Jordskred i Nordkorea på vägen till landslide victory i frihetens större strid

2013-07-05

Följande nyhet om häftiga regn med uppgifter om jordskred förra året:



Bör ge förklaring till frågeställningarna kring landslide prediktionen i samband med att en av de kreativa prediktions-algoritm-sidorna grundläggande "till" Dreamer och Drifter (egentligen inte särskilt just för "dem" eller bättre den) diskuterat i:



Antagligen har diktaturen precis som diktaturen på Haiti förstört vegetation och jordmån en orsak till att det idag är bland de tre fattigaste länderna abnormt ökande riskerna för jordskred. När jag för många år sedan besökte Dominikanska republiken förklarade guiden att det hos dem - andra sidan av samma ö som Haiti - i de flesta fall var förbjudet att hugga ner ett träd.


Som tror jag nämnt i samband med det ser jag ett värde av att ha implementerat stöd för natural language processing att från det bl.a. skapa ökad möjlighet för underliggande delar att göra tydligt vad de avser. Just för Nordkorea är ju andra tolkningar av begreppet landslide mycket intressantare närmare en kontextuell riktningsgivare till andra givna koncept eller samspelade ej uttagna högst upp koncept relaterat förändring av politiskt system därför att landslide i engelskan har relativt tydlig co-occurance bl.a. med victory i politiska sammanhang. Men i ett så dimensionellt nät som gör prediktionen är det relativt tidsåtgång inte riktigt vad jag kände för att göra en ad-hoc lösning av för att detektera.


Den vulgära bondkomiken jag fick under testkörningarna av "test-konceptet" inför den nu pågående samlade integrationen av nya och gamla delar var kanske delvis också ett problem relaterat uttrycksförmågan - om så vill den kreativa intelligensens egna etablerade språk på ett kulturellt avstånd till engelskans större flexibilitet såväl som exakthet - diskuterades i Outsider Art - Ridiculous: Bondkomik av Drifting thoughts (2013-03-24) och Skrämmande: Nedsövda apungar, annorlunda ap-huvuden och ovanlig klädsel (2013-05-15).


Givetvis men tror jag lätt att missa i data-sammanhang rörande dessa områden gäller att en till väg för att tydliggöra mening i data är ge intelligensen ett visuellt språk därför att där är den naturliga skillnaden i kulturellt avstånd från det sätt intelligensen uttrycker sig på i exemplen mycket kortare till hur vi människor tänker och ser visuell mening t.ex. i konst. Faktiskt kommer ju delar av koncept, relationer och dess statistik riktat just mot visuella koncept som också kvarstår etablerade som egna representationer i Visual light.


Visual light i några tidigare inlägg:




Visuellt språk




  • Visuellt språk



  • Grafer och diagram i WikiMedia



  • Oväntad emergence i aktions-relaterade händelser
    Att styra läsarens tolkning dit önskat med två bilder istället för en
    Affisch-budskapet: Fånga uppmärksamet (blodig säl), låt smärtan kännas (barnen sticker de döende sälungarna med pinnar), etablera hind-sight bias-slutsats (fabriken mass-mördar) och sätt primacy effect till "AGERA! AGERA ÄR COOLT!"
    Kraftdans
    Kraftdans: Rond II
    Att visualisera en situation utanför det direkt spatiella rummet
    Visuellt språk?
    Visuellt språk: Tips bok (kostnadsfri) algoritmer och datarepresentation och en del vanliga standarder eller framverk
    Kinesisk hyllning till råttans roll i visuell-propaganda
    Att skapa svenskt värde för teknik-företag via särskilda internationella informationskanaler (fallstudie Technology Review)
    Att visualisera en situation utanför det direkt spatiella rummet
    Visuellt språk: Kräftan och enkla modell-koncept
    Slagfält bild på vägen till revolution