Visuellt språk: Tips bok (kostnadsfri) algoritmer och datarepresentation och en del vanliga standarder eller framverk

2013-06-07

Varande en kämpande person i det moraliska - är inte det mer än att naturligt vara ett fritt delande ideal- delar vi värde med boktipset men indikerar inte kanske för många de egentligen mer användbara delarna. Och roas lite över dem utan kontextuell bakgrund som behöver sätta sig och lära sig allt om allt i varje kapitel för att hitta fram:



Ambitiösa läsare inriktade kanske snarare områden något skilt mot vad jag söker gör antagligen inte fel i att titta på Hyperbolic tree i 5.9 Other Tree Drawing Methods när presentationen av komplexa relationer och stort data är viktigt både övergripande och möjlighet att gå ner och titta närmare på delar. Ofta för verkligt praktiskt data kontinuerligt över tiden levande mer än göra en intressant graf här och nu kring något tror jag att det kan ge en hel del mer än ex. dom koncept mer inriktade på stora klot. Faktiskt den algoritm jag sökte när jag träffade på boken men utan att komma ihåg namnet på den om än i en ganska nära besläktad variant lite mellan denna och vissa "sfär-varianter".



Ex. hyperbolic tree från
The Hyperbolic Browser : A Focus 1 Context Technique
for Visualizing Large Hierarchies

För alla yngre läraktiga och intresserade av en dominerande karriär länge på lite extra jobb nu tror jag att en seriös och licens-kontrollerad Perl-modul man gör fritt tillgänglig skapar en ordentlig bred plattform både mot de flesta agerande företag här såväl som nära nog alla väsentliga universitet. Det är ju ett område med intensitet, lösande områden och Perl är för praktisk problemlösning alltid förekommande åtminstone delvis relaterat textanalys, språktolkning m.m. Om så hjälper jag gärna till och tipsar om den här om man ser till att notera det förslagsvis i kommentar här eller via e-post när färdig och testad och viktigt för den kommersiella världen tänka igenom att api:er är lätt-begripliga och dokumenterade vettigt, och bara att installera på med apt-get install.


Bra referens för de flesta sökande något mer på nätet. Mycket men inte överdrivet mycket.



Mer visuellt språk - För alla synliga människor

Mer realistiskt för det icke-mänskliga om man mot förmoda praktiskt ger sig på att ta meta-språk från analyserad engelska till visuella sammanfattande illustrationer: