Att visualisera en situation utanför det direkt spatiella rummet

2013-05-31

Konceptuella skisser från exemplet är givetvis potenta som utgångspunkt inför förstärkta budskap:


Oväntad emergence i aktions-relaterade händelser
Att styra läsarens tolkning dit önskat med två bilder istället för en
Affisch-budskapet: Fånga uppmärksamet (blodig säl), låt smärtan kännas (barnen sticker de döende sälungarna med pinnar), etablera hind-sight bias-slutsats (fabriken mass-mördar) och sätt primacy effect till "AGERA! AGERA ÄR COOLT!"
Kraftdans
Kraftdans: Rond II


Av likartade orsaker till varför det är potent i inverkan när realiserat längre än som skiss kan vi se ett värde för att beskriva en sammanfattning av en större mängd text - kanske från olika källor - som del av den situationsbeskrivning vår AI skapar.


Särskilt skisser i affisch-budskapet och Att styra läsarens tolkning dit önskat med två bilder tror jag är bra exempel på vad jag menar.


Framförallt ligger det en viss elegans i hur det kan visa en mängd komponenter beroende av varandra förvisso förenklat men istället samlat tydligt. Praktiskt om vi väljer att arbeta med natural language parsing av nyheter eller andra meddelanden om världen föreligger föga prestanda eller minnes kostnad för sådant här. Under förutsättning att vi inte tänker oss högre kvalitet än i nivå på streck-gubbar med schematiska saker i (ex. jätte fingret pekande adderat som bild på streck-gubben) och runt om.