Slagfält bild på vägen till revolution

2013-06-23

Ett ganska viktigt område i abstrakt modell och grundläggande till en hel del i konkret modell resp. implementationer är vad jag kallade locomtoion. Vi ska här avstå från att diskutera större delar men betrakta en tillämpning i konkret modell och hur vi kan se att outnyttjad potential existerar i att realisera värde från de protester pågående i bl.a. Brasilien och Turkiet i ex. mer problematiska Kina.


Min första utgångspunkt till locomotion var en kortare sammanfattning i Introduction to psychology (11 edition om jag minns rätt) och det hos fåglar välkända - och visuellt eleganta i "romantiska" tolkningar ex. gjort av Disney att uppleva på julafton när Fotograf Anka är i djungeln - av hur fåglarna i vissa situationer nästan övertydligt speglar varandras motoriska rörelsemönster.


Beteckningen kommer av att det inkluderar co-motion och loco från att:


  • Det primära är att det är en upplevelse i perception underläggande varje annan mer konkret tolkning vi gör av annat ex. rörande budskap utan att i sig själv särskilt konvergera till mening avseende vad vi här avser d.v.s. att du ler är underliggande / bakgrund till tolkningen jag gör av vad du säger.
  • Att det mest konkreta sätt vi kan representera tillståndet är att efterlikna dess aktviitets-mönster som konkretiserat i faktiska rörelser.

Det senare kan tolkas lite speciellt då vi normalt inte tänker aktivt i dom termerna. I dokumenterat där det är mycket tydligt rörande hjärnaktivitet avbildad m.m. har det föranlett vad jag tror är introducerandet av idéer om specialiserade koncept av vad som egentligen är mer allmänt d.v.s. avseende spegelneuroner och idén om särskilda riktade system för detta. Medan exempel på hur det också kan tolkas mer allmänt hittas i de psykiatriska sjukdomstillståndet resp. propaganda-området. Exempel på det första är att överspill av aktivitet mellan vad som representerar egna tankar, idéer, resonerande m.m. till "feedback" ex. resulterande i (varande en tolkning av vad som helt säkert från känt åtminstone har ett antal tänkbara vägar och antagligen varierar) t.ex. att perceptionen börjar avbilda det ledande till förväxling och tolkas som information kommande från omvärlden (ett störningsspektrum där det förekommer är de psykotiska-tillstånd inkluderande röster m.m. där grundaktivitet - jämför med locomotion som diskuterat framåt här övertydligt genom den sjukliga överaktiviteten - från ex. helt naturliga ljud - jämför med hur NN i polisens video-inspelningar börjar göra rytmiska ljud själv innan han går in i en psykotisk-fantasi-tolkningsvärld där information blandas vilt i hjärnan och storligen imponerande på mig hur inkompetent att psykiatriskt kunskapsstöd resp. generella riktlinjer hos polisen inte inkluderar att se till att rytmiska ljudmönster reduceras resp. ej tillåts skapas av personer under förhör och liknande - från ex. hårtork, fläktar, trummor m.m. enklast rytmiskt återkommande då aktivitet samlas lokaliserat ungefär som musik-rytm blandas samman med egna tankar - och genom att tolkas komma från omvärlden är en faktisk feedback bekräftande vad nu aktiverat i det interna tillståndet med genom irrationellt kan konvergera till de mest underliga idéer.


Primärt är endast att aktivitet avbildar omvärlden. Genom att representation av information från perception - såväl som faktisk inlärd kunskap - är spatiell är upplevelsen alltid en representation motsvarande vår aktivtet genomförande det (men ej i allt inkluderande exakt samma system av samma optimerings-paradigm) och varje annat paradigm skulle kräva att vi har faktisk biologisk självorganiserad inlärning av samma sak resulterande i helt olika "datatyper" för samma sak i hjärnan.


Medan vi läser ett stycke fakta representeras informationen i tydligare konvergerade symboler. Vårt arbetsminne är ju begränsat och också gäller att vi kommer uttrycka kraftig bias av att utnyttja vad vi har inlärt för koncepten. Därmed gäller att domänen / underrummet för informationen blir väldigt styrande. Att vi har protester i Brasilien kommer lättare hamna i ett underrum representerat när processat i arbetsminne för just Brasilien snarare än ex. Shanghai.


Medan vi för locomotion effekterna har verkan där att du ex. lär eller visar tänderna påverkar tolkningen vi gör av vad du säger oavsett vad det är du säger.


D.v.s. desto högre locomotion potential vi har i information ex. avseende Brasilien i pågående news event desto bredare för vad aktuellt i ditt kontext kommer informationen från oavsett underrum d.v.s. mindre av non-communicating buckets (lånande ett buzz-word från förr för Java innan man i allt praktisk gav upp på säkerhets-idéerna om stabil kod bara att ladda ner och köra för att egentligen göra C++ en gång till men med mindre av syntax och grammar koncept erfarenheten av det indikerat var problematiskt) och mer av möjlighet att se likhet, tolka möjlighet och risker o.s.v. också avseende de konvergerande symbolerna ju högre kraft i upplevd locomotion.


Enklast krävande föga kunskap eller ansträngning är att skapa locomotion genom visuell upplevelse. Visual cortex är massivt och fodrar just neuron-nät som spänner över en spatiellt större yta motsvarande större utsträckning i neuronnät.


Twitter m.m. är här ett tydligt problem. Locomotion där tenderar inte alls att relatera särskilt själva budskapet utan istället själva trafikmönstret ex. retweet vad andra gör retweet på eller gilla något för att uttrycka socialt stöd för en person m.m. Det har visst potential här men knappast särskilt mer än tämligen direkt förstått och utnyttjat även om praktisk vana m.m. antagligen kan göra sådan tillämpning mer effektiv. Men locomotion rörande händelserna i tweet bottnar lätt ut genom att det behöver bäras av ex. en känd person, att massor av personer du adderar uttrycker stöd o.s.v.


Även om dom begränsningen går att komma ifrån för det oss till domäner just i vad som fodrar mer än praktiskt görligt eller liggande direkt i den svarta magin. Men visuell information är ytterst potent. Intrycket senast 2011 - och jag tvivlar att något förändrats - är att det ej utnyttjas i nrhet av potential när det kan kombineras med locomotion från pack och många personer som larmar om information (larmande personer såväl som personer som pekar kroppsligt ex. via vad vi tittar på är ju den mest grundläggande locomotion avseende vad vi enkelt kan inducera). Delvis ligger den begränsningen i plattformarna för publicering resp. deras kultur. Ex. hade bedömt från sista gången jag tittade på Flickr vi där en excellent kultur och intresse för för detta men faktiskt samtidigt att vi i händelse-förlopp med hög hastighet avseende händelser pågående relativt tiden mindre lämpat medium medan Youtube har rätt medium men en plattform mindre optimal avseende det sociala och delvis en kultur närmare realisering mot det kommersiella som genom den kompetens den motiveringen tenderar att bygga upp skapar en konkurrerande rymd vilken dessutom lika problematiskt är parallell med musikens och filmens och komikens enorma locomotion (d.v.s. folk sitter och lyssnar på musik, tittar på romantiska visualiseringar m.m. istället för att bli korrekt upprörda över dokumenterad omoral i andra delar av världen).


Men både möjlighet och potential finns hos båda såväl som Facebook m.m. Det kommer bara ner till att utnyttja möjligheterna och ta den kostnad i tid eller annat som krävs. Bakåt i tiden troligen från 2008, 2009, 2010 och 2011 ev. med någon uppföljning av de samma finns en hel del riktade guider kring detta lokaliserat här.


Ett område ej berört som möjligen kan ha potential (jag har aldrig tittat tillräckligt på det rörande teknik eller annat och ej heller följt upp hur räckvidden ser ut nu) är de indirekta kopplingar media-publicerande mer allmänt skapar. I princip gäller ju att ett aktivt samhälle relaterat nyhets-händelser ger vad vi kan jämföra med den externa feedback inverkande i locomotion relaterade koncept verkande på publicist. Men här liksom i bild jämfört med konvergerande symboler gäller att det ständigt närvarande kontinuerliga i bakgrundsinformation från läsarna kan ha större påverkan än det ytterst konkret direkt levererat (om et senare nu inte bärs upp i potential av ex. tydlig risk som felaktigheter i nyheter eller en tydlig motivation indikerande en intressant idé enkel att översätta i relevanta mätetal som annonsering, läsare m.m.).


Detta är värt att realisera därför att nu gäller dessutom att i mängden diktaturer har vi ett flertal i Asien som allt mer omges i geo med protester.