Sverige-grafen (uppdaterad med läsbar bildfil)

2013-07-02

Komplettering: Jag får efter notera här att grafen syns ordentligt mycket bättre direkt i Wikipedia. Orsaken tycks vara att de blir brutalt komprimerade när de laddas upp till Blogger vilket kanske inte är orimligt med deras 4.7 MB och 14 MB storlek. Den första finns hur som helst uppladdade i oförstörda på Google Docs:


https://docs.google.com/file/d/0B5IBnalBS0bxeGtkNXZURUZHOUE/

Utan SSL och snabbare: http://docs.google.com/file/d/0B5IBnalBS0bxeGtkNXZURUZHOUE/


Jag tog bort dom komprimerade graf-bilderna. Det kan för allt i världen inte vara möjligt att se något alls mer än tjockare samlingar av mängder av relatioenr eller koncept närmare varandra.


Verkar spm Google Docs fungerar ganska accepterat för en moln-baserad internetapplikationer arbetande med stor fil över SSL och klarar "ganska" jämn zoom genom att rulla in och ut mot eftersökt punkt med mus-hjul eller genom att klicka. Troligt snabbare över http men kanske inte helt klokt givet standard-förslag på URL m.m. som lätt sprider sådant till misstag på andra dokument men för den som ej använder Google Docs kan ju http vara snabbare (mycket snabbare visade sig).





Jag använde Sweden som test-koncept när jag försökte a ner standard-relationer att rita ut innan annan kontroll ha skett kring association elle anslutning runt om. Jag ser inte att jag lär göra dem större och förhoppningsvis mycket mindre så här är dom sparade. Eftersom jag dimensions-reducerade delvis genom existerande Wikipedia-koncept (för en del kring personer och orgnisationer och liknande) säger de för den intresserade också en hel del om hur engagerade olika delar av Sverige-delar varit där normaliserat deras naturliga spridd här.


Den första är mindre på kanske 8% till 12% procent av koncepten och kanske en procent eller annat litet knappast mer än 5% av antalet relationer och är med lite ansträngning läsbar också i webbläsare på en modern bildskärm. En motiverad och förhoppningsfullt första steg är antagligen och klicka den och få den visad i Google-bild-grunka något större eller spara ner den och titta i lämpligt bildprogram kanske. Google Chrome på Linux med en modern skärm klarade den dock acceptabelt med kanske 10 - 20 % av bilden i taget på 25 procent förminskning.



Borttagen.


Grafen ovan vill jag mer än att se som den största jag gör som lite av min livsgärning för Sverige och det svenska folket. Jag är säker på att man kan lära sig allt möjligt intressant, viktigt och samhällsnyttigt om man införskaffar sig lämplig utrustning för att skriva ut det bra i en god studiervänlig storlek. Precis som mycket matematik för ungdomarna i skolan något viktigt och bra. Vi måste ju tänka på alla motiverade amerikanska spioner som sitter dagarna i ändå och intresserat studerar små namngivna relationer kring konceptsäkert med bättre förstoringsskrivare än den vanliga svensken har - de har ju vägg skärmar för att föra samman mötet mellan medarbetaren och datorsystemets resultat-visualiseringar - men desto viktigare att alla individer i landet söker värdefulla tyska poltisika EU offensiver om namnskydd, språk, enhetligt standardiserad mons, hotande fundamentalistiska konspirationer, värdefulla innovationer och byggande en större vetskap och kunnande bland sina vänner om hur fältslag, länder, orter, produkter och företag passar samman.


Det är egentligen väldigt tråkigt att generera dem dimensionsreducerade på det här sättet eftersom egentligen all mer intressant association skärs. För endast ett koncept som utgångspunkt emellertid funktionellt för standardgraferna man bäst för genererar givet upp till i värsta fall en minut för länder m.m. för WikiMedia när bilden skapas.


Jag tror den nedan var den största jag gjorde för Sverige. Ev. kanske 5 till 10 procent-enheter fler (minns jag rätt cirka 400 kb för bild-koden).


Borttagen.


Nyligen på samma tema:


Grafer och diagram i WikiMedia (2013-06-23)

Grafer och diagram i WikiMedia II: Barack Obama ritad (2013-06-25)

Årsintensitet från Wikipedia infoboxar (2013-07-02)

2010-05-06 bland politiker, brittiska val, ubåtar, musik och burmesiska partier