Skämtteckning: Sunny - Solid on the ground

2013-08-28

Visualiseringen nedan kan vi kanske se som en "parodi" på några potentiella värden jag pekade för ex. ett "Bo-koncept" genom att associera något "cute" till en symbol-grupp (ex. med centralitet runt White house) för att över tiden reducera en del av dom problem som lever i befintliga polariserade konflikter såväl som föreställningar. Det som sådant bär - om än ganska enkelt jämfört med en del diskuterat - likhet med vad diskuterat mycket längre tillbaka relaterat Israel-Palestina där det mycket möjligt kan finnas värde att komplettera med avskräckande meddelanden i en kanal med andra mer kontinuerligt kommande i en annan kanal.


Här trots de mer konkretiserande problemet särskilt i Syrien vi gärna ska ha viss respekt för tyckte jag ändå att det kunde passa. Det är korrektare att indikera den trevligare möjligheten som tidigare när vi också om än mindre elegant i skämtteckningen visat också den andra sidan. Ger vi Sunny ett granatgevär och placerar honom i ett scen-kontext eller händelse-kedja (troligt fiktivt) är det den domän och det kontext han adderar och påverkar upplevelsen av (såväl som det kan påverka hur vi upplever Sunny).


    Den uppmärksammade visuellt erfarna som upplever något lite annorlunda eller fel med foto ser rätt. Fotot har manipulerats diskret adderande visuella objekt, färger och föremål ej i original. Detta för att addera humor-komponenterna.

När skämtteckningen var klar kom jag också att tänka på Pluto, Disney, som under Andra Världskriget deltog tillsammans med bl.a. Donald Duck i informationsfilmer riktade som i exemplet från Varaktig ockupation av största koncept-ytan: Djup mellan orden och gemensamt stärkande snabb association i budskapen stärker argumenten nog för det avgörande genombrottet (2013-04-04) hemmafronten.


Diskuterat för Bo-konceptet tidigare är också att öka kraften i det genom att addera mer och mer meningsfullt som händer och berör mer konkret frågor folk engagerar sig i genom att låta konceptet (här Bo) ta en roll tillämpad i situation som uttrycker likhet men meningsfullt anpassat hunden ex. engagera sig politiskt ett i djurrätt. I skämtteckningen gör vi samma sak där vi tar Obamas roll som Överbefälhavare medan Sunny - den yngre hunden - här agerar soldat (det går att göra ordentligt elegantare för andra kontext än skämtteckningen här - och också viss uniform ex. en basker hade ökat balanserat vapnet väl men någon enkel trivialiserad guide till krigspropagande med hjälp av gullga djur känns inte helt meningsfullt).


Tidigare exempel med Bo - eller som vi här kallat honom när vi abstraherar en tänkbar möjlighet ej särskilt bunden tlll roll, kontext, vad vi använder o.s.v. Vad går bra att göra för många även utan hund (vill man ändå ha ett djur men kanske inte hund är tumregeln att djur av typen noshörning fodrar att man tecknar dem gulliga och enklast helt undviks: förutom mer uppenbara kvaliteter de flesta ganska lätt kommer rätt i gäller ju kanske tydligt när vi sätter noshörningne i relation till flodhästen blir djur lättare gulliga när det lättare går att se varierade ansiktsuttryck gärna liggande åt det leende hållet där noshörningen är ganska stel i ansiktsuttrycken).



    Bo kanske på väg ut för att undersöka möjligheter att mer aktivt verka för en bättre värld. Kanske engagerande sig i hjälp till katter lidande hos animal hoarders för att hjälpa åter till den friska luftens läkande krafter - någon så engagerad har säkert svårt att hålla avstånd till de enskilda lidande: rent motionerande dem friska igen när väl befriade ut på tomten.