President Obama: Tre lång-hopp tog upp honom från sommarens hårda fall till Svensk Pole Position

2013-08-21

Efter att ha lyssnat till mina känslor har jag beslutat mig för att befodra President Obama på bloggen vilket kan men inte behöver innebära att jag uttrycker en referens mot mindre experimenterande ondskefulla skämt. Tre viktiga anledningar finns:


1. Jag är ibland lite orolig över vad som kan hända om President Obama blir svårt nedstämd. Vad kan det innebära för amerikansk ekonomi? Och indirekt vår ekonomi här?


2. Obama har i korrekt respekt för vetande och utforskandet av människans natur utökat instanserna av sitt Bo-koncept med en yngre variant. Det lär ge oss alla intressanta möjligheter att i den riktigt stora räckvidden se effekt av en valp bredvid den äldre vovven (viss isomorfologisk-relation likartat med Obama mönstret som politiker engagerande sig med det visuella marketing konceptet där vi tänkbart låter ett Bo-koncept engagera sig med kanske viss mänsklig assistans i djurrätt eller annan lämplig frågeställning: Meet Sunny: The Obamas' New Puppy (2013-08-19).



Jag är mycket avundsjuk och har dessutom en känsla av att Sunny egentligen skulle må bättre i en lugndare del av världen. Kanske i pittoriska Sverige här hos mig. Och jag är lika avundsjuk på Kaliforniens och Texas sol.


Bo-konceptet: Den amerikanska hundens roll i samtida politisk utveckling - Från militärtjänst till inrikespolitik


En del inlägg i mini-serien runt Bo-konceptet jag roade mig att tillverka av Obamas hund och några allmännare principer är ej refererade bakåt eller framåt av övriga så här är nära nog alla:



    Bo kanske på väg ut för att undersöka möjligheter att mer aktivt verka för en bättre värld. Kanske engagerande sig i hjälp till katter lidande hos animal hoarders för att hjälpa åter till den friska luftens läkande krafter - någon så engagerad har säkert svårt att hålla avstånd till de enskilda lidande: rent motionerande dem friska igen när väl befriade ut på tomten.



3. Det är också solid value att ge mig som världsmedborgare en uppmunrande känsla av att vara utvald hörande till en mindre krets viktiga personer som kan få ett e-post av Obama med personlig känsla. Det är elegans och mycket funktionellt även om jag föreställer mig att den mindre kretsen är normaliserad till vår större värld.


Särskilt som att jag trots e-post nu både från vice-president två gånger och Obama en gång aldrig kan minnas att den svenska statsministern tagit sig tid för att bibringa mig en uppdatering av vad som engagerar honom och hur han tänker prioritera av sitt veckoslut för att göra något viktigt för ungdomar, jägare, sjuka eller vad nu hans intresse är. Ej gäller det någon av inför valet konurrerande partiledare. För i alla fall mig känns det lite som att man röst inte duger för dem. Det gör mig lite sorgsen. Miljöpartiet längre bak bloggade i alla fall en gång relaterat mig vilket ger viss övervikt där i väntan med ev. upphämtning av någn av övriga.



Utbildning mer ekonomiskt effektivt gav jag skärmdumpen som bild. Jag tror det stämmer väl på att reducera den relativa kostnaden för högskole- och universitetsutbildning som ligger kollektivt över en nation hellre än hos individen. Det är ju fler rollen som kräver mer utbildning samtidigt som det i alla fall i Sverige tycks allt svårare att undvika att se att ungdomen blir allt mindre intresserade av mer utbildning efter gymnasium. Kanske inte unikt för Sverige. Så varför ta kostnaden av att en ännu fetare andel - troligt fler än den motiverande faktor det status-drivna i högre utsträckning genom penning associationen tillför - dekar ner sig med en massa onyttigheter som teve och öl donerande sin tid i arbetslivet mindre värdeskapande för tillväxt och ekonomiskt-stabilitet.