Relativt innehåll av kalorier

2013-08-18

Ett exempel motsvarande diskussionen i Krigshunden vs Bo: Avslappnad glad kreativitet vs Vaksamt motiverat sökande (2013-08-15) kanske enklare ges i:



Sedan jfr studien från Plos One gäller ju för fall III att det är en konkretisering vid en tidpunkt där vi över alla sådana exempel använda över en längre tid åtminstone för många områden (även om jag aldrig just prövat något relaterat just skattat kalori-innehåll för en kombination av måltidskomponenter) se en konvergens till motsvarande utan vid någon del hänsyn till referenser genom att i mellansteg för beräkningen hantera komponenter viktade mot relativ förekomst i det kontext vid är intresserade av (eller för alla tänkbara kontext om man nu har en funktionell similarity-operator för det).


Det mer intressanta rörande det och helt utanför studien i Plos One är hur motsvarande påverkan på hur vi skattar kalori-innehåll av ett givet livmedel påverkas av vilka kontext det livsmedlet förekommer i. D.v.s. om livsmedel z börjar förekomma mycket mer i väsentligt mer hälsosamma sammanhang vilken generisk inverkan kommer det då få i godtyckliga sammanhang längre fram? Och utanför just komposition av tilltalande måltider givetvis över fler funktionella dimensioner eller egenskaper (d.v.s. egendimensioner) som är funktionella för att göra den transformation där vi kan skatta en association bunden till dem.