Krigshunden vs Bo: Avslappnad glad kreativitet vs Vaksamt motiverat sökande

2013-08-15

För kanske ett par år sedan tyckte jag (just här tror jag) att vi nog fortfarande kunde ha en del kvar att lära av hundarna vilka var föga i forskning absolut såväl som relativt mer välkända "modernare" djurmodeller. Och vi har sett en tycks det tydlig ökning - i absoluta tal medan relativt givetvis ej ens jämförbart med möss m.m. - kanske en del av ett större intresse av universitet att knyta an mot familjer och blivande studenters verklighet de redan kan relatera till där man prövar sig fram lite. Därmed inte sagt - - också om kanske ibland ett fokus delvis valt för att få press-releaser att märkas mer byggande universitetens kundbas i grundutbildning - att det inte ofta särskilt senaste året eller så är normalt ambitiös forskning.


Hur som helst för att komplettera Bo lever! Dokumenterat aktiv på Twitter görande tjänster åt Vitahuset (2013-08-14) har vi nedan en koncept-skiss aldrig realiserad som en reklambyrå presenterade då blivande President Obama - nyligen läckt kanske av samma reklambyrå för att bygga deras marketing - som en mer funktionell ersättare till Hund Bo knytande an till Bush II och pågående krig:



Tråkigt nog får vi säga i allt relaterat kunskap och förståelse av människan skapande dom långsiktiga värdena som tar oss framåt realiserades aldrig projektet. Vi har därför ingen möjlighet att försöka identifiera förändringar bytet av hundrollerna kunde ha mefört där lättare att se givet snlighet att följa upp ex. i mer lokala försök bytande ut hundar och följa upp popularitetsförändring i skola för barn-rollerna i familjerna, karriäsförändring för faders-rollen och huruvida modern upplever sig gladare och mer säker på dagarna med en större hund eller om den känns mer besvärande att städa upp efter o.s.v.


I brist på gediget djupare över populationer får den intresserade nöja sig med närmare i tiden Lant-nationalismen hälsar på för att bevaka villa-förortens tristess-händelser (2013-07-21), på bild neda, även om jag för den somletar lite i bredd ut från sjäva bloggen har ett tämligen stort material i bilder när jag tog ut visuella stickprov eller samlingar mer konceptuellt över emotionella valence områden (cute -> gracefull cute, scary m.m.). Dessutom just här finns ju dessutom en del av fallstudien rörande rim m.m. besläktat (ex. refränger eller egenheter som varför uran - Iran kanske inte är särskilt potent trots mycket av den lokaliserade ljud-likheten) en del dikter vars huvudpersoner är en grupp hundar överlevande i kyla och svält ex. Dikt om en elak liten fransk hund (2010-05-24) (notera att en Bo-hund tycks vara med).


Jämför gärna conceptual blending mellan hunden och nationens epitet mellan mitt arrangemang och som indikerat för Bo-bilden:



Vi har viss likhet men den tunga skillnaden är att Bo optimerats ej primärt att uttrycka vaksamhet utan risk-förebyggande och humörstimulerande mycket tyngre polariserat mot Cute. Diskussionen citerad nedan:


"Komplettering: Intressant "conceptual blending" (lånande termen mer allmänt även om jag för kompositioner av den här typen snarare söker emotionell förstärkning och symbolerna det kan tänkas konvergera) med den arbetande hunden, fysiskt fit och redo men likväl glad och psotivt vänlig mot omvärlden samlat förstärkt i domän cute: Och med potent symbol-kontext av konkret i Vitahuset - förstärkt med örnen.


En möjlig i det implicita abstrakt koncept utan entydig egen symbol tänkbart förstärkande när så aktuellt näraliggande är den amerikanska ofta tagna rollen som problemlösande i kontext av Västerlandet, United Nations, såväl som riktade bidrag i olika sammanhang. En roll man förvisso kritiskt ska granska men vara försiktig med att kategoriskt ogilla därför att på många sätt är det praktiskt och energifunktionellt att en i sig själv större aktör kan ta ett utökat praktiskt ansvar än att mer från fler mindre länder ska behöva organisera saker.


Praktiskt i det konkret mätbara är det det senare mycket mindre reellt än cute dog - positivt o.s.v. - associerat Vitahuset troligare medverkande när systematiskt bredare till att kanske reducera risken något för diverse onödiga och irrationella konflikter."