FAQ: The Nuclear Umbrella

2014-12-20
Nuclear umbrella innebär ej att du inte behöver få en fin upplevelse av dina kärnvapen. Men du du måste garantera leveransvägen.

Leveransväg inkluderar show off resp tillförlitligt mätbart resultat.

Strategiskt bombflyg leverar resp. men är i sig ej optimalt i tillförlitlighet. D.v.s. givet kostnad för kärnvapen i sig finns ej anledning att komplettera tillförlitlighet via andra leveransvägar.

Att lokalt placera kärnvapen för att komplettera upp strategiskt bombflyg är en väg för att bättra på garanterad effekt. Att fjärrutlösa är enkla än att flyga in kärnvapen via strategiskt bombflyg. D.v.s. ex. placerande kärnvapen i Östersjön eller längs Kalmar-kusten och i Stockholm.

Jag har tidigare i några varianter diskuterat detta (säg två eller tre inlägg senaste åren). Och jag tror läsaren vinner något värdefullt (osäkert vad men något fint tror jag säkert) på att leta rätt på dem själva (medan jag istället blir uttråkad och självdestruktiv av att hitta sådant när Google gör fog slurish säkert relaterat storslagna politiska konspirationer - ok vi vet alla att det är så men om vi inte lossas att det inte är så tror folk att vi är galna - liksom snö-smältning i december återkommande: det kommer, det kommer igen, men vi pratar ej om det bäst - thats life and I love it that way - any other way and I wouldn't care for shit and for sure would not write it down).