NSA och Amerikanska Internet Hegemonin konspirerar för att jag ska spara bort vår svenska energi

2013-07-28

Efter dom glada dagarna när USA började investera i allvar i NSA m.m. är det spännande att se hur hippie subkulturen under det demokratiska partiets regim sipprar in på sina håll och kanter. Nedan har vi ett lite otäckt exempel där USA tycks ha webb-lokaliserat mig till Sverige och försöker lura mig till att spara energi.


Notera internet-surfance en.openei.org (född som så mycket kring energi och forskning på nätet från Department of Energy om de gissningsvis nu gömt sig i dom kaliforniska dimmorna) hur svenskt energidata bara råkar komma överst i listan när jag har gått in på undersidan en.openei.org/datasets/...



Överst: STIL2 Swedish Office Buildings Survey.


Och detta nyligen inpå det blev publikt känt att Janet Napolitano kommer blir president för University of California. Såväl universiteten som delstaten är trots Arnold Schwarzenegger försök att dra det rätt en känd hemvist för just mängder av hippies. Hippien i Kalifornien - rökande haschknark i solen - förstår föga av den hårda vinter och ständiga sommar-regn vi lider av norrut.


Det värsta med sådana här kampanj-sajter som försöker verka långsiktigt är att de kan vara lite för elegant gjorda. Det logiska i aktualitet nu jfr hosting i kallt klimat vore att lyfta fram optimalt energislösande hosting nere i Kalifornien, Texas eller liknande men där är risken att det antingen pedagogiskt fel skulle visa sig hostat i Alaska om jag kontrollerar det eller ännu mer irriterande flyttas dit för att kringgå och förstöra värdet av kritiken. Ett större problem koncept där folk ibland anstränger sig att göra saker rätt när de i värde-dimensioner egentligen ska ha fel eller ännu värre gör kritik man annars kan paketera för återkommande pedagogiska exempel problematiska.


Förutom stora data-dumpar till Wikileaks och Ryssland blev det mind-control som försöker få mig att spara energi genom att dela data på ett väldigt tråkigt sätt (även så att det inte förstås fel ska understrykas att hippie-kulturen som vi har ex. på här ofta är visuellt skickliga och det hela därför "ser bra": en konsekvens av LSD, peyote m.m. som överstimulerar deras visuella perception medan den mer tids-temporala framtidsresonerande reduceras ner - återigen att det verkar vettigt, ser bra ut o.s.v. om vi köper konceptet är en del av problemet). De-maskulering av den maskulina krigarsjälen till något miljövänligt som delar data och inte vill skicka vapen till Mellan Östern.


Värst av allt kanske vi rent av kan vinna något på att agera och skapa energieffektivt. Men sådant här kan passa på Burning man men gör ingen med en sund kognition annat än lite skeptisk till energin och lite tragiskt road vad det blev av total situation awareness.