Bloggers plattforms skada II och III: Okunskap om bilder och fascinerande oförståelse av dynamiken mellan skribent, publicist och läsare

2013-07-05

När man levererar artiklar kommersiellt till köpande entiteter finns åtminstone när det i beställning ett arbetskoncept som kan inkludera en preliminär titel. Men relaterat själva publiceringen för hur läsaren ser dem sätts dessa mycket närmare publiceringen.


Lätt fascinerande underligt - särskilt från exemplet och tidigare diskussion i Komplettering: Färskt exempel på hur Google Blogger alltid går sönder när Google ändrat något vad som helst i plattformen (2013-07-04) - har Blogger försökt ta på sig lite av beställar rollen för att ha kontroll över att inlägget utvecklar sig från första tecknet till sista enligt systemet (och som konstaterat väldigt buggiga) bild av hur det ska se ut.


I förhandsgranskningen såg jag att bilden nedan blivit enormt stor och större än vad inställningarna i Google Bloggers gränssnitt gäller för. Istället för bilden i dess naturliga storlek. Den exakta orsaken till detta "fina" exempel också på Blogger-problematiken i förmåga att underhålla och utveckla plattformen är verkligen svår för mig att bedöma men jag gissar lite på att det här har mindre att göra med html eller bara html utan också ligger att de gjort antagande om bilderna utanför vad som är möjligt på det sätt de läser information i bildkodens meta-huvud. Det är verkligen kul med en aktör som Blogger som alltid när man vill diskutera dem i en viss dimensionen är vad man kan lita på levererar färska exempel utan behov av något förberedande i exempel samlande.



Uppmärksamma att jag såg detta problem mot slutet av skrivandet och självklart gav inlägget en titel mycket skild mot vad som var planerat.


Problemet just här är att ta en titel mycket konkret till det uttryckta snarare än en förståelse av vad ska handla om realiserar en stark preferens från start där förändring per avstånd från direkt uttryckt kommer minska såväl som påverka vad som för bloggar troligt ganska ofta är en under skrivandet kreativ process.


Tas steget att konkret innan man skriver nära inpå definiera en titel är det samma sak som att ha etablerat en reducerad konvergens med direkt primacy effect påverkande en ännu pågående konstnärlig process. Givetvis är det inte ett problem för alla skribenter praktiskt. En del skriver troligt i andra program för att kopiera upp till Blogger eller är mycket konkreta resp. publicerar kortare texter redan tämligen entydiga med mindre av en pågående kreativ-process i vad man vill säga, vill uttrycka eller som del av att stödja hjärnans informationshantering och kreativitet runt ett aktuellt område.


Det är oavsett de potentiella problemen för skribenten så underligt att "rättstavningen" av html och inläggets format börjar med att kräva att titeln inte ska vara tomt när det lika gärna kan indikeras sist. Underligt därför att det stänger ner varningar för andra html-problem som etableras och som därmed kan inducera stora problem för skribenten att försöka hitta dem alla samlat mot slutet om titeln lämnats blank såväl medvetet eller utan att man tänkt på det. Dessutom givet exemplet redan givet för defekterna i Blogger berörande bl.a. dessa funktioner (med några till numera noterade) gäller att någon trovärdighet att fel i given kod när ej indikerat självklart kommer hanteras alls av Blogger. Kanske går rätt in för att sedan bli osynligt för skribenten och "omöjligt" att ta bort samtidigt som html-detekterna är verkliga på den genererade html-sidan läsarna ser.


Blogger har uppfattar jag sedan flera år i dom samhällen relaterat internetpublikation jag har kontaktytor mot vad de flesta med ett kommersiellt intresse inte ser som en seriös plattform annat än som ett av flera stödjande koncept mot själva det kommersiella som etableras i olika lokaliseringar och nät-samhällen för att där få synlighet i och mot dessa ("driva trafik") samt självklart också (vanligen tror jag primärt) skapa en ökad mängd indikationer för Google och andra sökmotorer (vanligen helt inriktat Google) att det kommersiella är intressant och bör ges positioner som ger det den trafik det förtjänar eller inte förtjänar (åtminstone för icke tråkiga men kommersiellt mycket värdefulla områden vad de inte förtjänar t.ex. hotell-industri, flygbiljetter, drog- eller falsk-drog-försäljning m.m.).


D.v.s. samma fenomen som för mig och Microsoft några utvecklingsgenerationer post-Windows-2000-server perioden när fortfarande en relativt andra lösningar stabil plattform fanns för dem oavsett om använd som server eller som användar-os. När man tappat tillräckligt många gånger som upplevt för en individ - särskilt när individen ser och hör att andra ligger i samma gräns-zon - kommer förändringen snabbt nästan binärt eller som den snabba övergång sigmoid-funktioner har: med utgångspunkt från tidigare tillstånd väldigt överraskande jordskredsseger eller här förlust.


Och samma sak som jag indikerade i Hoppets behov av synligt nya verktyg vid upprepade försök till revolution (2013-07-03) just för Egypten känner jag efter att ha fått sensor-data (från min plattform men etablerad hos en annan entitet) överdrivet från personlig negativ upplevelse (vilket jag noterade vid ett kort möte med SVT i TV-apparat är ännu mer bedömt från data överdrivet negativt tolkat kring det mesta där så ev. är det relaterat något kulturellt för det svenska folket påverkande min bedömning eller alt. min risk management personlighet där jag standardmässigt kanske inte utgår-från så mycket som vid översikt gående in i ett område automatiskt söker säkerhetsdefekter).


Egentligen förutom att vara tidigt direkt märkbart sämre för att vara del av en lösning som ger trafik från sökmotorer och p.g.a. att Blogger haft ett ganska stort problem med spam-bloggar och länge hade föga stöd och direkt dåligt i många fall för att anpassa presentationen var Blogger länge inte mycket sämre än annat. Men det kritiska har varit att de inte klarat att ha samma utvecklingshastighet. För varje förändring de inför kommer en mängd stokastiska problem ibland mycket bredare över tidigare publicerat än givet exempel samtidigt som många av de koncept man introducerat i problemområden relaterat upplevelse för läsaren varit ganska dåliga jämfört med vad andra plattformar som Wordpress haft sedan flera år (egentligen är det lite förvånande att de inte bara kastar ut allt underliggande i Blogger och lägger ett mellan-lager från nuvarande gränssnitt och språk ner till Wordpress.org).


Frågan är - och kanske ett viktigt komplement till den övergripande positiva tolkningen i Google orkade fram till utgångspunkt för framtidens produkt behov men oroande faror hopar sig redo att marscher mot Android (2013-07-04) - om en lokaliserad kulturell-komponent finns förklarande Blogger-problemen med spridningsrisk mot Google bredare. En sådan kan vara allvarlig men vara föga märkbar tidigt men när växande utan att hanteras eller kanske ens uppmärksammas mycket överraskande när kontext saknas plötsligt bli oerhört märkbar i bredd när kontaktytan mellan problematisk kvalitets-kultur och vad som är närmare företagets centralitet i hur medarbetarna ser på kvalitet är hög. Spridningshastigheten ökar därför att kontaktytan är större från en större besmittad population.


Kanske ökar den risken när en tidig styrande medarbetare enligt flera uppgifter intresserad av bl.a. kodkvalitet lämnar företaget för ett nytt arbete som ganska nyligen Marissa Mayer rekryterades till Yahoo? Jag vill inte utesluta (tvärtom faktiskt) att detta är verkande men samtidigt känner jag inte att det påverkar som upplevt diskussionen i Google orkade fram till utgångspunkt för framtidens produkt behov men oroande faror hopar sig redo att marscher mot Android (2013-07-04) bl.a. därför att en viss effekt när förändring sker (där också andra är kända) är naturlig under en övergångsperiod utan att det troligast ska tolkas som att junk-plattforms-kulturen i och runt Google Blogger tar över bredare.


Appendix

Skärmdump av presentationen av inlägget i Google Chrome. Givet att jag ej brytt mig i att titta på html utan nöjt mig med att hjälpa Google med motivation att städa ur Blogger och ge denna del vettigt management som levererar en funktionell lösning ska ej uteslutas att sidan kan se korrekt ut i ex. Firefox eller Internet Explorer.


Inställningar för denna är hoppas jag vad som har minsta risk för problem: Ingen bildskjustering och liten bild.




Men lite "förvånande" så blev tror jag bilden presenterad till och med ännu större än den förra. Påminner mig om mitt långa engagemang för kodkvalitet och funktonella mjukvaror. Varje gång en för mig påverkande mjukvara underpresterar träder min "moraliska" systemutvecklings-engagemang in och jag känner mig irriterad.


Kanske en konsekvens av några stycken tidiga projekt nära QA i direkt geografisk lokalisering under projektet (på Ericsson direkt efter universitet: han förklarade sitt begrepp learning by shaming för mig som den väg han såg som energieffektivt för ett så pass stort projekt i vilket min kod gick igenom utan anmärkning genom att jag under månader hört och fått se hundra tals exempel på vad han upptäckte fort-löpande och upprörd vill uttrycka där jag var den ända som satt nära nog) och några projekt (ej på eller ens relaterat Ericsson) av och till under en period kanske fem år därefter mer eller mindre beroende på hur tidigt i perioden avspeglande min erfarenhet relativt uppgiften (men där mindre så ej tagande rollen på eget ansvar och direkt med vetskap om att aktuellt projekt var givet att haverera från alla faktorer inverkande och etablerande projektet: oerfaren projektledning runt systemutveckling, endast nyanställda förutom mig och en del mindre parallella kompetenser utan tidigare erfarenhet av plattformen, ej lämpligt reducerad distans mellan vad beställaren på ett telekom-företag önskade och hur det var uttryckt i kravspecifikationerna där diverse nära själva uppgiften saknades explicit och låg mer som en tolknings och förklarings-funktion hos den parallella funktionen snarare än den (eller de) som gjort kravspecifikationerna, beställaren eller någon i projektet d.v.s. projektet behövde göra leveransen under ett antal månader värt ett antal miljoner och mot en kund man inte önskade eller förstod värdet eller kanske korrekt insåg att tiden där för dom och många andra konsultaktörer gick mot sitt slut och det var viktigt att ta in kassa medan det gick men man hade tömt ut etablerade resurser för rollerna som krävdes oavsett som för mig som QA för första gången för ett mycket kvalitets-utmanat eller för samtliga övriga i projektet: Givet att haverera och vad man från den mycket erfarna ledningen måste ha förstått lika bra som jag gjorde även om jag tvivlar på att det egentligen i övrigt insågs eller vad jag någonsin hörde trots mycket goda informationskanaler från ledning ner till enskilda konsulter i alla delar och kultur-grupper i företaget. Också vad jag i en privat diskussion flaggade för till en av grundarna och större ägarna om än inte min chef direkt eller projektets ledning där det senare såklart är vad som onödigt kan skapa problem som kanske aldrig funnits annars).


Att vinna medan man förlorar eller att nödvändigt behöva ta en strid man vet måste förloras p.g.a. resursfrågor eller som strategi mot en större vinst är inte helt ovanligt. Men självklart är det också ofta snarare resultatet av att man inte rätt ser problemen som kommer eller att de döljs mot de roller som konkret kan se till att förlusten kan undvikas oavsett om det är genom att avstå från fältslaget eller genom att tillföra kunskap, resurser eller fler arbetande.


Är fienden enormt större medan dina resurser är små kanske rent av den enda möjligen serien av proto-agentativa beslut som del av en vinnande strategi möjlig att våga gå i strid och förlora i upprepning för att låta fienden visa vägen eller implementera sin egen förlust genom att fältslagen övergripande för dem reducerar stöd, skadar resurser i mycket större relativ mängd eller kommer med personliga risker hos viktiga nyckelpersoner.