Komplettering: Färskt exempel på hur Google Blogger alltid går sönder när Google ändrat något vad som helst i plattformen

2013-07-04

Ett aktuellt exempel när jag följde upp hur inlägget Google orkade fram till utgångspunkt för framtidens produkt behov men oroande faror hopar sig redo att marscher mot Android presenterades efter publiceringen där det väsentligt skillde sig från korrekt parsning av html-kod och inställning i gränssnittet för Blogger rörande hantering av radbrytning resp. skillt från deras preview som gissningsvis ligger någon generation efter i ett kanske typiskt exempel för Blogger där potentiella problem först kastas ut direkt i användarnas gränssnitt resp. läsarnas upplevelse hellre än att först försöka testa mer begränsat.


Notera problemet detekterat där Blogger har motsvarande adderat osynlig extra html som varken går att se eller ta bort. Det gjorde praktiskt att extra radbrytningar gavs i inlägget och att en </li> tagg visades för läsarna. Normalt går det ej utan att först få varningar att publicera inlägg i blogger med felaktiga eller ej avslutade eller redundanta avslutande taggar. Jag tycker inte att man utan mer information heller ska utesluta att man indirekt kan styra det korrupta meta-språket för att förändra Bloggers tillstånd på sätt även problematiska säkerhetsmässigt. Blogger skiljer sig i förväntad nivå från det mesta övriga Google på ordentliga nivåer i att det är så långt ifrån en stabil parser och presentations och lager-plattform man kommer och jag tror man rimligt kan förvänta sig givet Google's satsningar inom säkerhet att de har ordentliga mellan-lager från Blogger-koden till övrigt så att dom inte den vägen riskerar att läcka konfidentiella dokument t.ex. från Google Docs (Blogger som potentiell större säkerhetsrisk givet alla mer eller mindre stokastiska problem som alltid dyker upp där ska nog tas på allvar).


Faktiskt blir radbrytningsproblemet värre för varje gång Blogger sparar om sidan som resultat åtminstone av en händelse initierad av användare via gränssnittet.


Lösningen på problemet visade sig vara att ta bort den enda </li> taggen synlig för mig. D.v.s. att Blogger sparar en kod de infört funktioner för att hindra ska gå att spara utan att ge varningar. Att få bort dom extra ratbrytningarna visade sig dock omöjligt eftersom li-taggen har dessa inbyggda i dess definition. En möjlig förklaring är förövrigt att Google Blogger börjat blanda samman domänerna och katalog-strukturerarna såväl som interna databaser rörande var taggar m.m. finns definierat för en given sida och att det ger fel som propageras fritt vidare till helt andra saker.


Givetvis elegant färskt exempel på Blogger problemet diskuterat (och historiskt för mig inte första gången). Också elegant genom att föregående inlägg var övergripande Google positivt och därmed här mer synliggörande också kritiken vilket är en vanlig och effektiv retoriskt-argument för att understryka oberoende.


I bilderna samspelar vi från faktiskt kod följt av hur Blogger presenterar resultatet.