Mening grundad i...

2013-05-15

Visuell-anteckning kompletterande:


Har vi här:

Och ovan har vi sökt det meningsfulla att se som vad vi grundar genom att kunna förstå och tolka via kunskap grammatik och common sense om symboler likt namn, begrepp m.m. - i kontext av människans natur.

Praktiskt vanligare grundande (förutom alkohol-relaterat) utanför språkvetenskapen torde vara att grunda i kravspecifikation, standard, lagstiftning, kontrakt m.m. D.v.s. ett uttryck i det kollektiva mellan människor vi har gemensamt möjliggörande interaktion. Vad du grundar i när du tänker vet jag ju heller inte ens vad som grundas förrän det uttalas eller skrivs vilket har viss praktiskt betydelse för hur jag tänkt i skisserna.

Komplettering: Kanske kan vi jämföra verb-fraserna och särskilt verb:en med våra mer standardiserade uttryck av mening likt kontrakt och standarder? De bär gärna mindre förändring i form såväl som mening och tolkning i vad vi associerar till det.

Att Partiledare A från Block_AA röstar är en mening där röstar har mindre kontextuellt varierat med vem som tolkar Partiledare A vilket välkänt kan vara mycket varierat person till person vad man tycker, tänker och tror om en person när de har en sådan roll.

Nedan grundar vi mening i min semantiska parser i små menings-frames relaterade mänskliga beteenden tillsammans med grammatiken och syntaxen.

Mina uppmärksammade läsare kommer säkert ihåg troligt flera gånger jag uttryck irritation över XML relativt CSV. Men verkligen att den enorma flexibilitet - eller kostnad och plåga praktiskt bra ofta - XML har gäller inte här oavsett viss ytlig form likhet med HTML och hela det tänket. Här följer det ju tolkningen av engelska språket för att uttrycka vad det tros bära för mening. Att det nu liknar HTML, XML m.m. ska inte förvåna oss. De senare språken är ju båda skapade av människor såväl som "fram-förhandlade" via vanligt språk.