Murderhammed

2015-01-10

Vid tillfälle ska jag återvända bättre till problematiken med radikalisering vi som jag upplever sett allt mer av sista tio åren. Och kanske pågående växande.


Men en faktor i0 det större problemet tror jag är ungefär samma sak vi sett i en mängd "upplevt känsliga subkulturer". Är pro- eller anti-subkulturen ovana vid att deras koncept och begrepp lånas av andra blir det "speciellt". En metodgrupp att hantera det är att söka vänja dem till normalt civiliserad nivå. D.v.s. faktiskt utnyttja deras koncept precis som andra koncept, ord, begrepp m.m. som delats fritt för alla där man redan fått lära sig att det faktiskt inte går och heller inte skapar något bra för någon att försöka äga koncepten. Det går inte oavsett hur mycket du eller andra blöder för det.


I någon mening är den subkulturellt "sekteriskt underliga" förtryckt såväl som de som söker lämna den formen av förtryck eller lever i en friare kultur där personer som upplever sig som koncept-ägare försöker styra deras tankar och skapelser:



En del oavsett sida i upplevda områden som söks mutas in tenderar ju att bli från lätt till kraftigt på och motiverade av sådant här. En del gillar striden på linjen. Så om du kommer vinna i en fråga påverkande en total population X kan grovt skapas (utan hänsyn tid) med din relativa storlek i head count relativt totala antalet med viss hantering kultur-preferens. Ty andra precis som du blir konflikt-motiverade. En del gillar att slåss.