Kina hjälper Tyskland bygga EU's sociala media och utbildar i internet-management

2014-12-23

Vad spännande:


"Nearly 40 representatives from China and Germany gathered in Beijing on Tuesday to discuss media cooperation.

Officials, diplomats and media representatives from both countries attended the 4th China-Germany media dialogue to exchange views on pragmatic cooperation, social media development and media education."

Från: Germany and China discuss media cooperation | 2014-12-18

Är det något jag vet om die frtiz är att han alltid pratar tydligt till kinesen. Så de ibland "övertolkade" nyheter som kommer ut från den här typen av kinesiska kanaler är nog inte fallet här. Då hade tysken säkert klargjort det. Detta är ju två kraftfulla cultures of society management och med tysken noggrannhet i detalj och kraftfulla röst när något behöver rättas till känner jag stor tilltro till korrektheten här. Det lovar gott.


Ibland har vi nog alla känt att man skulle ha en tysk som undervisar upp en först i hur man uttrycker sig rätt i social media, och vid behov kan rätta texten man skrivit närmast automatiserat från författarnas perspektiv. Värden Kina nu haft länge. Tänk hur alla de säkert osunda och trevliga små texter som skrev i ex. Grekland om Tyskland när de var snälla nog och bjöd till för att lära greken att göra bokföring och dessutom lånade ut en massa pengar.


Det friskar dessutom upp att se att tysken inte är så rädd för kineserna som det av och till sägs: Att tysken är rädda för kinesens valuta. När vi kanske får tyskar som hjälper till med skrivande på nätet hade en av dem kunnat addera vetskap eller åtminstone tagit bort felaktiga eller olämpliga kommentarer om det.


Ibland kan jag skämtsamt - saknade en vänskaplig tysk som editerar lite vid behov - talat lite felaktigt om bl.a. Kina. Nu när Tyskland är med i det kinesiska paradigmet vill jag verkligen säga att åtminstone jag välkomnar dom. Och jag känner verkligen glädje och förhoppning inför den fina kinesiska kompetensen som tysken ska läras upp i. Två stora folk jag tror vi alla vill märka mer av på nätet!


Tysken och Kinesen är våra internet-vänner! Och dagarna när vi ropade tysk-djävel när man såg en av deras journalister är säkert snart förbi.


    "Hans Welkommen die german under Der Chinesen Vännerrräterischen Zusammenarbeit Steuerung Internet Know-how."

Fler tysk-gläda förhoppningar inför vår nya internet-värld: