Jollrar med tysken, Bekrigar Rysslands kärnvapen och Sparkar om på Department of Defence

2014-12-23

Jollrar tysken - eller kallar man det coax: en häst term tror jag noterad i American Dad!:



Roande kvinnorna - jag kanske ta en resa på Östersjön för att roa mig och hoppas mota mången glad kvinna som kunnat andats ut och slappna av givet detta: kanske mer när jag kan förklara enklare de många mer manliga konceptet i sådant för dem, skyddande barnen, säkrande världens säkerhet står vi - eller ännu men kanske följer fler - upp i försvaret mot kärnvapen: Umbrella är ett koncept när hela vägen understryken vikten av skydd mot inflygning såväl som i förväg ut-placerade kärnvapen:



Med alla Twitter-post-problem är det i alla fall skönt att Saudi Arabien pumpar frisk till glädje för dynamiken framåt i Syrien såväl som Rysslands alla glada biltraffikanter. En bra sak att massförstörelsevapen lämnade Syrien i delar: Men utan Rysslands non-moral-supporting-crime-against-humanity och tillsammans med andra aktörers - inkl. USA's och Vitahusets - agerande gav fundamentalisten en boost. Den intresserande får gärna läsa bakåt här några år och noterade det engagemang jag gav (ssäg mer än ett år) tills jag som jag också skrev när jag lämnande det gav upp det därför att som saker då utvecklade jag det inte (tydliggörande kort: utan en seriös infrastruktur intresserade att vara på plats snarare än att BS:a runt om exil-folk avgöra var vapnen kom - samtidigt som fundamentalismen gick sky high - så från att kraftigt rekommenderat stöd till frihetskamp växlande och detta säg två år om inte mer innan Syrien-särskoland i Vita huset ens uppmärksammat att man nu hade ett till problem utvecklat i vågorna efter massmord, tortyr och krig: Fundamentalism formad av krig, födande av krig och är jag säker på som konsekvens av det p.s.s. som i Afganistan "gillar det" som avbrott i en vedertagen vardag). Jag gillade Obama som vald därför det kan göra mycket för internationell dynamik mellan etniska gruppen - lite vulgärt uttryck syns svart tydligare än gul, brunt m.fl. icke-vita färger och kanske mer så för USA varande stort och havande välkända rasist-problem särskilt förr - men Syrien precis som jag uttryckte gång på gång över månaderna och åren var ett problem ej att underskatta och någon gång om jag minns slutet av 2012 bedömde jag fundamentalistem görande det kört tvingande mig att lämna det givet rekommendationerna när nu ingen brytt sig att etablera insyn och diskriminerbarhet mellan gruppen. För regionen och åren framåt i tiden än mer Europa än jag tror vi riktigt ännu räknar med trots varningar av olika slag Europa hade Hillary var bättre.


Mitt intryck på avstånd via nyhetsanalys i mjukvara, läst o.s.v. är att hon är en förbannat effektiv krigare som begriper energi-effektiv konflikt som faktiskt levererar vad som är viktigt magnituder mer än gänget bakom den fantasifulla visualisering av vad dom menade krävdes för en insats mot Syrien: Lite land områden, Medelhavet och massor av figurer med åtminstone jag upplevde som allt USA hade i vapensystem, båtar, ubåtar... P.g.a. av några enstaka gamla ryska luftförsvarssystem. Mitt intryck av Hillary är att hon begriper vad som sådant här handlar: Hjälpa regionen mot stabil utveckling energi- och kostnadseffektivt utan att ta en massa omvägar via göra ingenting, göra för mycket för dyrt och reta upp folk lokalt. Hillary imponerade enormt under Libyen: Energieffektivt, Rätt resultat till begränsade kostnader pengar såväl som så döda alla sidor. Efterföljande problem är relaterat i huvudsak missmanagement diverse andra som antingen gjorde ingenting. trodde att Libyen handlande om att vantolka diverse-beslut på det grövsta för att förvandla den kostnad i människoliv som är givet på en viss sannolikhetsnivå (möjligen för hög men det är nu inte Utrikesparlamentets ansvar dessa månader utan - commander in chief är väl fel term men den lokala snarare än Obama - såväl som själva the agencies hanterande skyddet). Likväl jag tror Libyen kommer landa fint som stabil demokrati. Här behöver vi acceptera turbulens och att det kommer ta tid. Var det nu skedde över en natt vet jag om vad som påstås kommit därefter var stabilitet.




Att US med allierande nu i princip etablerat den lösning för att hantera problematiken i Syrien jag rekommenderade kontra al-Assad med regim men här istället agerande mot fundamentalist styrkorna som tagit kontroll över delar av Syrien och Irak bedrivande taxation innan ska trots "försening" ej underskattas. Och jag talar verkligen inte för en större mer omfattande aktion med utländska trupper än vad som redan ungefär är fallet. Förslaget Department of Defence rent ut sagt (som jag skrev då) fantiserade fram om mer eller mindre alla amerikanska trupper från ubåtar, hangarfartyg (notera plural), massor av små-båtar, en mängd soldater o.s.v. i en väldigt "pedagogisk" bild skulle krävas för att göra skillnad i Syrien var rent strunt. Trots att situationen i vad man nu bekämpar är ordentligt färre är resultaten uppenbara. Samtidigt finns stort värde i att folk där nere löser sina problem. Andra alternativ skapar skakig långsiktighet (relaterat betvivlar jag förövrigt lätt att oavsett såväl vältränade amerikanska soldater ligger riktigt på nivå i Syrien med gerilla-trupper som överlevt detta helvete dessa år). Men vi måste våga ge dom de verktyg som krävs för att klara det. Flygstöd såväl som konkreta effektiva vapen är utmärkta metoder för det.


Jag tror att det fortfarande trots förändring är rätt lösning. Skillnaden är den enorma kostnad i människoliv, den abnormt sjukliga utveckling av fundamentalism vi ser, ev. systematiska effekter många år som kommer i PTSD m.m. som lär göra våld, kriminalitet, och fundamentalism än mer problematiskt.


Att Department of Defense fått nu boss där nu gamla CIA-sub-commendante lämnat tror jag är excellent. Det var kanske inte ett dåligt val av Obama. Samarbete och kontaktnät mellan myndigheter som DoD och CIA är nog bra. Men det känns som det varit en del små konstigheter relaterat Syrien. DoD-strategin längre bak förslagen var upplevde jag direkt underlig därför att den tog endast ett perspektiv (nu uppenbart praktiskt visat byggd på defekta preferenser givet att man agerar i samma arena). Min upplevelse var att man presenterande en smal lösning riktad för att ej indikera praktiskt fungerande lösning för att istället undvika agerande. Vidare kan man tolka den som alternativt kanske föråldrad. Kan en yngre förmåga vara bättre? Om en intern-rekrytering från DoD är bättre är väl mycket möjligt fallet - alternativ lär väl finnas - samtidigt tycker jag nog att (allmänt i alla fall där såväl som i svenska entiteter privata eller offentliga) att ta nya perspektiv mellan entiteter som samarbetar nog är gott. Han avgick tror jag några dagar innan jag postade denna:



Och jag undrar om vad där diskuterat inte har något av den här "hantera Syrien planen med USA's alla båtar, ubåtar och flygplan". Jag tror inte helt och fullt på att det där riktigt är vad man förespeglar. Och källan där såväl som tidigare är Department of Defence och att de just där eller tror jag någonsin förr när de läkt information gjort tydligt vad det handlar om är inte fallet. Men man ger som ett stycke riktad information som föreslår tankar om vad det kan vara. Jag trodde inte riktigt på det då eller tidigare. Jag hade väl längre bak kanske varit mer benägen att känna att det ev. var något större om inte för den här "hantera al-Assad-Syrien-planen" med hela Medelhavet full-ritat av båtar, Ubåtar och stora buntor som fick mig som intresserad utomstående (som aldrig räknat vad de nu har i båtar) att känna: Fan det krävs nog USA's hela djävla naval forces för att klara av några ryska SAM-sites. Coolt för så gamla saker - och jag menar allt manuellt arbete inkluderande grupper av folk manuella förändringar för att ta ner totalt 1 st Stealth fighter under hela Jugoslavien-kriget.