Monty Hall Problemet: När vi ej väljer att se dörrar visande oss själva pågående när öppnade

2014-07-02

Rörande föranledd fråga:


  • Med vad diskuterat öppet redan 2004, 2008, och säg 2011 (ev. mindre troligt 2012: sökt Monty Hall borta hos wayback machine enligt nedan).
  • 2010 eller troligare 2011 tolkat utifrån Monty Hall problemet i Nyfiken vital (inte riktigt CIA (vilka jag aldrig haft ett kommersiellt samarbete med eller samarbete med: Ev. att jag träffade någon jag fick för mig kändes lite CIA varande svensk på en konferens en gång i USA. Men konkret så vitt jag vet är CIA inte otroligt en myt och krigslist påhittad av Reagan - jag menar har någon av oss egentligen träffat på dem letande runt bland våra papper?) men nära nog fick fram backup:er till nyligen alla påstått hela vägen ej ska ha funnits av Burnaby: Ev ej tittande i övrigt kanske inkluderande en del i databasen ej relaterat oss. Om så raderar jag det givetvis utan att ha tittat). men tolkat utifrån information flow mellan dörrarna och resp. person (game leader och contestant) i formell och / eller implicit informationskanal.

Och ingenting är särskilt i det här. Ingenting mer än modern nutidshistoria. Som världen fungerar om vi tar bort personligt bias och ser på händelser definierat i bred nog ej överdrivet personligt tryckt semantik definierande vad som sker.


Och ingenting kan få mig givet både vad jag sett där i berört eller uttryckt riktat här att det inte är bättre att ärligt (men kanske inte propagera runt onödigt där det ändå inte förstås) säga som det kan bli.


Detta är dom tre dörrarna jag ser. Folk kan gå ut mötande en fjärde dörr. Men det är samma dörr där dom varit förr. Det är deras djävulsskap om så. Likt torget några år sedan. Då står man kvar där man står nu i värsta fall. Har man riktig otur står man kvar efter nästa gång. Nästa gång om jag tänker närmare "rätt" rörande värderade sannolikheterna är troligare kortare i antal dagar jämfört med förra distansen står man kvar igen. Att stå kvar är att förlora likt Himmelska Fridens Torg igen med eller utan blodet.


Om vi ej väljer en verklig dörr utan står kvar. Är vi i same, same, but a bit different.


Därmed - beräkningsdyrt sådant här ändå är med ettt fåtal datorer - betraktar jag dom tre "verkliga" dörrarna:


  • På väg mot att förstöra hela landet. Ev. riskerande värden utanför. Kina tas militärdiktatur i tvingad stabilitet för att hindra katastrof.
  • Stort bombastiskt avslut på allt frihets-arbete. Äntligen får vi veta vem som var The Big Dog. Blodigt, massor av förstörd infrastruktur (upp till och med Syrien idag: D.v.s. allt förstört), PTSD skapande mord och misshandel många år som kommer när det får fattigdom och svält ovanpå o.s.v. Men lite Big Man ändå: Massor av intensivt slut krigande. Lite "irrationnellt" men ändå ett "dum-värdigt" avslut visande vem som nu ändå var störst bland alla män oavsett sida (om inte jag så vågar jag spekulera lite vågat att Wen Jiabo trots sina modiga cirka 100 bast kan överraska mördande oss alla i sömnen om vi inte ser upp - där har vi Big Dog man på en dag tittande ut efter annat enklare saker kan göra kan våga enas kring är The Big Dog så sparas en massa skit bort innan vi får första fria valet - kom och hjälp / assistera oss och bli kvar för evigt i skolornas easy read introduktion till historien: Blir du inte orimlig utan att nickar lugnt fram tills ett första lugnt val lämnade konflikt bakåt så är det energieffektivt nog för alla).
  • Folk begriper - tråkigare - att lämna shit bakom sig. Och går framåt implementerande en lösning som demonstrerat i nationsstats-corpus ger stabilitet och i tillväxt såväl som individens lidande sunt värdeadderande (d.v.s. mindre tortyr, vettig sjukvård o.s.v.).
  • Hellre än att dö dumt och helt irrationellt byter du dörr och slipper en massa onödig skit: Så byter vi dörr: Att vingla till där vi faller heller än att ligga utslagen (lite små Maoistisk-titel men i det ej tänkt som pro-propaganda även om den kan kännas så).

Sista dörren är cool därför den kan tror ju jag alltid vara den som känns farlig, fel och dum i ögonblicket. Du slåss kanske pågående. Ev. som du upplever det sedan år. Och du "lever" / "är ej fördummad ut på landsbyden" / o.s.v. så du förstår att vinna. Varför ta risken att få bladet i ryggen? När du kan leverera vad du möter pratande dörr tre till livet som inte finns efter detta (även om vi hoppas lite så vi kan visa där också vem som är The Big Dog svärdande på o.s.v.). Men det är den ända dörren som vi vet faktiskt levererar diktaturens individer levande. En del blir trots ivriga försök att bevarande The Shit egentligen bara tvingande att försöka få vardagsekonomin att fungera kan bli hjälteförklarade. Likt allas vår Fat Jolly President (hade han sett ut utrevligt förklarande hur han tänker surt likt gänget som gjorde "revolution" mot honom hade det nog blivit färre priser: Där var det föga leende och oavsett om det räcker bra för att leva vettigt efter förändring räcker det inte upp till att bli World Hero med i varje liten historiebok n7yttig för ungdomen att läsa)..


Det är dom dörrar som finns. I övrigt är det bara att skjuta tärningen fram ett tag: Vi klarade den en gång. Och begriper inte att vi inte behöver sitta och stirra på den några månader till ett par år till tills man tror att man måste spela högt igen för att överleva. Det är just den dumhet som avlivar diktatorer såväl som folk runt om dem. Gör dig till World Hero istället. Bli små-rik (rik i min värld) på föredrag runt om i Europa och USA - eller får man erkänna till och med Kina numera. Känns Big Dog - låt dom nu slutligen förstå vem som är bäst - fel eller att du egentligen när du tänker på det upplever att militärdiktatur skapar för dig mer osäkerhet än den osäkerhet du inducerande föranledde det som krävd lösning trots ivriga försök av alla från Kinas militär till omvärlden att ej lossas om allt djävulsskap pågående fodrande att man löser shit: Nå då får du sätta dig och prata igenom saker med dom andra. Och är du inte dum i huvudet tar du ett par månader innan för att fundera föredrag, World Hero paketering och allt relaterat det område (varfär inte: gör det vettigt för dig och alla andra därmed istället för att stressa upp militärdiktatur om saker går sönder snabbt nästa år men något asiatiskt krig för att boosta nationalism blir det inte).


Tre dörrar och dö ska vi alla men i all ärlighet att bra mycket jag tror kortar ner tiden tills det för bra många av oss egentligen var tänkt att skjuta på det: Ett fenomen vanligt nog bland diktaturer (tänk med i lärobok istället för att urban warfare / rule all Asia). Och att vi bäst ska våga se ovanför konflikt, prestige, och battle hunger begripa att de inte handlar bara om att visa vem som är the Big Dog utan det också ska bli en stabil demokrati vid dagens slut egentligen varande själva syftet här.


Oh my: I små strunt känns det som Asiatisk Big Victories förvånande mig i magnitud ändå oavsett om allt diskuterat förr många gånger kanske gjort lite över-ärlig i hur man formulerar sig. I någon mening känns jag lite ytlig icke-suckande när berörande tunga frågor. Se det hellre som sådant egentligen fungerar för oss alla om vi inte är Gandhi.