Bloomberg i Hong Kong och Cameron långt ifrån gymmet

2014-07-02

Kanske stämmer det här lite i alla fall?



Cameron verkar ju vara en lite kortare inte så muskelös man: Liten politiker helt enkelt. Kanske gör det att man underskattar honom? Medan jag inte vill tro att den mer vältränade Xi skrämt upp honom. Men någon får väl höra sig för om man kan köpa sig en kanalö eller kanske Wales: Gör man sig stor och knuffar honom lite under förhandlingen kanske han i alla fall håller tyst när man pratar med övriga politiker.


Men ärligt talat hur troligt är det att det består. Ska Xi och Li försvara kostnaden för UK: I prestige, politisk-tyngd och i all verklighet cash. Kina är stort. Stor ekonomi trots fattigt i stora delar. Nu spenderar man upp ekonomin igen och jag betvivlar att det är året som kommer är just partiet som kan uttrycka sig i pengar effektivt där det märks - medelstora företag i förändring.


  • Record Bond Sales Show Li Focused on GDP Over Debt: China Credit
  • Kul hur det blev så tydligt positivt hos Blomberg. Det är faktiskt precis den effekt jag tror det kommer ha närmaste månaderna om inte längre tid. Glada dagar ännu en tid utan kanske en välbehövlig "balansering" i ekonomin. Sedan hade jag i övrigt välkomnat någon som kan Kina bra i det här som gjort en seriös analys men där oavsett hur index-nyhets-enkla Blomberg är dom sällan publicerande och heller kanske inte när dom gör det riktigt gedigna.

Hong Kong gjorde något stort. Det lär förstås brett. Folk förstår sådant med eller utan modell-system. Året som kommer är det tags att priortiera förändring. Och kan man åtminstone ta en mindre vinst av att roa sig med dom brittiska företagen varför inte. Sedan tror ju jag att får USA Hillary som president håller sig en liten politiker som Cameron bättre sig borta så att kommunisterna inte förvirras av honom. Låtande the Big Girl sort it out: En stor politiker helt enkelt.


Blomberg skriver om kinesisk politik utanför ekonomi

Egentligen även om jag inte såg något direkt att anmärka på blev jag lite förvånad över att Blomberg alls skrivit om Hong Kong utanför ekonomin:



Verkar vara en vettig titel i alla fall men inte riktigt den kanal jag ids läsa mer här givet att man sett några stycken (eller normalt skulle välja primärt). Hur jag hade förstått saker och ting som gjorde dom tydligt att de lämnar redaktionell bevakning av politik i Asien. Att de nu ändå små-bevakar lite känns för mig ganska tveksamt. Med eller utan alla påstådda stor-affärer med kommunistpartiet rörade Blombergs fint 1980-tals åldrade "teleprinter-terminaler". Imponerande affär i internet-tidsåldern - cloud combuting - och promiskiösa api:er lite varstans i världen.



Just när den nyhetshändelsens begav sig var jag dock även lite förvånad över journalisternas agerande. I all rimlighet om magnitud de uttryckte var korrekt är det moraliskt imperativt att publicera själv accepterande kostnaden för det litande på att omvärlden kan hålla Blomberg från att bete sig defekt givet den händelsen. De har ju inte direkt kunder bara i Kina relaterat partiet eller i övrigt i Asien (där ju ingen just nu gillar kommunistpartiet eftersom de försöker ta över hela havet verkar det som).


En kontinuerligt stabilt och förstått små korrupt större tidning kanske kunde vara bra?

Slutligen vill jag säga även om det kan verka underligt att det egentligen vore praktiskt och bra tror jag med en tydligt och kontinuerligt korrupt större tidningar i dessa frågor. Både så att man kan sampla dem, följa löst vad de tror partiet gillar d.v.s. vad middle management i partiet fått för sig låter bra o.s.v. Och kanske om några år vad skolbarn kan studera för att lära sig förstå media manipulation.


Det är kostnad i påverkan givetvis men någon här bland de stora kanske vore värt det priset. Varför inte Blomberg som ju nu tycks göra business så att de i alla fall inte bara säljer sig för ingenting. Det är väl ett alternativ kanske till att fortsatt följa nyheter utanför ekonomi i Kina för dem.


Komplettering: Jag önskar och en kul liten kandidat presenterar sig. Kentucky.com även om jag gissar att detta är något små-strunt inte stort nog att kunna sampla riktat ovanpå liknande denna mindre kommunistparti stärkande mindre små-strunt:



Tveklöst problematiskt titel. Inte alls bra. Läste inte nyheten i övrigt. Kanske värt att sampla men absolut inte att läsa.


Hoppas bara att ingen skrämmer upp det om vi inte en bra entitet utan att de riktigt tar chansen att göran en 10 - 30 dagligen så det blir lite korruptions-moralisk-defekt data att mäta på.