Big Game Hunting: vs Björnhetsning

2013-09-10

Ha. Rädda.


China Cracks Down on Online Opinion Makers (2013-09-11) | The New York Times


Rädd aggressiv går alltid mot jägaren. I dimma eller stressad i distribution ut från sig i halv-cirkel misande mycket. Har du spjutet alltid mot det spetsar det sig själv. Flyr det byter du vapen till projektil. Det slutar för bytet på samma sätt vilket som eller för den delen sttande still.

Abstrakt & Konkret: Big Game Hunting: The Gigant Panda

I mötet konkret entitet och det abstrakta konceptet kan för det senare följande titel-cue se det som jättepandan vi jagar - alla pandar i all jakt - och i värde-dimensioner när vi väljer big game hunting förr oftare i mer positiv-intensitet om än mer sällan i den riktningen idag. Den konkreta entiteten är själva konvergensen för en jakt - just den panda vi i ett utdraget ögonblick jagat rätt fäller.



Men tagande min slagbjärn i dimman är det ju inte en jättepanda eller björn i domän djur som springer runt (eller förslöat sitter och ätter i en smal ekologisk-nisch i all naturligt konvergerande miljö helt försvunnen endast kvar genom statlig stöd försorg). Men utiliserande våra inlärda mer generella associations-relationer hur konkreta entiteter ofta i ytform näraliggande mer abstrakta symboler kan vi tänka oss Big Gem Hunting: Gigant Panda som det ultimata bytet att fälla - Den största diktaturen - vad som samtidigt imponerar mest optimerat antal kvinnor också varande världens största land (själv är jag dock dels för gammal här och vidare rörande kvinno-referense vetande för mycket om hjärnan och hur den lätt lurar sig själv kortsiktigt relativt sedan mer verkliga energiförluster för annat än av och till lätt uttråkat knuffande lite diskret i några väl vard ord för att se om djuren gör något kull helst rationellt). såväl som . Eller i affärsvärldens slagfält kanske en kinesisk diktatur.


Och varande i domänen The Ultimate Game kan vi givetvis söka en konkretiserad konvergens från dess abstrakta mening - diktaturen - såväl som parallella konkreta - vid den verkliga volationens start eller slut som vi minns det långt senare - i diktaturens konvergenser.. Ex. associerande från vår bild nedan om vi nu kan konvergera dimmans abstrakta koncept till en konkret person i den domänen.


Tråkigt nog - eller egentligen bra kanske - är panda-skinnet svårt att sälja. Det väcker i den värde-domänen anstöt. Men jag är tämligen trygg i att har du det på golvet tagande en hyggligt berusad kvinna hem gör det inte annat än att adderande värde. Något att leka med och roa kvinnorna med några år tills du slitit ut det helt.


Vad nu värdet är för pandan i sig är en konkretisering kanske inte mindre i storlek än för människor. Vi värderar ju inte riktigt med vår kognitiva intelligens alla gånger.


Varande en man av språken. Roar mig jakten mest som koncept. Catch and release i vissa domäner så korrekt bär där upplever jag utan att gjort mig besvär att hämta fram vikterna inte riktigt samma seger och manliga kamp med eller utan the gun och den större distansen stort nog från den gigantiskt större elefanten eller den otäckt förfettade förslöade pandan hånande dig med sitt ätande medan du smyger dig - for the boosted sport value trämpande en och annna kvist fullt medvetet önskande ett brutalt angrepp eller överraskande flykt - fram


Dom feta bytes-djuren flyr emellertid aldrig. Faran adderande jaktens nöje är är här endast risken att deras verklighet ska besmitta dig. Det förtjockade djurets natur är närmare att genom sin stationära verklighet själv skapande vägen till dess existens ledande jägaren. Var hittar du jättepandan om inte några få kilometer en bit upp på de få bergen? Var kan de fly när de bara klarar att äta bambu? Och hur kan det dådkraftigt effektiva angreppet vara möjliga när de är så långsamma?


Jagar du dem för länge börjar deras meningslösa tillvaro kännas tilltalande och lätt nog sitter du snart nog själv och äter dig fet. En kamp lika mycket med din mänskliga natur: härdande dina manliga värden om ending the hunt i god form och utan inkorrekt medlidande med vad som inte mer dumt sitter och stirrar diffust i den riktning fortsatt ätande. Och så klart från scarce. Bäst fälla dem medan de fortfarande finns att skjuta ner.



    Det är 2013 och dags att sätta kartan rätt för åren som kommer. Fokus tror jag är någonsttans mellan Persien - kanske precis på Persiens klassiska östgräns mot Indien - och Kina på historiens folkvandringsled från Afrika till Kina såväl som därefter tillbaka till Indien. Ibland är vägen genom öknen den enda vägen men är den gula jorden fet nog följer de alla efter dig.
Förutom övergång abstrakt konceppt är det inte helt svårt att se åtminstone några av de vanligare mer uppenbara förändringsdimensionerna. Likt orientering illustrerat ovan från Från den inledande bildens inverkan till höjdskillnader mellan berg och dalar i Nordkorea. Vrider man lite på globen blir det all China - ej i abstrakt helt främmande för mig givet att min taoistiska sida av min natur så ofta läst och lärt från dem. De klassiska verken är verkligen bland de mest eleganta exemplen på de enkelt konvergerande sanningarna vi enkelt formar om till vårt nuvarande tillstånd samtidigt adderande värde via möjlighet till aktivitetsanslutningar du ej enkelt hade skapat utan att läst dom visa orden.

Ledning Kina: Eco-uppblåst eller DoS-kompenserande?

Givet är när vi nu kan läsa:



Frågan om Kinas ledning är uppblåst och om så orsakat av något nyligen - risk-area är primärt Shanghai-börsen kanske uppblåst och blåsande upp också dom indikerande kommande ras - eller om de överkompenserar mer än vanligt.


Vi vet ju att om de känner sig osäkra eller nedslagna i självförtroende regelmässigt mobbar Japan för att därefter lugna ner sig mer stabila i humöret.


Jag tror på lite både och men inte att Shanghai egentligen är mer upp-ner-uppblåst-nerblåst än vanligt varande tycker jag ganska volativ (även om det är en av väldigt få börser jag följt på flera år).


Och kanske kompenserande mer färskt som konsekvens av att diverse amerikaner gav intrycket flera år att de inte bara var oartigt lite barnsligt agerande på nätet utan närmare något väldigt kompetent slagkraftigt vilket kanske givet en väldigt svag självbild omvandlades lite turbulent efter "världens största denial of service" angrepp riktat mot dem nyligen:



Ett DoS jag inte sett just någon förklaring till. Man kunde ju dock "hoppas" på som del av något mer kompetent exempelvis skjutande ner DNS-servrarna allmänt för att kombinera med problematik i dom Cisco-routrar jag tror står lite varstans runt deras regeringsnät plus diverse annan IT-verksamhet dom pysslar med för att skapa bred DNS-spoofing tömmande diverse document management system, verksamhetsdatorer m.m. på data under några timmar. Faktiskt var ett av de första konsultuppdragen under åren säkerhetskonsultande kanske 2000 eller 2001 jag gjorde mot särskilt just Cisco-routrar hos en upplevde jag i säkerhet mycket seriös aktör vid tiden tror jag heller inte riktigt live - hetande Nextra men tror ej relaterat med något man hittar numera sökande på det givet:


"Men för ett år sedan dök han upp i Telenorsfären, som chef för Telenordia och därefter som vd för Telenor Business Solutions i samband med att Telenor slog samman Telenordia, Nextra och det tidigare Telenor Business Solutions."

Från: Klart i dag - Telenor tar över Utfors (2002-11-18) | NyTeknik

Bloomberg beskriver vad it-arkitektur syftade till som jag minns det: Company Overview of Nextra Telekom GmbH.


Lika troligt som något mer genomtänkt avancerat var det väl något programmeringsfel hos ett bot-nät eller vad som helst. Jag är dock verkligen ingen uppdaterad expert eller ens avancerad kunning runt Denial of service havande intresserat mig för det föga på många år även om jag har för mig att något liknande (typiskt kommer kombinerande attack-koncept inkluderande flera typ problem igen över åren) berördes åtminstone i senare html-version av min i område kanske vid tiden 1997 en aning tidig i tydlighet relativt kutym INTRODUCTION TO DENIAL OF SERVICE (ascii har ofta en tydlighet man ibland saknar som html vanligen uttrycks).


Men givetvis går DNS-servrarna ner samtidigt som IOS har problem står det ju vem som helst fritt att försöka utnyttja det. Sådant är kanske i den moraliska domänen lätt jämförbart med mining Microsoft efter det visade sig att de gjorde Google mining (inte för att jag själv någonsin gjort det för annat än jämförande lite statstik). Kinesiska diktaturen givet en ganska flummig rättsordning använder ju ofta metoden aatt förklara tydligt via uttalanden eller gigantiskt medie-drivna sken-rttegångar vad som är rätt och fel. Så deras hacker-verksamhet ger att det är accepterad och lagligt åtminstone när riktat mot regeringsservrar (vi vet ju att de angripit regeringsservrar i USA och tror jag utan någon information från Sverige i alla fall svenska regeringsservrar).


Configuring DNS on Cisco Routers | Cisco
Cert Europa - Cisco Vulnerabilities
USE YOUR CISCO ROUTER AS A PRIMARY DNS SERVER (Redundans eller oombedd betrodd redundans?)

Kina föreslår att Nordkoreas massförstörelsevapen ska lämnas till omvärlden

Artigt kinesiskt uttryckt passande en så gammal vis kultur som kan och förstår så mycket:



De blev nog väldigt inspirerat lättade av att se både The Bull of Obama och The Bull of Shanghai. Bara en svensk kossa och en panda som saknas för att det ska bli riktigt världsordnings-kreativt.



Den välgödda sävliga kossan är minst lika viktig som tjuren

Medan Tjuren kutar runt för att hålla kossorna nöjda skapas ett större mer långsiktigt värde i det gedigna samarbete de etablerat med bonden. Utan särskild ansträngning i utbyte mot mjölk levereras föda och ibland medicin - och ibland springa utanför ladan på våren.


Den svenska försiktiga men långsiktiga förmågan att skapa samarbetsytor runt om i världen för att göra det enklare för oss att sälja vår mjölk gör Kossan till en stark och positiv stereotyp för svensken. Både motiverande och förklarande vår roll i världen.


Alla tre koncepten möts när tjuren kutat klart och löst ex. hotande björn-problem: Triangel-samarbete skapas när information i tjurens DNA resp. kossans DNA möts (vi ska här inte alls bara associera till NSA och svenska signalspaningen utan mer tänka på alla möten mellan kulturer). I det ruralt korrekt vulgära sätter den större tjuren på kossorna donerande ett evolutionärt intränad reward värde för dem. Samarbetet skapar inte bara förnöjelse utan kan ibland bygga en helt ny kossa eller rent av tjur. Och det ger nytta också för bonden som får en nöjd stock kor att körda mjölk och iband kött från (jämför helst inte med hur den ryska data-mining operationen mot NSA tog ut en massa kött bara för att jag underströk att den liknande associationen var alldeles för begränsad).

The Bull kom lös i Shanghai


"Shanghai shares produced their biggest daily gain in nine months on Monday, lifting Hong Kong markets, due to a combination of encouraging August economic data and hopes that regulators soon will allow banks to issue preferred shares.

Gains on the larger of two mainland bourses came in the strongest volume since Nov. 12, 2010."

Från: Shanghai shares post biggest gain in 9 months, banks surge in strong volumes (Mon Sep 9, 2013 5:07am EDT) | Reuters

    The Bull of Obama kan nog passa bra här också. Den skapades dessutom av en korrekt blygsamt anonym modern mästare särskilt för att illustrera The Bull of Wall Street. Djupet mästaren skänker oss skapar bredden i illustrations rymden utan annat än växande mening.

Ska vi nu normalisera redan i nyheten väldigt sammanfattade siffror var det ju inte allt för länge sedan man lätt fick känslan att bl.a. Shanghai handlades ner. Av och till från det jag gjorde tjuren och slagbjörnen första gången noterat ibland i alla fall även om jag har för mig att vi ännu nyligen hade något liknande mer övertydligt men ev. blandar jag saamman lite. Här har vi ju dock också skatteförändringar på väg och liknande för att stimulera regionen lite mer riktat (en fin brittisk tradition de när kineserna längre tillbaka stoppade skapade Hong Kong). Allmänt har jag en känsla av att i Kina är bl.a. Shanghai kanske lätt utmanande och lite problematisk för mer distansierade aktörer.



Kanske en slug Obama som använt en del av Kina lånen till att handla ner Shanghai köpande slutligen mer riktat för att kunna göra en big grand sale lösande större delarna av lånen oc som bonus spridande kaos och depression hos en otrevlig konkurrent på det världsekonomiska slagfältet? Jag vill gärna tro det. Amerikanen var ju förr inte bara en stor-konsument av omvärlden utan dessutom en så slug affärsman (lite vulgärt bondslug men effektiv) och det känns som det kanske tappats lite senaste tio - femton åren (och dessutom blivit kanske lite mer europeiskt artiga formaliserande hur man vill att framtidens affärer ska se ut eller vilka standardisering de bäst borde följa).

Polisen: En Man av Staden / En Man av Folket

Min översättning av polis om den alls kom korret som en en man av staden:


"Vidare etablerande kritiskt nödvändigt: polis, säkerhetspolis, underrättelsetjänst och propaganda är hälsa ej att förglömma. Planera redan för det man inte kan göra. Snart nog oavsett bättre klimat kommer sjukdomarna och döden. Ha kontroll över varje sjukhus skadat och vad det saknar. Det måste byggas upp när möjligt och då ska allt man kan ha redo vara klart. Kartlägg personer med medicinskt utbildning i Syrien och i exil. Förbered likartat parallellt den expanderande polis-styrka som krävs efter kriget för att etablera lugn. Utbilda den i Jordanien och se till att det är en kompetent utbildning. Inget hemmasnickrat med några gatukrigare som vilar upp sig utan poliser som förstår vad polisen är - en man av staden - den första linjen bevarande samhället."

Fråm: Syrierna kan slåss - Men segern väntar på slug kyligt organiserande ondska (2013-09-09)

Vill jag förändra till en man av folket. Vi får ju tänka på statsstaten för evigheter heter i antikens Grekland såväl som samma sociala-flock koncept fortsätt med närhet tydligare approximerande allt och alla.


I Sverige och säkert många länder söker man ju något av det när man väljer kostnaden - likt som för ännu tydligare landstingen i penning-investering - etablerande delvis dublicerad struktur lokalt ute i riket.


En man av staden kommer ändå tror jag fel från det riktigare en man av folket. Reglerande collaborationens acceptans-gränser mot varandra behöver och bör polisen helst just vara en man av folket. Desto mer divergerad egen subjultur (vilket dock aldrig helt går att komma ifrån men kan konvergeras sunt också givetvis) eller härskare desto större distans till beställarna varande de samma man arrester m.m. för att bibehålla friden.


Likt det amerikanska jurry konceptet peers (eller längre bakåt hur en Memmber of the house of Lords kunde dömas av övriga där men ej i övrigt samma men elitistiskt) går saker naturligt smidigare om resp. man av folket och folket ser folket i varandra.


Det är tror jag en grund kanske viktigast i dynamiska samhällen där folk ännu ifrågasätter själva samhällets annars som i Sverige inarbetade lugn. Undvikande såväl små problem som risken att en egen kultur skapar en också problematisk maffia-verksamhet eller rent av som väpnad makt-entitet (blickande bakåt i vår historia minns vi alla självklart vårens sista säsong av Game of Thrones såväl böckerna där ju The City Watch (egentligen långt tidigare men jag såg igenom rubbet där runt) lämnade sin roll som bärare av friden för att skapa konkreta mytvärden för dess chef (adlad och fick ett slott tror jag) för att medverka till arresterandet av the Hand. Precis vad man vill undvika.


Varande den minsta gemensamma nämnaren för folket vill vi hellre att man adderar lugn och trygghet reducerande risk för fri beväpning mer allmänt. Liksom undvikande varje situation där där man kan uppfattas flock-konkurrerande eller bara epitet eller resultatet annars av god flock-konkurrerande prestation. D.v.s. makt, pengar och status-epitet.


En enkel uniform, patrullerande nära folket, varande något av ett kall där värdet man ger och får i vardagen väger så mycket mer än en kanske i ett annat yrke högre lön, är tecken av vad jag vill lägga i rollen.


Ett omvänt tankefel vi lätt gör är att vi från det lugn här invant låter det forma vår förståelse av konkret verklighet på platser där det lugnet saknas. Att skapa samma lugn tar tid och under volativa tider är verklighet nu som så många gånger under nutidshistoria sedan 1700-talet att förstå att polisens fader och moder är folket som beväpnar sig för att skapa det samhälle de har rätt till födda fria andra förnekar dem.

Gigantiskt värde: Massförstörelsevapen bort från Syrien

Oavsett hur vi värderar eller ser på möjligheterna visst militärt stöd mot diktaturen kan ge gäller rörande möjlighet att de faktiskt lmnar ut massförstörelsevapnen i hande mot den för det avgränsade indikerade attacken att det är tveklöst värde. Riskerna med dem representerar så enormt mer än man enkelt kan föreställa sig från attacken nyligen. Det är potentiellt gigantiska antal på kanske flera gånger om Sveriges population.


"Obama appeared on six major American television networks Monday night to state his case for punishing the regime of Syrian President Bashar al-Assad. In an appearance on PBS television's NewsHour, he said a new Russian proposal to put Syria's chemical weapons stockpile under international control to avoid a U.S. military strike could be a potential breakthrough. The president said he has instructed Secretary of State John Kerry to talk to the Russians about specifics of the proposal."

Diplomacy Preferable to Military Strike on Syria, Obama Says (2013-09-09) | Voice of America

Rimligen får vi förutsätta att ev. övriga massförestörelsevapen också ska bort från regionen och givetvis allt liknande det inkl. unbalanced against responsibility (finns en non-armed scud eller mer potent än de vanlige skjuter iväg av och till kan det rimligen inte vara kvar givet svårigheten att på annat sätt än via förstörande angrepp göra säker att de inte bär crime aginst humanity payload) problematiska vapen i Libanon eller på annan plats kontrollerat via proxy aktör d.v.s. primärt Hizzbolah.


Strategin är möjligt vktigre indikativ för Iran och Nordkorea. Jag tror att samma värde i dom relationerna ett konkret slå-ut trolig infrastruktur m.m. att ett gott föredöme har (och omvänt kanske en viktig inlärnings-händelse för omvärlden).


Obama "bulling" Syrien. Samlande fart mot Iran och Nordkorea.

Det ska bli spännande att se hur många platser - om allvarliga - de hinner visa upp de närmaste veckorna. Jag tror för en sak inte ett ögonblick på att dessa saker är vettigt hanterade alls oavsett i domän av fysisk säkerhet mer avancerat inbrott, läckage risker vid olyckor, eller kontrllerad policy vilka som kan göra vad med saker och ting.


Vem vet... Här kan en bonus för vapen-inspektörerna finns om de vid rätt hittande annat får någon dag för sig själva: Amerikansk sedeltryckeri-anordning med goda (relativt i alla fall) nummerplåtar och korrekt papper. $100 US. Jag tror den numera finns i Syrien. Om saker blir urbulent och innan på annan plats och möjligt att flytta kanske en del kontanta medel sågs intressant för att konkretisera att penning-belöningar är UN-sanction-safe oavsett hur osannolikt heltäckande. Om den kanske förr var i Libanon.


Nedan försöker vi vara komiska adderande ett mindre allvarligt drag läsarna annars är vana vid. Det för att lätta upp för alla oroliga mödrar och barn som kan tänkas upplevt för dem onödig stress över all kalabalik i Syrien:

"Rörade drime against humanity är jag dessutom väldigt engagerad, och har alltid haft ett särskilt kulturellt intresse rörande Syrien. Jag skulle gärna ställa upp en del timmar för att kontrollera några me unknown locations efter gömda vapen. Jag kan tänka mig att göra det idellt utnyttjande dessutom minimal UN budget: skyltad bil och ett par inhyrda vakter jag kan betala för själv går utmärkt faktiskt. Bl.a. en gammal silo med tunnel till en landningsplats för balong."

Skätet är dessutom inte uppenbart om man inte accepterar bias för att läsa in reward hunger hos med-människor också överdrivet relativt ej direkt uttryckta risker. Jag tror det genom evolutionen varit mycket funktionellt. Känns äpplet stort och rött för dig och någon pekar på det vvill han nog äta det. Rent redaktionellt ges självklart ett värde tillbaka genom att låta läsaren själv upptäcka skämtet och känna att de förstår något annars säkert förvirrande många andra (ren lögn givetvis: det antagandet om något är ej funktionellt givet dom relativa storlekarna å population läsare resp. population besvärande redaktion eller insändar-sidor Finns två fel-läsare har du täckt upp hela insändar-sidan - så: syftande på att egentligen önska söka sedelpressen).