Besmittande IT-otur förtvinande världens teknikutveckling sprider sig och hotar alla med svälten

2013-07-05

Att uttrycka riktad värderande information där kritik-komponenten - gärna mer genomarbetad och korrekturläst än jag valde att göra - illustreras via konkreta exempel och än tydligare när fortlöpande exempel kommer därför att utanför visst utökat trovärdighetsvärde (åtminstone under förutsättning att grundläggande kritik vi bygger på är genomarbetad därför att denna kommer för många leverera motsvarande primacy effect styrande tolkning av efterföljande exempel när lästa) illustrerar det pågående nyhetshändelse (jämför med polisen som lite varstans under tidsperioder beroende på brott och gärna agerar på indikerat brott i tidsmässigt lite efterhand närmare plats utan hellre där vill att brottsoffer kommer till stationen för att leverera statistiken där ett par möjliga exempel är ett snabbt inbrott där brottslingen redan lämnat platsen när vittnet ringer in).


När aktörer likt Google är relativt skribent mycket större och av och till uppfattas mer som dold geopolitiskt aktör får vi dessutom den relativa makten. Beroende på situation - normalt mindre tråkiga vardagliga saker än defekter i Blogger helst på nivå att ett otrevligt fysiskt eller psykiskt angrepp är etablerat den lilla människan slagit tillbaka med sin slughet och moraliska i kontext högre nivå - tillför den spänning och engagemang:



Emellertid - tråkigt nog - är det för mig uppenbart att defekt-exempel från Google Blogger för otur med sig. Jag kan ha haft den sämsta programmeringsdagen på många månader. På viss nivå förväntad genom att det berörda integrationen mot befintliga system utvecklade för något mer än ett år sedan. Men inte på denna nivå.


Vi kan nog därför i dimensionen av mer övernaturlig påverkan addera till Blogger's defekt-lista att lösningen kan inducera otur och försämrad arbetsprestation också på annan dator och i andra verktyg utan någon rationell teknisk-koppling. Jag ser ingenting annat annorlunda så lagen om att två väldigt otroliga händelser ungefär samtidiga säkert är sammankopplade även om förståelse av hur (de är ju i sig själva ovanliga nog tillsammans att få oss att tro på vad som helst).


Allvarligt argument mot Blogger men desto intressantare som verktygsförmåga att försöka lära sig. Det finns många personer jag tror bidrar mer till världen i positiv mening med otur.


Kanske ett spännande område Blogger-folket kan diskutera på sin blogg:


  • Så här arbetar vi.
  • Det gick jätte-dåligt alltid år efter år.
  • Och så prövade vi att lösa det genom att offra en get.
  • Men et hade underligt nog till effekt att vi hade lika mycket otur men att alla våra användare började få massor av otur dom också.
  • Så nu har vi slutat att offra en get och har utvecklat ett litet ramverk med saker projektmedlemmar inte ska göra: ej offra getter.
  • Vi har stor tro till att den och andra idéer om design rules kan lösa massor av problem. Helst ska man undvika att fasta samma veckor vi slutför driftsättning eller testning vilket vi insåg nyligen när några projektmedlemmar berättade att de varit väldigt trötta en period och en inhyrd kvalitetskonsult förslog att de kanske var överarbetade men efter en workshop kring det några dagar sedan kom vi att tänka på sökande på nätet efter risker att man kan bli trött av en veckas fastande.

Eller vad som nu kan vara aktuellt hos Blogger.


Jag lutar nog åt att min humor här är lika dåligt fungerande som dagens kodning. Inte heller känner jag alls heller den mentala boost jag borde kunna förvänta mig på att sparka lite på Blogger eller annan entitet. Knappt att trycka till en person från minoritetsgrupp och en gullig hund gav just märkbar kreativ stimulans.

Rekrytera armé mer effektivt genom peka-propaganda förstorad till fysiskt nära

Efter ett antal tidigare diskussioner där peka-konceptet i visuellt språk diskuterat upplevde jag ex. från The British Library utmärkt kompletterande alla tidigare bilder eftersom jag vad jag kan minnas någonsin beaktat förstoring i bild eller koncept-domäner där man motsvarande "skär av en bit" utan endast motsvarande (och exakt så ofta) som för att gå från ett större mer abstrakt ämne till en mer specialiserad del relaterad denna (och normalt särskilt inom vetenskap också relaterat många andra mer abstrakta ämnesområden i större eller mindre utsträckning oavsett om det av tradition gärna sorteras förenklat under t.ex. "fysik").


Komplettering: Den enorma bild jag får åtminstone i min Google Chrome webbläsare är trots inställning i nya Google Blogger gränssnittet för liten bild centrerad. Se vidare Bloggers plattforms skada II och III: Okunskap om bilder och fascinerande oförståelse av dynamiken mellan skribent, publicist och läsare (2013-07-05). Troligt kring denna effekt gäller att den förr alltid levererade funktionen oavsett om man bad om den inte där Google's bildlagringstjänst komprimerade bilderna antaget optimerat för Blogger's storleksvisning av dem inte längre är vad man kan lita är vad Blogger får att fungera för dem. D.v.s. nu gäller plötsligt sedan en strunt ändring i Blogger gränssnittet som adderar en stycken div tag med ingenting avancerat - ren trivial standard-html - att ett stort stycke av hela processen skriva och publicera inlägget måste förändras. Förutom eventuella applikationer och andra tjänster som utnyttjat interaktionen mellan Google's produkter indirekt oavsett egna eller läsarnas. Jag kan tänka mig att en del liknande produkter också motsvarande så här ofta hamnar i problem men jag kan för allt i världen minnas att jag någonsin träffat på dem sedan jag började surfa-nätet mer dagligt med ett (avbrott till veckovis under värnplikten delar av 1995) 1994.



En möjlig känsla att inducera vi kan se är tänkbart möjligt med konceptet utan diskussion om när och hur funktionellt är att vår peka-gestalt predikterar att han kommer slå till oss med en nu dold klubba om vi inte skriver på vår tidningsprenumeration, fem år i armen eller investerar pensionen i junk-bonds från Afrikanska länder i valutor som för några år sedan kallades hårdvaluta eller vad som nu kommersiellt kan motivera vår typiska svensk att sätta sig ner och lära sig ett ritprogram spenderande några timmar kreativt och arbetsamt hellre än att spendera pengar på färdiga bilder från bildbankernas ständigt upprepade konceptbilder massproducerade i inte minst i forna Jugoslavien.


Utställningen bilden med rubrik tipsar om är Propaganda: Power and Persuasion (17 maj - 17 september 2013) som tveklöst kan vara intressant att besöka även om nu prisuppgiften känns tämligen "svensk-diskriminerande" eftersom vi nu måste betala för dyrt och tidsödande tågresande om man önskar använda materialet kommersiellt - åtminstone när den miljövänliga komponenten känns ej helt oväsentlig när det rör situationer där man bör agera föredöme - men ev. kan man ju göra det privat och resa miljöfarligt för nästan ingenting med flyget (inte otroligt ett par tusen kronor billigare).

Egypten är möjligt lösnings-case för kinesiska militären att titta närmare på

Om saker går så pass smidigt och kompetent som hittills indikerat är Egypten därmed etablerat som en korrekt vision och en praktiskt risk-reducerad väg kanske för Kina anpassat för förutsättningar där.


Att etablera en aktör som kontinuerligt reducerad införd frihet och i samband med det kontinuerligt i hög bred utestänger andra grupper än den egna från politik och administration är problematisk risk-område med en mängd liknande också kanske avskräckande får den vanliga kommunistparti-medlemmar engagerad i praktiskt politiskt arbete lite från att våga ta steget till ett större eget så väl som samhällsvärde.


En mjukare övergång utan att sätta eld på kustens städer är värt mycket särskilt som det oavsett skador inte självklart för saker i hamn snabbare annat än den samlade mängden intensitet under samma antal år. Problematisk risk-intensitet är självklart etablerad i dynamik möjlig att se som kan börja självsvänga också i och runt om ett tämligen fritt val.


Värde kan finnas av att de väpnande styrkorna separerar sig från stat och i det också ger en trygghet för diktatur nu i och utanför de samma rörande risk för förföljelse, långa fängelsestraff m.m. Kanske kombinerat med till regionen och Kinas kulturer praktiskt funktionell anpassning av dom post-konflikt-lösningar som prövats bl.a. i Rwanda och Sydafrika som ett praktiskt alternativ till mer potenta straffrättsliga lösningar relaterat övergrepp pågående nu såväl som tidigare.


Och det tycks som åtminstone inte rimligen påverkande sannolikheten för något näraliggande detta lösningskoncept om ett exempel nära i tiden på att det kan fungera finns.

Visual light

En bättre sammanfattning av Visual light (föregripande och etablerad sedan mer än ett år och tidigt redan två eller tre jämfört med de i praktiskt och teoretiskt område skilda diskussionen om visuellt språk som snarare ligger närmare hur vi i en eller flera bilder visuellt uttrycker tillståndsförändringar ex. kanske vanligast över alla sammanhang i vår kultur filmer och dylikt) än de kortare kommentarer som fanns i de refererade länkarna i Jordskred i Nordkorea på vägen till landslide victory i frihetens större strid (2013-07-05) finns nedan i en liten Google Presentation på några slides.


Praktiskt för att titta krävs givet den minimala storleken att fullskärm klickas i gränssnittet.


al-Assad - den nu vanedöda - har ännu inte förstått att kriget just börjat

al-Assad söker donera lite motivation till soldaterna efter katastrof utan stabilitet i någon frontlinje sedan upprorets början:



Men det är inte annat än den i all tidsapproximation till färre punkter någonsin aktuell snart nog som redan är död.


Över tiden underliggande och återkommande förstärkt av vad som skett, sker och människans kontakt nu gör att tiden i mening av händelser per sekund vi kan "se" och därför påverkas av är till och med extremt högre än för inte särskilt många år sedan.


Att efter en inledning vi haft i Syrien klara för något så tillståndsassocierat att i någon konkret verklighet som för inbördeskrigen i Korea, Vietnam, Persien och Kina etablera en varaktig fortsatt regim är ej aktuellt.


Det är min förstärkta övertygelse som jag sagt många gånger att vägen slutar i en punkt där mängden kvarstående är reducerad och helt säkert slutligen ej inkluderande regimen. Vad verkligheten nu, tidigare under konflikten och fram till vägens slut handlar om är hur vägen byggs. Bygger man med mer eller mindre blod? 150 000? 300 000? Eller över en halv miljon döda? Hur stora delar av infrastrukturen förstör man? 70- 80% eller approximativt 100%?


Lösningen som nu måste till och det oavsett vilka andra åtgärder som kan initieras är att al-Assad blir ett dödsoffer i konflikten med resterande krigförande familj och nära allierade. Desto mer direkt desto bättre. Jag vågar säga att al-Assad är värd säkert tio tusen och kanske ännu fler döda att bespara. Går till och med hundra tals andra åt i hans död är det utan jämförelse med besparingen.


EU:s borttagna vapen-embargo är ej tomt. Det gör det upplevt lättare för också andra länder att ge utökat stöd. Vapen riktade för al-Assad's död i teknisk kapacitet är starkt att rekommendera som dessa aktörers huvudsakliga kortsiktiga inriktning.

Rysslands rymdprogram brinner upp: Korruption och dålig karma förstörde miljarder bara för satelliterna exploderade

Nyheten om att Rysslands raketer i dess ekonomiskt och utvecklingsmässigt i kompetens långsiktigt viktiga (demonstrerat av den långa kompetens över åren rollen de haft ett tag bygger på) rymdindustri exploderade del av deras kommersiella såväl som spion-relaterade projekt i den övre atmosfären här för att agera sensor relaterat positionering för åtminstone Glonass (ГЛОНАСС) (men antar jag troligen också Global Positioning System (GPS) om än kanske inte att just dessa satelliter hanterande dem):



Spekulationer om tekniska orsaker ges i Reuters nyhet men en alternativ förklaring är att det växande problem med korruption, brott mot det egna folket och mycket liknande gjort och gör dem mindre uttryckta i hopp och att folk nu mer allmänt mindre bryr sig medan korruptionen tar kostnader nära nog i centrum för den samlade tekniska strategin för Ryssland. Dålig karma för övergreppet mot folket där deras strid för frihet förråddes såväl som "säkert" avsky för Rysslands roll i Syrien.


Symbolen för Glonass.

Glonass är förvisso igång och gör saker men det är inte ett positioneringssystem som orkat utveckla sig vidare sedan dom tidiga åren med början under 1970-talet. Stora summor har plöjts ner sista åren och Glonass uppskattas idag äta upp lite mer än en tredje del av Rysslands investeringar och löpande kostnader relaterat rymden. Explosionen och dom förstörda satelliterna är indikation om att årets relativa kostnader antingen räknat efter händelsen blir mycket lägre eller alternativt ordentligt högre när kostnaden för förlusten i kapital och tid nu ska tas såväl för att hantera den kanske underliggande förruttnelsen.

Jag bedömer det inte trovärdigt att jämföra detta problem med incidenterna NASA haft av och till. Där i vad som kan vara besläktat i human nature låg det närmare att NASA var "feta" som organisation med vilken budget som helst de önskade (nästan). Det är inte ovanligt för organisationer och när problemet uppstår fodras som konsekvens av och till att man tar många steg bakåt i storlek, antal medarbetare m.m. och rensar bort växtvärken och intressen, fokus m.m. som tagit tid och energi systematiskt från kärnverksamheten. Jämför gärna med Ericsson och telekom-krisen där för ett företag alltid viktiga behovet av effektivitet och nya bättre lösningar för t.ex. tillverkning inte sågs förrän krisen redan var faktum. Det är mycket mänskligt och mycket vanligt. Rysslands satsning med massor av nya pengar Glonass realiseras dock inte väsentligt i tillväxt här utan snarare att organisation och kunskap blir funktionellt i området t.ex. genom att kunna köpa komponenter till drivmedel och hårdvara för raketer och skapa nya reglersystem och styrningssystem närmare modern IT och datanätverk istället för dom gamla Sovjet-militära föråldrade lösningarna.


Snart nog kanske vi ser nyheter om bränder i oljeindustrin likt om jag minns riktigt oftare - om än vad man försökte dölja - åren inför Sovjetunionens fall. Vi får hoppas att det samma - t.ex. genom externa länders pågående engagemang sedan många år i det forna Östeuropa - inte hinner realiseras bland kärnkraftverken.


Omoral kostar. Och inte alltid är kostnaden ett värde eller ens en moralisk seger för aktörer direkt berörd. Men jag tror att man här ändå tillsammans med annat befintligt och som kanske troligare kommer ser att dom verksamhetssystem diktaturen - eller halv-dikaturen - accepterar för att medarbetare längre ner inte ska större ledningens större korruption nu besmittat ner och förstör på svår-accepterade nivåer.


Första steget bör bli moralisk insikt rörande Rysslands Syrien-politik. Därefter komma till förståelse av att en väg med värde för ledning nu såväl som folket helt säkert finns i att garantera och acceptera att kommande val hanteras felfritt på sätt mycket verifierat.

Jordskred i Nordkorea på vägen till landslide victory i frihetens större strid

Följande nyhet om häftiga regn med uppgifter om jordskred förra året:



Bör ge förklaring till frågeställningarna kring landslide prediktionen i samband med att en av de kreativa prediktions-algoritm-sidorna grundläggande "till" Dreamer och Drifter (egentligen inte särskilt just för "dem" eller bättre den) diskuterat i:



Antagligen har diktaturen precis som diktaturen på Haiti förstört vegetation och jordmån en orsak till att det idag är bland de tre fattigaste länderna abnormt ökande riskerna för jordskred. När jag för många år sedan besökte Dominikanska republiken förklarade guiden att det hos dem - andra sidan av samma ö som Haiti - i de flesta fall var förbjudet att hugga ner ett träd.


Som tror jag nämnt i samband med det ser jag ett värde av att ha implementerat stöd för natural language processing att från det bl.a. skapa ökad möjlighet för underliggande delar att göra tydligt vad de avser. Just för Nordkorea är ju andra tolkningar av begreppet landslide mycket intressantare närmare en kontextuell riktningsgivare till andra givna koncept eller samspelade ej uttagna högst upp koncept relaterat förändring av politiskt system därför att landslide i engelskan har relativt tydlig co-occurance bl.a. med victory i politiska sammanhang. Men i ett så dimensionellt nät som gör prediktionen är det relativt tidsåtgång inte riktigt vad jag kände för att göra en ad-hoc lösning av för att detektera.


Den vulgära bondkomiken jag fick under testkörningarna av "test-konceptet" inför den nu pågående samlade integrationen av nya och gamla delar var kanske delvis också ett problem relaterat uttrycksförmågan - om så vill den kreativa intelligensens egna etablerade språk på ett kulturellt avstånd till engelskans större flexibilitet såväl som exakthet - diskuterades i Outsider Art - Ridiculous: Bondkomik av Drifting thoughts (2013-03-24) och Skrämmande: Nedsövda apungar, annorlunda ap-huvuden och ovanlig klädsel (2013-05-15).


Givetvis men tror jag lätt att missa i data-sammanhang rörande dessa områden gäller att en till väg för att tydliggöra mening i data är ge intelligensen ett visuellt språk därför att där är den naturliga skillnaden i kulturellt avstånd från det sätt intelligensen uttrycker sig på i exemplen mycket kortare till hur vi människor tänker och ser visuell mening t.ex. i konst. Faktiskt kommer ju delar av koncept, relationer och dess statistik riktat just mot visuella koncept som också kvarstår etablerade som egna representationer i Visual light.


Visual light i några tidigare inlägg:




Visuellt språk




  • Visuellt språk



  • Grafer och diagram i WikiMedia



  • Oväntad emergence i aktions-relaterade händelser
    Att styra läsarens tolkning dit önskat med två bilder istället för en
    Affisch-budskapet: Fånga uppmärksamet (blodig säl), låt smärtan kännas (barnen sticker de döende sälungarna med pinnar), etablera hind-sight bias-slutsats (fabriken mass-mördar) och sätt primacy effect till "AGERA! AGERA ÄR COOLT!"
    Kraftdans
    Kraftdans: Rond II
    Att visualisera en situation utanför det direkt spatiella rummet
    Visuellt språk?
    Visuellt språk: Tips bok (kostnadsfri) algoritmer och datarepresentation och en del vanliga standarder eller framverk
    Kinesisk hyllning till råttans roll i visuell-propaganda
    Att skapa svenskt värde för teknik-företag via särskilda internationella informationskanaler (fallstudie Technology Review)
    Att visualisera en situation utanför det direkt spatiella rummet
    Visuellt språk: Kräftan och enkla modell-koncept
    Slagfält bild på vägen till revolution

    Bloggers plattforms skada II och III: Okunskap om bilder och fascinerande oförståelse av dynamiken mellan skribent, publicist och läsare

    När man levererar artiklar kommersiellt till köpande entiteter finns åtminstone när det i beställning ett arbetskoncept som kan inkludera en preliminär titel. Men relaterat själva publiceringen för hur läsaren ser dem sätts dessa mycket närmare publiceringen.


    Lätt fascinerande underligt - särskilt från exemplet och tidigare diskussion i Komplettering: Färskt exempel på hur Google Blogger alltid går sönder när Google ändrat något vad som helst i plattformen (2013-07-04) - har Blogger försökt ta på sig lite av beställar rollen för att ha kontroll över att inlägget utvecklar sig från första tecknet till sista enligt systemet (och som konstaterat väldigt buggiga) bild av hur det ska se ut.


    I förhandsgranskningen såg jag att bilden nedan blivit enormt stor och större än vad inställningarna i Google Bloggers gränssnitt gäller för. Istället för bilden i dess naturliga storlek. Den exakta orsaken till detta "fina" exempel också på Blogger-problematiken i förmåga att underhålla och utveckla plattformen är verkligen svår för mig att bedöma men jag gissar lite på att det här har mindre att göra med html eller bara html utan också ligger att de gjort antagande om bilderna utanför vad som är möjligt på det sätt de läser information i bildkodens meta-huvud. Det är verkligen kul med en aktör som Blogger som alltid när man vill diskutera dem i en viss dimensionen är vad man kan lita på levererar färska exempel utan behov av något förberedande i exempel samlande.



    Uppmärksamma att jag såg detta problem mot slutet av skrivandet och självklart gav inlägget en titel mycket skild mot vad som var planerat.


    Problemet just här är att ta en titel mycket konkret till det uttryckta snarare än en förståelse av vad ska handla om realiserar en stark preferens från start där förändring per avstånd från direkt uttryckt kommer minska såväl som påverka vad som för bloggar troligt ganska ofta är en under skrivandet kreativ process.


    Tas steget att konkret innan man skriver nära inpå definiera en titel är det samma sak som att ha etablerat en reducerad konvergens med direkt primacy effect påverkande en ännu pågående konstnärlig process. Givetvis är det inte ett problem för alla skribenter praktiskt. En del skriver troligt i andra program för att kopiera upp till Blogger eller är mycket konkreta resp. publicerar kortare texter redan tämligen entydiga med mindre av en pågående kreativ-process i vad man vill säga, vill uttrycka eller som del av att stödja hjärnans informationshantering och kreativitet runt ett aktuellt område.


    Det är oavsett de potentiella problemen för skribenten så underligt att "rättstavningen" av html och inläggets format börjar med att kräva att titeln inte ska vara tomt när det lika gärna kan indikeras sist. Underligt därför att det stänger ner varningar för andra html-problem som etableras och som därmed kan inducera stora problem för skribenten att försöka hitta dem alla samlat mot slutet om titeln lämnats blank såväl medvetet eller utan att man tänkt på det. Dessutom givet exemplet redan givet för defekterna i Blogger berörande bl.a. dessa funktioner (med några till numera noterade) gäller att någon trovärdighet att fel i given kod när ej indikerat självklart kommer hanteras alls av Blogger. Kanske går rätt in för att sedan bli osynligt för skribenten och "omöjligt" att ta bort samtidigt som html-detekterna är verkliga på den genererade html-sidan läsarna ser.


    Blogger har uppfattar jag sedan flera år i dom samhällen relaterat internetpublikation jag har kontaktytor mot vad de flesta med ett kommersiellt intresse inte ser som en seriös plattform annat än som ett av flera stödjande koncept mot själva det kommersiella som etableras i olika lokaliseringar och nät-samhällen för att där få synlighet i och mot dessa ("driva trafik") samt självklart också (vanligen tror jag primärt) skapa en ökad mängd indikationer för Google och andra sökmotorer (vanligen helt inriktat Google) att det kommersiella är intressant och bör ges positioner som ger det den trafik det förtjänar eller inte förtjänar (åtminstone för icke tråkiga men kommersiellt mycket värdefulla områden vad de inte förtjänar t.ex. hotell-industri, flygbiljetter, drog- eller falsk-drog-försäljning m.m.).


    D.v.s. samma fenomen som för mig och Microsoft några utvecklingsgenerationer post-Windows-2000-server perioden när fortfarande en relativt andra lösningar stabil plattform fanns för dem oavsett om använd som server eller som användar-os. När man tappat tillräckligt många gånger som upplevt för en individ - särskilt när individen ser och hör att andra ligger i samma gräns-zon - kommer förändringen snabbt nästan binärt eller som den snabba övergång sigmoid-funktioner har: med utgångspunkt från tidigare tillstånd väldigt överraskande jordskredsseger eller här förlust.


    Och samma sak som jag indikerade i Hoppets behov av synligt nya verktyg vid upprepade försök till revolution (2013-07-03) just för Egypten känner jag efter att ha fått sensor-data (från min plattform men etablerad hos en annan entitet) överdrivet från personlig negativ upplevelse (vilket jag noterade vid ett kort möte med SVT i TV-apparat är ännu mer bedömt från data överdrivet negativt tolkat kring det mesta där så ev. är det relaterat något kulturellt för det svenska folket påverkande min bedömning eller alt. min risk management personlighet där jag standardmässigt kanske inte utgår-från så mycket som vid översikt gående in i ett område automatiskt söker säkerhetsdefekter).


    Egentligen förutom att vara tidigt direkt märkbart sämre för att vara del av en lösning som ger trafik från sökmotorer och p.g.a. att Blogger haft ett ganska stort problem med spam-bloggar och länge hade föga stöd och direkt dåligt i många fall för att anpassa presentationen var Blogger länge inte mycket sämre än annat. Men det kritiska har varit att de inte klarat att ha samma utvecklingshastighet. För varje förändring de inför kommer en mängd stokastiska problem ibland mycket bredare över tidigare publicerat än givet exempel samtidigt som många av de koncept man introducerat i problemområden relaterat upplevelse för läsaren varit ganska dåliga jämfört med vad andra plattformar som Wordpress haft sedan flera år (egentligen är det lite förvånande att de inte bara kastar ut allt underliggande i Blogger och lägger ett mellan-lager från nuvarande gränssnitt och språk ner till Wordpress.org).


    Frågan är - och kanske ett viktigt komplement till den övergripande positiva tolkningen i Google orkade fram till utgångspunkt för framtidens produkt behov men oroande faror hopar sig redo att marscher mot Android (2013-07-04) - om en lokaliserad kulturell-komponent finns förklarande Blogger-problemen med spridningsrisk mot Google bredare. En sådan kan vara allvarlig men vara föga märkbar tidigt men när växande utan att hanteras eller kanske ens uppmärksammas mycket överraskande när kontext saknas plötsligt bli oerhört märkbar i bredd när kontaktytan mellan problematisk kvalitets-kultur och vad som är närmare företagets centralitet i hur medarbetarna ser på kvalitet är hög. Spridningshastigheten ökar därför att kontaktytan är större från en större besmittad population.


    Kanske ökar den risken när en tidig styrande medarbetare enligt flera uppgifter intresserad av bl.a. kodkvalitet lämnar företaget för ett nytt arbete som ganska nyligen Marissa Mayer rekryterades till Yahoo? Jag vill inte utesluta (tvärtom faktiskt) att detta är verkande men samtidigt känner jag inte att det påverkar som upplevt diskussionen i Google orkade fram till utgångspunkt för framtidens produkt behov men oroande faror hopar sig redo att marscher mot Android (2013-07-04) bl.a. därför att en viss effekt när förändring sker (där också andra är kända) är naturlig under en övergångsperiod utan att det troligast ska tolkas som att junk-plattforms-kulturen i och runt Google Blogger tar över bredare.


    Appendix

    Skärmdump av presentationen av inlägget i Google Chrome. Givet att jag ej brytt mig i att titta på html utan nöjt mig med att hjälpa Google med motivation att städa ur Blogger och ge denna del vettigt management som levererar en funktionell lösning ska ej uteslutas att sidan kan se korrekt ut i ex. Firefox eller Internet Explorer.


    Inställningar för denna är hoppas jag vad som har minsta risk för problem: Ingen bildskjustering och liten bild.




    Men lite "förvånande" så blev tror jag bilden presenterad till och med ännu större än den förra. Påminner mig om mitt långa engagemang för kodkvalitet och funktonella mjukvaror. Varje gång en för mig påverkande mjukvara underpresterar träder min "moraliska" systemutvecklings-engagemang in och jag känner mig irriterad.


    Kanske en konsekvens av några stycken tidiga projekt nära QA i direkt geografisk lokalisering under projektet (på Ericsson direkt efter universitet: han förklarade sitt begrepp learning by shaming för mig som den väg han såg som energieffektivt för ett så pass stort projekt i vilket min kod gick igenom utan anmärkning genom att jag under månader hört och fått se hundra tals exempel på vad han upptäckte fort-löpande och upprörd vill uttrycka där jag var den ända som satt nära nog) och några projekt (ej på eller ens relaterat Ericsson) av och till under en period kanske fem år därefter mer eller mindre beroende på hur tidigt i perioden avspeglande min erfarenhet relativt uppgiften (men där mindre så ej tagande rollen på eget ansvar och direkt med vetskap om att aktuellt projekt var givet att haverera från alla faktorer inverkande och etablerande projektet: oerfaren projektledning runt systemutveckling, endast nyanställda förutom mig och en del mindre parallella kompetenser utan tidigare erfarenhet av plattformen, ej lämpligt reducerad distans mellan vad beställaren på ett telekom-företag önskade och hur det var uttryckt i kravspecifikationerna där diverse nära själva uppgiften saknades explicit och låg mer som en tolknings och förklarings-funktion hos den parallella funktionen snarare än den (eller de) som gjort kravspecifikationerna, beställaren eller någon i projektet d.v.s. projektet behövde göra leveransen under ett antal månader värt ett antal miljoner och mot en kund man inte önskade eller förstod värdet eller kanske korrekt insåg att tiden där för dom och många andra konsultaktörer gick mot sitt slut och det var viktigt att ta in kassa medan det gick men man hade tömt ut etablerade resurser för rollerna som krävdes oavsett som för mig som QA för första gången för ett mycket kvalitets-utmanat eller för samtliga övriga i projektet: Givet att haverera och vad man från den mycket erfarna ledningen måste ha förstått lika bra som jag gjorde även om jag tvivlar på att det egentligen i övrigt insågs eller vad jag någonsin hörde trots mycket goda informationskanaler från ledning ner till enskilda konsulter i alla delar och kultur-grupper i företaget. Också vad jag i en privat diskussion flaggade för till en av grundarna och större ägarna om än inte min chef direkt eller projektets ledning där det senare såklart är vad som onödigt kan skapa problem som kanske aldrig funnits annars).


    Att vinna medan man förlorar eller att nödvändigt behöva ta en strid man vet måste förloras p.g.a. resursfrågor eller som strategi mot en större vinst är inte helt ovanligt. Men självklart är det också ofta snarare resultatet av att man inte rätt ser problemen som kommer eller att de döljs mot de roller som konkret kan se till att förlusten kan undvikas oavsett om det är genom att avstå från fältslaget eller genom att tillföra kunskap, resurser eller fler arbetande.


    Är fienden enormt större medan dina resurser är små kanske rent av den enda möjligen serien av proto-agentativa beslut som del av en vinnande strategi möjlig att våga gå i strid och förlora i upprepning för att låta fienden visa vägen eller implementera sin egen förlust genom att fältslagen övergripande för dem reducerar stöd, skadar resurser i mycket större relativ mängd eller kommer med personliga risker hos viktiga nyckelpersoner.