Nu dracks det te

2013-05-13

Och det verkar som det kom att drickas en del te redan innan Premiärminister Cameron hunnit ankomma Boston för att ge President Obama råd och stöd:


"The IRS also applied extra scrutiny to applicants with statements that 'criticize how the country is run' or that sought to educate the public on how to 'make America a better place to live' -- designations that would have included conservative political groups looking to apply for 501(c)(4) status."

Från: IRS targeted more than tea party groups, document shows | CNN

Miljörörelser


Organisationer i Kalifornien

Hollywoods flykt från Edison fram till dagens musik-industri.



Katt-relaterade

Är Bo inblandad? Eller är det offer-anoden Vitahuset kommer låta bära hundhuvudet?



Att katten i totem-mening kan anses mer republikansk konstaterades redan i: Senator McCain bör snarast skaffa en stor respektingivande katt.


Bo: President Obamas stridshammare när fronten går till angrepp mot Amerikas fiender inom de egna gränserna. Utomlands kom problem med tull, valp-sjuka, rabies m.m. att missbrukas av USA:s fiender för att stigmatisera Bo och praktiskt försena huggen (fortfarande efter snart två år väntar Bo på inresetillstånd till Syrien).


Att grunda språk i mänsklig världsbild: I nyhetsvärlden

Visualiserad fortsättning på Att grunda språk i bild: I nyhetsvärlden.


För mening "The Gaules study Mr Caesar to gain knowledge, Senator Brutus claimed.".



Komplettering: Meningen med ett NP mellan VP(1) och VP(2) där VP(2) är to-infinitive tycks notoriskt med åtminstone många parser-lösningar att komma få av om NP är subjekt till VP(2) eller om subjektet till VP(1) är implicit subjekt till VP(2). Utan NP(2) är ju första subjektet också subjekt till VP(2). Men för verb relaterade perception, kognition och saker vi säger jag tror huvudsakligen berörs gäller ju att:


  • Vad vi ser, hör o.s.v. är information till oss.
  • Vad vi säger är information till just den vi säger det till.

Studerar The Gaules nu Caesar är det information till dem. Men om de ber honom to leave är det ett meddelande till honom: The Gaules told Mr Caesar to leave.


Jag tror man kan filtrera så utan större risk att komma fel för alla vanliga verb aktuella.


Sedan återstår så klart alla udda konstruktioner mer att förstå från väldigt riktade kontext - säkert enklast för ex. nyhetsanalys att inte försöka vålda till förståelse och hellre undvika grova feltolkningar genom att kasta enskilda nyheter - som ex. The Gaules drum Mr Caesar to leave France. Meddelande till Caesar känns väl naturligt för oss men i kontext av en drum circle konkret trummande utan Caesar närvarande är det kanske inte lika självklart. Egentligen är drum ett ganska dåligt exempel men illustrerar i alla fall att vi kan stoppa in allt möjligt på första verb:et. The Gaules operate Mr Caesar to leave France bättre kanske.

Värde militärt, humanitärt och direkt liksom indirekt kommersiellt

Det känns lite som att plattform-kunskap kanske nått lite längre än jag uppfattat i det här området eftersom det praktiskt nog inte lär behöva beröra bara mekanismerna kring aminosyror, dna m.fl. "gen-nära-termer"., eller membran-genomsläpp, eller elektrisk-aktivitet m.m. (att komma ihåg alla termer kring cellen är kanske inte det viktiga här) i det laterala verkan på verkan. Oavsett vilket känns det tämligen ambitiöst:



Förutom de på en solig dag intressantare värdena i kommersiellt och humanitärt där världen står idag är det svårt att komma ifrån att barriärer i kunskap och kostnad för angripande entitet relativt skadeverkning är svårt att prediktera för nya vapen i segmentet och heller inte är alltid överdrivet stora idag heller.

Faran med den fysiska världens volativa argument när de inte orkar till effekt

Inte sällan är det tecken på ett desillusionerat problematiskt tillstånd som kan addera en till mängd av problem till vad som helst i mänsklig konflikt när det allt tydligare tycks att:


  • Enskilda händelser.
  • I sig själva oerhört problematiska.
  • I vad som kan liknas vid uttryck följande samtalets turordning.
  • Paketerade som argument.
  • Och "rationellt" informationseffektiva likt Grice's Maxims som mänskligt tal när tid och energi finns - i den sunda världen - sällan praktiskt är.

En problematik är att vi alla givetvis eftersom mänsklig natur i sådan här problemlösning i principer om än i metod och moralisk nivå inte skiljer sig särskilt är medvetna om att desinformation är möjligt kanske är ofta onödigt desillusionerade till alla händelser som för tydligt blir argument.


Rörande ex. After bombings,Turkey says world must act against Syria (Reuters) tycks det absolut inte otroligt att associationen går till den syriska regimen. Ett argument för det är att revolten har föga att vinna (undantaget den generella invändningen i föregående stycke). Ett till argument är resurser vilka vars kostnad jag dock inte kan bedöma.


För att Turkiet att nå den effekt de enligt nyheten strävar efter tror jag att man har mycket att vinna på att dela intelligence med media. Det är nu trots allt så att det inte endast är deras allierade (NATO), FN m.fl. som i direkta kontakter med Turkiet i kontext av den information Turkiet kan ge där som påverkar beslut utan hur folk allmänt tycker och tänker är ganska viktigt.


Och i den ibland mer cyniska värld - ibland kring trevligare frågor ofta mindre cynisk sägs det - är spridningseffekt till fler länder heller inte oviktigt. D.v.s. hur ser aktions-kartan ut historiskt för aktuell entitet i Västeuropa.


Oavsett hur jag nu ser på Syrien och behovet av att agera där kan jag se många problem med att agera tvingande genom de avtal som existerar i NATO. Dessa är inte skapade för att lösa situationen stabilt i Syrien utan för helt annan krigföring. Jag tror den vägen är minst sagt vådlig bl.a. på grund av konkurrerande krav på energi- och kostnadseffektivitet som här lär uttryckas praktiskt fullständigt annorlunda och istället för i ett annat kontext och målsättningen kanske försiktigt bättre för Syrien här det som given målsättning.

Att grunda språk i bild: I nyhetsvärlden


Ska det drickas te?

Eller kommer den amerikanska jakten på självständigt tänkande få President Obama att kasta det brittiska värdet överbord?



Likt längre bak i historien är det tänkbart att dom trans-atlantiska tullarna kommer diskuteras. Och kanske kommer President Obama hitta en vän och allierad också i striden mot the Tea Party movement.

Spegelvärlden

Spegelvärlden...


"The switch on Damien's Italian floor lamp feels alien: a different click, designed to hold back a different voltage, foreign British electricity.

Standing now, stepping into her jeans, she straightens, shivering.

Mirror−world. The plugs on appliances are huge, triple−pronged, for a species of current that only powers electric chairs, in America. Cars are reversed, left to right, inside; telephone handsets have a different weight, a different balance; the covers of paperbacks look like Australian money."

Från: Pattern Recognition
William Gibson

Vad vi kanske ofta kan fånga i similarity avseende konvergerande symboler och mening på en viss nivå - ex. rent funktionellt för att lösa ett problem i ett hotell-rum - men som under resp. och/eller i samspelet mellan dessa symboler uttrycker symbolerna och deras relationer där tillräckligt annorlunda för att kännas udda.


Det mest kända exemplet bland upplevelse av sådana företeelser torde vara apornas resp. människans kraftiga reaktion på "apigt" resp. mänskligt i organisation och relationer övergripande typiskt för ett huvud eller ansikte medan detaljerna är föränderliga. Ett område studerat bl.a. av välkända Hebb.


Ska vi döma av det obehag till hysteri sådant kan inducera hos apor och människor med förklaringsmodellen att denna sådant är del av en större mängd faror vi kan möta i närheten rörande såväl rovdjur som gång-vägar-över-vatten torde en mirror situation vi vet att vi flera gånger tenderat att reagera "irrationellt" på enligt systemet (eller för den delen argumenterat rationellt) men som vi trots åtminstone samma eller tydligare högre "investerat djup" i detekterbara symboler och relationer vi ej reagerar p.s.s. på vara vad vi tryggt har förståelse av utan fog.


Apropå Soar - jag direkt förvånande aldrig träffat på innan idag i den mening att jag minns det - refererad i Från UAV och drones till en... för artikel använd som exempel på något annat.

Från UAV och drones till en...

Tyska städ- och trädgårds-robot? Inte helt lätt att enkelt uttrycka någon sannolikhetsnivå i dimensions-domän av frekvens men det kommer inte förvåna om det inträffar. Och i syfte och mening givet mycket av den tyska forskningen relaterat området ev. närmare The Robots of Dawn än mycket specialiserade men egentligen helt dumma instrumentativa enheter.


Lite förvånande är möjligen (jag kan uppleva att jag saknar möjlighet att riktigt relatera övriga affärs-relaterade faktorer som kan tänkas spela in) är att inte andra - särskilt givetvis amerikanska aktörer - börjat se över de tämligen omfångsrika direkt och indirekt relaterade amerikanska försvarets forskning på området från 1960-talet och framåt. Praktiskt involverade mer märkbart på landsnivå tycks det dock vara USA och Tyskland.


Ett exempel utan någon direkt eller indirekt relation till städ- och trädgårdsrobotar har vi här:



Vi - möjligen ingen annan jag kanske - ska minnas en liten lista jag första gången gjorde 2008 och av och till förändrat inkluderade aktörer på. Av den återstår nu av de amerikanska alla förutom de i Kalifornien också Tyskland. De brittiska har varit på linjen upp och ner ganska länge nu men ärligare nog lite nedanför egentligen. Spanien borta sedan länge nu. Det är för områdets visionära substans så anmärkningsvärt pragmatiskt om jag nu bedömer rätt för mål-områdets första realisering och själva substratet för det resonemanget inte är defekt i sig.

Konceptuellt läckage i den affektiva valuta-handeln?

Är inte helt ovanligt. Om så är fallet här har jag inte undersökt i statistik men har av och till fått känslan kanske sista året att termen i fråga blivit vanligare bland affärsnyheter:


"When the yuan began rising anew in the fourth quarter of 2012, companies that had accumulated large dollar holdings earlier in the year scrambled to sell them, accelerating the yuan's climb."

Från: Analysis: Bullish yuan herd leaves China fundamentals in the dust | Foxbusiness.com

Från a-new till anew affektivt (University of Florida)? Oavsett vilket mycket av affektiv handel lite varstans just nu spekulerar jag.


Jag tror förövrigt att för åtminstone två av tre dimensioner inkl. positiv-negativ är det inte den optimala utgångspunkten för just nyhetsanalys. Den tredje dimensionen tror jag håller ungefär samma kvalitet som övriga alternativ även om jag inte ser att de numeriska värdena där heller tillför något givet att den kontextuella och föränderliga situationen för en nyhet måste hanteras.


Rörande själva ämnet för nyheten blir det lätt komplext att resonera om vad investerare tror och inte tror om valutan när nu staten i sig direkt resp. indirekt valt att ta hem stora stycken-valuta-investeringar från "regioner" utanför Kina in till Kina som investering. Jag tror i det mer abstrakt egentligen mer på det tyska investerings-paradigm:et på relativ överskott mot sina närmare handelspartners: investera i dem men gärna på en nivå där man kan abstrahera värdebyggande åtgärder mer pan-geografiskt i kontext av politiska samarbetsformer. Förvisso är möjligheten värde-tillväxt kortsiktigt helt säkert trögare men å andra sidan lugnare investeringssystem som knappast lära riskera att blåsa upp tysk-ekonomi eller orsaka problematiska tappade värden, samtidigt som det tyska värdet över tio till trettio år bibehålls.