SEO-skämt (pay-load: murderous / life-threatening - olämpligt barn och äldre) skapat från association säkerhetshot elnät

2013-04-22

"Anteckning" nedan är från ett associations-försök jag gjorde. Jag gör dem av och till för att få en mer personlig känsla för indikerade egenskaper språk. Mindre seriöst som metod för att lära nytt men som ofta fungerar bra för mig (även helt andra sorters fallstudier) för att bättre förstå algoritmer och system. Här där jag prövade några indikerade möjligheter från Interpersonal verbs and interpersonal behavior (Osgood) med ett semantiskt-parsnings-paradigmm jag arbetar med.


Skämtet är markerat rött. Det är också generellt varning när skämt som publiceras kan vara för starka ev. skadliga rent av för känsliga läsare. Förutom barn, mer moderliga kvinnor och svagare äldre tror jag detta skämt kan vara olämpligt för alla äldre. Är du över 50 år hoppar du bäst över själva skämtet och läsare vidare efter röd text.


"Kraftstation slogs ut.

Som jag förstod tester DoD eller DHS sedemera gjorde bredare bekräftat att aktuell typ kan fjärrstyra vilket så vitt jag vet inte alls hanteras för resp. kanal given i Sverige.

Oavsett orsak där som jag förstod exakt samma explosion återskapades via fjärrstyrningen när DHS följde upp viktigt område givetvis.

Hög generell kvalitet nätet jfr ex. California med fortfarande ganska stora nedgångna nät betyder dock oerhört.

Vad vi rätt utan annan information bedömer föga troligt där historik och information knappast ger större exakthet brett indikerat just i orden. Men ett ex. säkerhetshot från dom mest kritiska verksamhetsområdena. Överlastninginternet m.m. är egentligen för vanliga sajter inte någon samhällsfara direkt medan störningar elnät med otur krin reserv-aggregat m.m. kan kosta människoliv.

Coolt hur Google där som så ofta gärna bjuder till lite när samhället kallar prospekterande marknad lite data-insamlande och indexe-presterande.
Gjorde nån elgrunk-mätare.

Det ska bli skönt när sjukvården använder Google-system. Då ska jag SEO-ner hjärtmedicin m.m. för folk jag tycker illa om."

Apropå DTIC.mil där rapporten finns publicerar (har mycket intressant forskning finansierad av USA:s försvars t.ex. inom språk sök- och läsbar) var den ej tillgänglg stora delar av åtminstone dagen i går. Var för en stund oerhört frustrerande eftersom jag inte läst denna artikel och rörande en hel del finner nya områden Osgood tillämpat rotation-praktiskt för semantisk dfferential väldigt intressant. Dessbättre lyckades jag hitta en indexering av rapporten Google hade i quick view (första träffen på MIL fanns bara i pdf till html-cache).


DTIC.mil ovanligt allmänt - också att alla övriga amerikanska myndigheter med större söktjänster t.ex. NIH med deras gigantiskt använda sökmotor forskning medicin: Pubmed, resp. kongressens utrednings- och rapport-sajt - får jag genomgående bättre träffar runt språk än genom att göra site-sökning med Google. Osäker på varför men misstänker att det kan vara relaterat hur pdf-filerna görs och att den initiala fotostat-kopian DOD-sätter dit med meta-information, sekretess, id-nummer m.m. kanske stör ibland? Men om inte ganska intressant: har de en gigantiskt bred och i så fall djup taxonomi med meta-begrepp över forskning inom nära nog det mesta de finansierat under efterkrigstiden (går nog längre bakåt ibland). Och om så varför upprörs inte den amerikanska skattebetalarna av att den inte publiceras fritt så att DoD's kostnader kan reduceras nära deras samarbetspartners, forskare m.m. arbetar effektivare? Förutom att jag och många andra kan få nöje och värde att jämföra den med egna representationer och kanske förtäta där den ev. har "nytt".


Perspektivet forskning som berättande om mänsklig utveckling - och en källa med data prediktion - är given som en bakgrundsrymd. Där kan jag se (helt säkert mycket er aktuellt och nyttjat sedan historiens början när olika människoflockar konkurrerar militärt och är nyfikna på vad den andra bygger) att perspektiv från det militära är intressant. Och kanske där det är intressantare att praktiskt värde ligger i sådana mätindikationer där sådana här studier utan krav ögonblicks-synkning just nu kan fungera väl (vill man däremot konkret prediktera just militärforskning är det däremot en helt annan sak). Jag får dock erkänna viss fobi mot allt som luktar unicode, doc, pdf m.m. att parsa som indata (och ofta nog tycks det gå snabbare att skriva en riktad import html-sidor hellre än att utnyttja ev. tillgänglig xml senast fallet integration Plos.org). Avskräcker verkligen på det hur text kan se helt riktig ut i pdf-läsaren men plötsligt har en massa skräp-bokstäver m.fl. fel när man kopierar en mening t.ex. till en Google-sökrut.

På skalan: Dirty bomb - Boeing B-29 (ner till?) till Missil Pentagon menar att de kan skjuta ner

Känns det säkert ändå (och rätt så givet att de dragit fram avskjutnings-anordning av något slag) att Nordkorea ännu kanske inte klarar att skjuta iväg sitt / sina kärnvapen.



Också om President Obama är som mest trovärdig kring dyrare satsningar när en given tillgänglig budget finns. Konflikt kostar och mer konflikt om än en varaktigt lugnare lösning kräver att vi investerar i framtid (där det heller här lika lite som annars på något sätt är rimligt eller trovärdigt långsiktigt möjligt att USA bär den gigantiska kostnade för internationell säkerhetspolitik relativt särskilt EU). Hade Tyskland slantat upp hela den utökade kostnaden är jag tämligen trygg i att åtminstone DoD varit mer glatt misstänksamma och intresserade av att göra något.


Vi betänker viss (men ej överdriven idag) utmaning jämförbart vad Sydafrika och en del andra länder mer spekulativt stannade innan. Havande läst lite teoretisk fysik känns det ändå en bit utanför vad som berördes på dom kurserna men kanske relaterat förmåga att avgränsa ytan initial energiutveckling kan ske på relativt tyngden på et hela (ungefär och kanske).


Berört kort tidigare har jag på förvissa ej med komplett litteratursökning eller faktiska konkreta provtagningar i Nordkorea intresserat mig en del för vad känt om jordskorpan och ytan rörelser liksom relativt tiden förändring i axlar:



Och finns nu råvaror om än kanske mer "arbetsamt" lär vi också från Sydafrika (och än mer Rhodesia som klarar tämligen acceptabelt industrisektorer trots embargo) att finns systematiskt motivation om kunskapen är tillgänglig kommer man rätt förr eller senare.


Kärnvapen verkliga utan missilens skräck-förstärkning

Vi ska dock inte glömma att för Nordkorea är inte konceptet av strategiskt kärnvapen styrande jämförbart med det fortlöpande terrorist-hotet. Det är ett verktyg de redan tar fram kontinuerligt och regelbundet i nära nog varje dialog med omvärlden. Och vi ska frukta att bromsande gränszoner reduceras varje gång de sker: både för Nordkorea såväl som flera andra länder.


Klicka för att förstora bilden


Flygplan vet vi vad det är. Missilen kommer tyst och så är allt borta. Tystnaden istället för V7-raketernas - tekniskt föregripande dom tidiga kärnvapenmissilerna - tjut.


Klicka för att förstora bilden.

Kärnvapnet behöver för att slå taktiskt heller inte missilen. Missilen vill jag för Nordkorea tolka som motvering i mycket jämförbart deras media-bilder av "fanatiska" barnsoldater och annat de försöker förfasa världen över. Missilen likt aldrig bombblanen under den moderna tid vi kan se avtrycken tydligt av i vad vi skriver och tänker är kärnvapen-ålderns potenta koncept. Missilen är för att understryka hotet.


Vill Nordkorea implementera det massivt största terrordåd gjort - kanske någonsin - är avsaknaden av ännu något år den funktionella missilen att bara alla hots topp med inte hindrande.


Oavsett det måste vi se att det tidsfönster som kan finnas - rent av troligt i också en del annat indikerande praktiskt - troligt är mycket begränsat. Ett år, två år? Och hur mycket värre är situationen i övrigt då? ingenting indikerar positiv förändring i ledning Nordkorea.


Vad världen tycks behöva om världssamfundet, demokratins västra myr i Japan, Kanada, USA, Sydkorea och Australien (eller EU runt standardiseringsfrågor och funderande hur saker riktigt ska betecknas) är en internationell folkrörelse (gärna mer do-to-do än de typiska svenska samlande nykterister för att lyssnande på föredrag om alkoholens fördärv m.m.) syftande mer än att lösande Nordkorea skapa vad United Nations behövde ha blivit för att ha besparat världen folkmord på folkmord - och igen accepterande brott mot mänskligheten i Syrien trots lyfte att så inte skulle ske igen efter Jugoslavien. Ingenting är givet att en sådan samarbetsform bäst är funktionell med representativa grupper ej valbara direkt även om vi heller inte vet hur andra former kan fungera. Ett konkret värde jag håller troligt om annat är acceptabelt fungerande är reduktion terrorist--hot genom att alltid visa att en annan väg finns för att tala oavsett hur situationen lokalt i ditt land kan vara.


Akut Nordkorea: Bomb infrastructure och drivmedel. Underskattad kostnad i konflikter regelmässigt men inte här. Det normala tillståndet är redan så fruktansvärt det kan bli i varje rimligt land (medan det här inte otroligt kan bli sämre åren som kommer). Och det är tänkbart det klarar att skapa förändring på sätt vanligen inte omedelbart för situationen där nationalism annars kan gå upp.


Skämt: Pay-load level 2 / 5 (låg risk emotionellt läckage)

Genom att ge mottagaren möjlighet att söka relevansen av discourse tolkning tillåter vi algoritmen att bli mer effektiv sparande säkert 20 - 50 000 rader kod för att ta in det bildliga i hur de går in in pågående event-integration över en mening. Rationaliteten och erkännande av informationens strävande efter effektivitet i vårt språk känner jag är något av den mest grundläggande - underförstådda - Grice-maximen. Mottagarens underförstådda förståelse får addera.


Klicka bild för förstoring.

Blev egentligen inte så rolig jag spontant förväntade mig från idé-konceptet. Värt att komma ihåg så att man inte själv är onödigt hård i sin kritik av komiska prestationer som ibland kan fodra förståelse av pågående kontext i komikernas värld mer än man kanske alltid engagerar sig till. En upplevelse av konst bär ju inte nödvändigtvis bara mötet vårt tillstånd och konstverket utan en möjlighet att addera information till mötet söka se konstnärens tillstånd och liv från andra källor. Där kan jag se att jag ibland är lite ytlig just för komik vilket kan göra skämt från kultursfären längre ifrån man vanligen är van vid felaktigt tolkade som undermålig komik.


Oavsett hur kul ett skämt är i sig tror jag dock vi alla kan hålla med om att det inte skadar skämtet samtidigt som säkert stora samhällsvärden finns genom att sätta på små varningar och positiva budskap: Rökning skadar, Pröva att motionera innan jobbet imorgon!, Skrattar bäst som skrattar sist, Delad glädje är ingen glädje när vi är skadeglada, Hjälp en hemmalös katt till ett nytt hem, Plantera ett träd i Sahara. På så sätt kan vi alla göra nytta också om vi inte själva kan plantera träd i Sahara eller har det medlidande och engageman som en hemmalös katt har rätt att kunna fodra för att må bra i omställningen.