Uppmärksamhet i vardagen

2013-02-27

I den utsträckta organisationen finns alltid vägar att i systematiserade metoder upptäcka problem. Någonstans måste sådana lösningar dock sätta den bortre gränsen.


När vi kanske närmar oss en tid med större intensitet är det värt att påminna om att p.s.s. kärlek förändrar hur vi betraktar någon, att modern älskar sitt barn och att det repeterat tråkiga är lätt att underskatta. Desto närmare kulturellt centrum för en konflikt man befinner sig ju större är risken att en problematik ingen är medveten om finns släkt.


Min personlighet är sådan att jag har förutsättning till att inte lita på någon eller för den delen mig själv. Vilket utmärkt stämmer med vad som är känt om den mänskliga naturen. Vi ska inte begå felet att tro att vad vi kan se är korrekt, och att vi har emotionella preferenser för någon, innebär att de nödvändigtvis delar vår bild av vad som är korrekt.


Själv har jag sedan 2011 hållit öppet för att det inte är rimligt att utesluta att jag själv kan ha ett liknande problem. Innan 2011 var det ej möjligt åtminstone på ett sätt med praktiskt betydelse eftersom allt associerat var strikt isolerat - lite jämförbart med ursprungliga Javas idé om "non-communicating buckets". 2011 hade vi dock stölden av föremålet i centrum för den fälla jag hade gillrat under några år för att se om något skulle gå in i den. Familj var dock relaterat det mycket mindre troligare än rörelsen vi såg i geo-närhet under 1/2 året innan.


Samtidigt kunde jag idag konstatera att min kod två till com-plattform var stulen. I sig inte ett problem därför att ingen kod nu använd eller aktuell hade befunnit sig där någon med mindre än ett par dagars direkt fysisk insats kommit åt dem (en viss egenskap i min kognition gör att om man torterar mig förfallet minnet till skräp mer eller mindre på en gång så den vägen är också stängd). Viss problematik rent personligt genom att jag valde att återanvända koden sekundärt för eco-plattformen.


Jag bedömer det som ett misstag relaterat hög ålder för aktuell person som troligt kastat bort det. Men det är ett utmärkt exempel på vad vi alla ska vara uppmärksamma på. Familj som visar ej korrekt intresse för dokument särskilt relaterat telefonnummer, kontakt-information, geo-punkter, taktiska planeringar m.m. Och alltid allt relaterat personer. Notera särskilt att de flesta risker realiserade är mycket hanterbara förutom just risken att personer blir arresterade och kanske torterade. Från den punkten finns vanligen ingenting som går att göra för att skydda dem.


Initierad misstanke liksom beredskap är vad som aldrig ska bedömas som säkrat förrän den övergripande frågan är förd i hamn. Det finns alltid förrädare kvar. Aldrig nås en punkt när alla är borta.