Information och Energi: Arv och organisation av våra ärvda tillstånd

2013-12-09

Flera år (två år och månader) refererade jag kanske inte felaktigt men utan insåg jag senare att det demonstrerats att omställning till svält ärvs över generationer. Det är ett ovanligt fel för mig i alla fall i områden som intresserar mig nog från början att följas mer nogra och indirekt kritiskt för bedömningen att igen följa upp det så att det kan upptäckas. Jag tog det för givet från en hel del annat känt nära detta.


Studien diskuterad i har jag inte läst än men försöker kommentera en ändå nära mitt påstående om ärvda svält-preferenser:



Beroende på nivå kan konsekvens kanske rent av i verklighet vi redan hanterar och ev. kan hantera bättre med större vetskap här knappast underskattas oavsett vad ärft påverkat av svält eller PTSD. Konflikter, övergrepp och torterande eller dödande plågor ärvs genetiskt förstärkande det kulturella och språkliga arvet (resp. direkt i handling överföring mellan generation ex. soldat generation i rekryterar barnsoldater i generation k och vidare från det framåt i tiden mer eller mindre jämföbart i övergrepp till viss andel: också om liknande samband inte är särskilt tunga eller predikterande individ till enkla slutsatser av någon dokumenterad eller vedertagen nytta ex. hanterande beteendestörningar är motsvarnade dock troligare eller en möjlig förklaring vi kan ge till mer troliga problem över population geo-associerad).


Detta är jag mindre säker på stämmer:


"Yet when the critters caught a whiff of it for the first time, they suddenly became anxious and fearful. They were even born with more cherry-blossom-detecting neurons in their noses and more brain space devoted to cherry-blossom-smelling."

Kanske blir konsekvensen detta men jag tror inte att det är detektionen som ärvs i sig eller kanske ens magnituden på den. Det kan istället vara den associerade energiomsättningen i hjärnan. Denna speglar tror jag också i sig oavsett kanske annan direkt feedback också vad som sker ute i kroppen om vi tänker oss domän av krävande flykt m.m.


Lokaliserade funktioner perception, kognition m.m. tänker jag dessutom är ganska komplicerat att klara att översätta till vad som kan ärvas enkelt. Det är ju ett självorganiserat system från början och bygger i det mesta på att vad vi lär representerar sig själv utan självklart att något annat kan förstå det. Energiomsättning ger ju dock ett förvisso väldigt enkelt och för specifika mer kunskasnära troligen saknande allt av där unika dimensioner annat än som relativa skillnader över topologi. Men just därför blir det ju enklare att tänka sig här som en möjlighet.


Det ger ju också förklaring till vad som indikerade nog för att jag skulle ta vissa saker rörande arv och svält för givet. Liksom referensen i nyheten ovan till noterat rörande påvekan av kokain (kokain påverkar ju energiomsättning ganska radikalt).


Och det viktiga övergripande systemet i hela kroppen för energiomsättning är ATP (och med nära besläktade molekyler: ADP och). Egentligen allt som sker i kroppen reduceras ner till omsättning, lokala förändringar och också påverkan utåt i nätverk mellan lokaliserad omsättning.


Och kritiska i skapande och representation DNA och RNA. En teori till förklaring hur vi går till "liv" (i en trivial mening i dom tidigaste stegen) från RNA i "evolutionen" är det kritiska i ADP. Se ex:



Och:


"For example, a controversy exists of the order in which RNA and ATP emerged. To the lay audience (and even those who are familiar with the functions of RNA and ATP), this seems like a complex area of study. But De Duve eloquently and logically states that if RNA, indeed, came first, then it would have given rise to ATP, meaning that the information stored in RNA arose before the energy that is actually required to construct RNA. The absurdity of this idea points to the notion that ATP preceded RNA."

Från: Evolution Unraveled, Katrina Brandis, Department of Biology Lake Forest College

ADP tilltalar mig att värdera ATP hög då såväl som nu. RNA kan vi väldigt förenklat se som en beskrivning av hur vi tolkar mer komplicead information i DNA såväl som beskrivande sin egen kodning. Men hade information i sig varit liv hade varje kemiskt förening varit levande såväl som varje reaktion.


En feedback i att tolka och representera energiförändring över tiden via i ett enkelt system kan snarare än endast RNA vara det kritiska.


P.s.s. resonerar vi om vår hjärna idag är tanken om en själ ytterst vanlig men ganska svår att enkelt nog för att få ett gemensamt över hjärnans noder och topologi att få till bra. Något distribuerat utan neuronernas "konvergens-sampling" behövs men samtidigt heller inte så volativt speglande allt i den såväl som i övrigt varje förändring (likt dom elektromagnetiska vågorna som rör sig). ATP kommer dock nära den distributionen och spegla inlärt, nu och förändring mellan delarna: rör sig konkret i molkyler och mängd avspeglande såväl som stimulera aktivitet. Och vi vet att ATP i sina reaktioner kan representera en "vetskap" i form av feedback. Dessutom inverkande våra över generationer skapade information när vi bygger från dem eller bygger det vi senare eller i kommande generation ska bygga ifrån. Samt är i sig representead som del av själva dessa molekyler i form av också dess byggstenar.


Tolkning av Matthew 7:7–8 har Wikipedia en diskussion om i kontext av bön. Jag kan dock se att en annan möjlig tolkning är att om man söker efter något i dom komplexa tillstånds-maskiner vår energiomsättning, RNA, DNA m.m. representerar hittar man efter ett tag existerande som etablerad i dunkel skapelse: vad som kan passera som själ såväl vad vi kan abstrahera okända parameter till ett samlat koncept ex. kallat Gudinnan (att föredra korrektare gender-politiskt kompenserande alla manliga attribut så mycket vanligare i denna domän):


"Ask, and it shall be given you;
seek, and ye shall find;
knock, and it shall be opened unto you:

For every one that asketh receiveth;
and he that seeketh findeth;
and to him that knocketh it shall be opened."

Den mystiska referensen till att knacka har spekulerar jag mindre att göra med att mota bort otur och istället en dunkel referensen den som söker i en annan dimension kan förstå som hur RNA väcklar ut informationen i DNA. Ett dolt budskap i bibeln förklarande det gudomliga i evolutionen.


Relaterat:



Och vi kan se en väg till att reducera risker tänkbart som delvis kanske har sitt ursprung i detta i koncept ex. Nelson Mandela förspråkande och som vi kan förstå som att minska antalet utfall där större än annas bias finns för också irrationellt överreagerande i konflikt-situationer som kanske annars utan kulturellt eller rent av genetiskt "PTSD" oftare ev. orsakar problem. Ett liknande exempel i den metod-gruppen har vi också i:



Komplettering

Ett för några kanske intressant område att reflektera över samspelet med energi är närminne och förstärkta anslutningar mellan neuroner representerande vetskap som reduceras inom kortare tid. Där ligger ju rent praktiskt en energiomsättning medan åtminstone vissa om inte alla reward representationer tenderar att lätt översätta till föda historiskt (om än onödigt komplicerat hellre än att se det separerat för det omantiska men den långsiktiga investeeringar i energi kvinnan säskilt gör är värd att reflektera över).


För en lättar direkt grafisk jämförelse av några feedback-aspekter av resp. ATP & Co och vårt minne har vi först följande punkt nära en balansering av energi-komponenterna equlibrium kanske vad vi vill se som ett kort ögonblick av tillståndsförändring. Jag ska dock ha viss respekt för att inte uttrycka för mycket här då den egentligen är mer komplicerat än lätt framgår att identifiera oavsett betraktat informationsvetenskap eller den kemiska delen och ska bättre fodra att jag går tillbaka i anteckningar och läser mig refresh-på området igen. Men där är det kanske just hur som helst.



Medan vad vi kan försöka jämföra med kreativt abtrakt medan vi reflekterar över mötet mellan energi och information är bilderna och text nära styckena före och efter i Scholarpedia:


Short-term synaptic plasticity

Misha Tsodyks and Si Wu (2013), Scholarpedia, 8(10):3153.
doi:10.4249/scholarpedia.3153
revision #136920

Dr. Misha Tsodyks, Weizmann Institute, Rehovot, Israel
Prof. Si Wu, State Key Lab of Cognitive Neuroscience and Learning & IDG/McGovern Institute for Brain Research, Beijing Normal University, Beijing, China

Curator and Contributors
1.00 - Si Wu

Rätt plats på uppslagssdian enligt bild nedan: