ObamaCare: IT- och datasystem är naturligt torterande med federala problem datorer tillochmed innan Obama steg in i Vitahuset

2013-11-18

USA och ObamaCare har på alla sätt varit både uttråkande upprepning (om man nu har sin Google News satt till USA) men även komiska höjdpunkter såväl som illustrativa undervisande exempel om människans natur.


Vad rätt och fel för USA kring sjukförsäkring bestämmer de bäst själva. Personligen tycker jag att det är bra om alla länder kan ha både rimlig sjuk- och arbetslöshetsförsäkring. Möjligen kanske USA givet krisen hade kunnat vunnit mer på en bättre allmän arbetslöshetsförsäkring för att reducera ekonomi-oro med inverkan det kan ha.


När det kommer till IT-problemen med ObamaCare är det orimligt att koppla samman dom problemen just med konceptet. Vad man måste inse är att IT och datorer (kanske utan alternativ) gick fel väldigt tidigt i teknikutvecklingen och mycket gärna regelmässigt orsakar problem och djävlas med oss oavsett om det handlar om större systemutvecklingsprojekt, produktutveckling pågående många år (jämför gärna med ex. Fler underliga Microsoft missar eller program vi laddar ner och installerar.



Ingen kommer längre undan att betala tribut till datat och it'et. Här tvingas Obama trots att man kan tro att någon medarbetare borde vara tillåten att ersätta honom att sitta och knappa på dator och stirra på bildskärm.

Istället för att göra något naturligt mänskligt som att promenera Bo och/eller familj i den stora trädgården som hör till Vitahuset.

Det är för dom ansvariga i systematisk mening för IT i dom amerikanska myndigheterna ingen ursäkt. Givet mängden system och år bör generella system för att minska problem och förstå riskerna relaterat kvalitetsproblem, fördyring och förseningar existera.


Efter år av misslyckade försök att lösa problem t.ex. inom it-säkerheten är ju åtminstone återkoppling fungerande resp. inte att förvänta. Men att döma av vad de själva uttrycker till media har förändrats alls: defekt, felbyggt och korrigerande åtgärder skapar nya problem (jämför UUID i UCORE m.m.). Om möjligt sämre rent av.


Men det trots en hel del mycket imponerande IT-lösningar (bl.a. i National Institute of Health) gäller det absolut inte allmänt: tvärtom har de återkommande i bredd tycks det gigantiska problem som de själva säger (eller vill ge sken av) när det kommer till IT- och informationssäkerheten.


Problemeatiken är därför inte alls associerad just till ObamaCare. Om något vad man om klok politiker ser som en dyr indikation om att det finns en mängd liknande (om än inte nödvändigtvis med utmaning just i antal webb-besökare i toppar) problem man kan spara pengar på år som kommer.


Datat våldförde sig på Obama snarare än att Obama med ObamaCare-datat våldförde sig på folket mer än innan systemet var byggt och lanserat.

Obama precis som de flesta av oss är här offret för datat och it:et. Det kan kännas bättre att skylla det på själva ObamaCare hellere än att erkänna samma öveergrepp pågående mot en själv men det löser inte problemen eller gör saker bättre.

Vi kan se i information från Vitahuset nedan att det kan ha gått upp ett lhys för en del personer. Man försöker undvika data nu när möjligt och i ex. genom en hederligt-handritad bild istället för gjord med dator eller digitalfotograferad:



Friskare amerikaner och mindre av dataskapade media-material.


Dell-dator med Microsoft-OS försöker misshandlar mig psykisk: Smärt-resistent mot data sedan evigheter segrar jag genom att ej slå-sönder dator eller mig själv

En myt hos människan - med tidiga välkända exempel i Asimov - är datorerna och robotarna är våra slavar. Men som många av osss redan lärt kommer allt det ner till att man uttrycker vad man vill och sedan slvar fram det med dator som verktyg samtidigt som den sitter och saboterar saker och ting.


Vi slavar på dator medan dator tar vad vi gör för att "lagra" eller "skicka". Datorn slavar inte åt oss. Hade dator slavat åt mig skulle den göra som jag säger åt den.


Ett utmärkt lärande exempel för dom som fortfarande inbillar sig att problem de upplever beror på att de inte kan tillrääckligt, att en ny dator behövs eller andra ex. på offer-psykotiskt-tänkande:


  • Min tyngre utvecklingsdator står ej kopplad alls nät.
  • Extra sampling av titlar krävs eftersom jag tömde ut allt för association och behöver något mer där samt mycket mer för held-back i veerifiering.
  • Jag samplar från min laptop med Microsoft Windows.
  • Peerl-processen äter lite väl mycket minne vilket operativsystem ej klarade. Min Linux efter våldande klarar extremt högt numera men kan också gå total-svart där den dock även om ej kontaktbar arbetar på och brukar vakna upp klar efter någon dag.
  • Wndows fodrade dock kall-start.
  • Öppnade filer markerar Windows nu som defekta.
  • Inget fel fanns mer än att lite data i slutet saknas inkl. för non-binary skrivande radbrytning + Windows subkulturella no-good meta-M.
  • Lätt att korrigeera. Bara att öppna filen och lägga till eller läsa rad för rad och kasta vad vi har efter sista rad vi ej krashar på (om nu sista datat är gigantiskt stort och vi läser radvis).
  • Windows nekar mig dock detta. Jag får ofta ej göra vad OS tvingar mig till att försöka göra vid problem det orsakat.
  • När jag startar om påstår sig Windows kunna lösa problemen vilket den inleder på eget beslut medan jag är och äter.
  • Och hur löste den "problemen"? Genom att göra ingenting i tabeller filer m.m. för där fanns inget konkret problem mer än indikationen ej stängda associerat.
  • Ej heller lösteden felen med filer utan troligt raderade det dom och återskapade dem sedan.
  • D.v.s. tomma.

Förr sparade Windows sådant i någon form av tmp-fil men jag ser dom då inte den här enormt försämrade i allt tekniskt version de packerar med datorer som helst till hemmen (möjligt någon form av strategiskt corporation-förräderi för att spekulera mot tappade marknadsandelar och reducerande förtroende övergripande).


Datorn djävlas. Och med Microsoft också. Deras ursäkt är mycket mindre här gvet att kostnad med dator föreligger.


Ingen enorm förlust dock. 8 - 12 timmars sampla från slumpade koncept indirekt mot några kultur och samhälls-representativa saker. Och ej heller stör det mig särskilt: Jag är van. Datorer djävlas. Lösningarna möjliga är givet tvingade med datorer. Tortyren och tränat till att förstå vilka som kommer styra världen får man ta.


Data är som kinesiska kommunist partiet. Bara är välkomna våra nya härskare och försöka göra affärer med dom. Men samtidigt gärna se över policy och kvalitet för hur man gör saker om man inte vill ha dem styrande innan fria medier, korrumperade rättssystem här (jfr Israel bars ex-agent from testifying in US lawsuit against Bank of China | The Guardian (2013-11-17) mer geo-nära än oftare i Asien också om frågetecken finns var problematiken just här ligger om verkligt), eller utnyttja varje ekonomisk svacka här till att korrumpera veka politiker vi i oförstånd kan ha röstat på (större problem en bit nedåt och österut).


Kan vi ersätta datat med något bättre en dag blir det stor befrielse. Något som fungerar istället för att djävlas med dig.