Värde i USA-default: Kanada's splittrade kultur delad i engelska värderingar och fransk subkultur läker

2013-10-14

Följande kan så klart kännas lite oroande:


"Reneging on its debt obligations would make the U.S. the first major Western government to default since Nazi Germany 80 years ago.

Germany unilaterally ceased payments on long-term borrowings on May 6, 1933, three months after Adolf Hitler was installed as Chancellor. The default helped cement Hitler’s power base following years of political instability as the Weimar Republic struggled with its crushing debts."

Från: U.S. Risks Joining 1933 Germany in Pantheon of Deadbeat Defaults (2013-10-13) | Bloomberg
Skribent: John Glover

Men jag tror vi här i övre-delarna av Europa inte ska vara för snara att bara se nackdelar här. Att överdriva risker genom att se saker svart eller vitt utan att titta efter värdet gör just att du missar vad ödet skapat för dig att göra något bra av.


Faran när Obama cementerat makten efter att slugt slutat att betala skulderna för att bygga en stor försvarsmakt lär ju i första-rummet beröra Kanada och Mexico. Jag betvivlar starkt på att han vågar sig på att invadera Europa. Tyskland under Hitler kom ju heller aldrig över Atlanten. Risken har så att säga en naturlig havsgräns.


Kanada har ju inte varit ett helt land med en naturlig kanadensisk-natur sedan fransmännen spred sig över Atlanten i många båtlaster. Är det en sak vi vet om amerikanen är det att han förstår det franska-problemet - och inte med politiskt styrande gigantiska fransk-kolonier som vi har i Europa i dom förlorade keltiska domäner i det folk rent av kallar Frankrike idag - och gjort det mycket tydligt sista åren sedan 11 September med en myckenhet av korrekt vassa skämt om de fega bakslugt konspirerande fransmännen och deras illaluktande mat. Baracks föräldras bakgrund i Afrika bör addera det bästa av två otäcka möten med Fransmannen: Också Afrika led ju under den franska matens ok.


Här kan världen äntligen få den franska Kanada-infektionen utläkt väckande hoppets låga också för vårt Europa. Vi ska våga väga detta värde mot kortsiktiga strunt-pengar. Betänk den akiva faran ett hopp kan balansera här: Nyligen illustrerat ännu en gång i den franska tvågs-registreringen av vissa grupper av EU-medborgare (ex. Romer) de på sin nivå idag börjar känna sig starka nog att snart börja flytta in i bland dom romerska vagnarna som dumdristigt men modigt vågat sig in i "Frankrike" - spridande sin äckliga fransk-vitlök också bland romerna förtjockande de en gång harmoniska keltiska ängarna och skogs-gläntorna med vad vi alla innerst inne vet är djävulens luft.


Snart nog - i den värsta av världar - kan vi här i Sverige drabbas av många tusen fransmän som börjar flytta in och befolka någon plats där de pratar franska med varandra, öppnar franska restauranger, utövar fransk-sport drinkande sitt sura vin bara för att smaka istället för stärkande frisk-luftssport som engelsk och kanadensisk kricket eller här is-bandy-hcokey sporten där själva publiken deltar manligt svepande en 7 vodka (en gång kallad en 7.5 en de franska vinerna började läcka in korrumperande vårt doftorgan förberedande för själva Fransmannen här: Själva vår manliga svenska essens har minskat med 0.5 dl stark-sprit) och övande sin strids-kraft genom att svenskt pröva sin dådkraft mot fiende-flockens vekare anhängare. Mången gång hörande de stärkt glada och skrålande anhängarna till olika bandy-hockey-grupperingar vällande in i Uppsala för att göra upp har jag rört gråtit över att ändå något av den gamla vikinga-kulturen lever. Det är detta mod vi ska möta Fransmannen med om han någonsin vågar sig över gränsen.


Jag tycker vi låter Obama göra default på sina skuler och ta en tio - femton hanterande saker energi-effektivt i Nordamerika så att Nordeuropa äntligen kan få det lugn de såväl förjtänar. Med EU's fransk-problem i djupa karbunkel-härdar - visste du att man redan lär ut franska i svenska skolor? - kan US gigantiska politiska-strateg Barack visa sig vara den bästa vän vi kan få. Betänk hur mästerligt Barack klarat att styra US hit trots många stormiga år med rop på besparingen där han inte kunnat förklara den större strategin utan att risker att den baksluga konspirerande fransmannen kan sticka in sina klor i Vitahus och Kongress.