Regeringen kan ha förlorat valet

2013-10-03

I ett EU som oftare tenderat att uttrycka åsiktsgrunder problematiska närmare nazism - men också som nyligen likt Grekland försöka bekämpa det och hoppas jag vad vi kommer se mer av i EU - blev jag lätt oroad följande upp på ev. opionsundersökning gjord i Sverige sedan avslöjandena om den etniska-registreringen hos polise. Jag noterade först - och såg fel på datum - följande rubrik (och besökte ej själva sidan):



Förvisso givet att regering egentligen tycker jag valt att inte hantera problematiken oroande. Och jag tog det nästan som sanning jag kunde se som möjlig givet så mycket problematiskt i EU. Men särskilt en del underliga åsikter redan etablerade åtminstone en minister tidigare gjorde det när jag översatte vad det givet för mig etablerad skala jämfört med EU övergripande till det direkt underliga. Och närmare kontroll visar att regeringen ej ökat utan reducerats:



Jag har ej närmare kontrollerat kvalitetsfaktorer eller direkta tidpunkter för undersökningen ovan men det är i alla fall inte som den första felläsningen rörande datum indikerar att regeringen skulle stärkts.


Situationen rörande regeringens hanterande av problematiken tycks just nu huvudsakligen bestå av att snarare än att låta andra på deras uppdrag se över register, pappershandlingar m.m. tillfråga polisen om vad de gör och inte gör. Det tycks mindre funktionellt av många orsaker och bl.a. illustrativt av följande påstående de gav helt publikt:


"Det finns inga uppgifter om etnicitet i registret. Det sade Skånepolisen på en presskonferens på måndagseftermiddagen."

Från: Polisen: Inga uppgifter om etnicitet (2013-09-23) | Dagens Nyheter

Vilket är lögn. Lugnande nog en ej "avancerat smart" lögn utan väldigt uppenbar (en egenskap som tycks ha gått igen genom allt associerat detta: inte minst hur det hanterats i nätverket - där förövrigt frågan är om fler register finns eller funnits och om de i så fall redan har eller kommer etablerats eller etableras i vetskap utanför polisen - om så och gjort publikt före valet och regering ej gjort mer än idag faller den - åtminstone om svensken inte är mer pro-nazistisk som samlingsterm för det och liknande skit än jag tror).