IMF om det psykiska våldet: Statsministern fortsatt tyst om Anders Borg

2013-10-14

Även om andra citatet i Borg: Farligt med politiskt spel nära avgrunden | SvD rörande den amerikanska inrikespolitiken knappast var på den mer kraftfulla nivån jag såg möjligheter i (Gräver inte Guld i USA: Finansminister Borg profiterar inte på dom amerikanska budget-problemen) förstår vi att mycket säkert sägs som inte är tillgängligt för pressen. Det första citatet ger oss kanske inblick i just det:


"Det är färre som ringer under mötena eller går ut och står i ett hörn och talar om de bekymmer de har”, sade han."

Och också om jag kanske (jag vill varken förenka eller bekräfta) vet mycket mer (ex. antalet detta år jämfört med förra året som inte orkar med alla möten och diskussioner i den större gruppen utan istället tar möjlighet att söka stöd med andra i samma lands- och livskriser) vad som sker på sådant här gäller här som alltid att mycket man kan veta inte behöver vara korrekt att dela när det handlar om olycksdrabbade, eller de som utsatts för en fysisk- eller psykisk-våldsverkare.


Genom att förflytta oss till den världen av stiliserad teckning kan vi ibland säga mer utan att skada dom som redan skadats. De behöver inte se sitt namn eller foto med kanske problematiska minnen som återkommer. Dessutom kan SvD's rubrik tolkas som en "diskret" varning om att de kan bli värre för dom som berättar. Jag tror dock ingen person kan identifieras från teckningen nedan.