Förstärkt mening: Knuff med efterföljande allmän inlärningssignal över alla aktiverade neuronerna

2013-10-29

Jag gör en kort "metod-beskrivning" kompletterande Propaganda och förstärkt information: Elva vapen enligt diskussion i Himmelska fridens torg: Diskussion metodgrupper riktad information för konkret värde resp. risken att tappa värde redan byggt om moraliskt defekta metoder används med utgångspunkt från Jinping's kritisera-kampanj kultur revolutionerar Japan: Abe hyllad i första föreställningen utanför Kina som exempel. Huvudsakligen just nu föregripande ev. mer övergripande därför att intensitets-värde adderat såväl är sällan diskuterat som en god intressant till mer destruktiva metoder. Rörande andra komponenter berör jag det inte alls i detalj men det finns troligt att hitta för den som söker.


Första "komponent" med början:


"Det är tråkigt att Sverige är för små och för långt borta att få en ordentlig kritisera-session med några old fashion maoister som på dom gamla godagarna under Kulturrevolutionen.

"[...] kultur-revolutionärer man betalar för och inte en vek svensk små-borglig kapitalist som kommer och kritiserar.

  • Mindre beröande aktuellt här.
  • Möjligt adderande fritt viss potential från närmare negativa domäner eller kontraster.
  • I princip här saknade god aggressiv ingress bäst indikerat som ex. rubrik "EU hoppas stå i att buga för den traditionella kinesiska kulturen".
  • I allmänhet kortare.


När vi lämnar önskar vi viss intensitet må så vara endast av att vi uttryckt en linje vi väl förstår där det kan ha mindre betydelse om läsaren upplever sig mer betraktande den än uppleva sig särskilt engagerad eller oroad.


Givet tredje-koponentens funktion kallar jag andra komponenten för the push. Den är helt och endast i från kontext :


"Att visa upp dom värden deras medborgare känner stolthet för [...]."

Där kontext är traditionell kinesisk kultur och läsaren vi är intresserade är kinesisk medborgare upplevande värde från - med all rätta - sin kultur kanske kompenserande mycket annat reducerar vardagen med.


Pay-load för the push ska bäst som funktionellt gärna förstärkas något i synlighet. Vi kan - och i allmänhet - bör addera en visualisering ej direkt besläktande med uttryckande ex. här stark-symbol kraft från lämpligt känt från kutlru-sfären. Kanske beroende på vad mätning eller kunskap om kulturen möjligen (jag har ej kontrollerat) kan indikera deras terrakotta-armé medan vi troligt gärna undviker det gamla kejsarpalatset såväl allt associerat.


Komponent tre önskar reducera problematik som komma från allt möjligt egentligen tagande läsaren till låst kontrast-konflikt tagande "team-position" även om lurande sig själv såväl som förstärka vid vi mindre korrekt men kanske kortfattat förklarande en allmän inlärnings-signal adderande efter intensitet som gör att the push kan efter-verka och inte bara sorteras bort krävande mindre repetiton via besläktat material för samma effekt.


Här varande lite kärnan i metod väljer vi att göra det med humor. Mycket väl kan man söka skära kontrast och linje-uttryck från skämtet där jag främställde ej nödvändigt här Abe lite hånskrattande och reducerande kommunistpartiet<. Det är snarast olämpligt och ej enkelt att utan noggranhet ta som givet fungerande. Det kan just skapa flock-tänkande varande en komponent vi vill städa upp lite från i skämtet sist.


Skämtet avgränsat adderar generellt domän-fiktion vilket gör att det inte är reellt i hot, pack-tänkande m.m. Samtidigt gäller - menar jag från den förklaringsmodell jag valde i större modell - att komik uppfyller en viktig inlärningsfunktion. Vi kan förstärka erfarenhet och lära från det utan att behöva ta hänsyn till tidskritiska hot och det ger möjlighet att igenkänna ett överuutryck i detaljer, kontrast m.m. som just överdrivet (falskt så att säga) men samtidigt lära från det att igenkänna (similarity och mönsterigenkänning).


Inlärningssignalen när skämtet levererar pay-load funktionellt kan vi uppleva som att vi blir roade, skrättar m.m. Det upplevs angenämt varande ett av de mest typiska tecknen på den "dopamin-nära" inlärningen skapande intensitet för att just repeterade de mönster skämtet presenterat för oss att minnas lättare och lära från.


Emellertid gäller att neuron-näten är självorganiserande jjälva paradigm för inlärning av denna typ är att förstärka dom mönster aktiverande. Ingen mini-människa finns i vår hjärna som kan sitta och identifiera just dom mönster "rätt". Principen är att det när god inlärning i "genomsnitt" över pågående verklighet ger oss att dom mer sanna delarna förstärks mer än vad aktiverat samtidigt.


Här gäller att the push är aktiverat konkurrent med efterföljande skämt. Det förstärks p.s.s. En effekt av det är större förutsättning att se samband med befintlig inlärning, associera från det, knyta det samman med verklighet pågående samma dag eller nära-stående tid, större personliga händelser tidigare eller kommande i livet.


Något större möjlighet. Givetvis inte dominerande kraftfull. Men relevant skillnad när det görs bra.