Medan Nordkorea startar reaktorer gör sig världen redo för riktigt angenäm Kina-handel: Vicodin on the way!

2013-09-13

Nordkoreas kärnvapen såväl som försvarliga mängder av andra massförstörelsevapen såg Kina länge som en rimlig risk för de goda möjligheterna landet gav organisatoriskt mer begränsade aktörer inom partiet och armén att utkontraktera mer problematisk tillverkning att ha i landet. Explosionerna i drogkultur som avfyrats i centralstimulerande medel - metyl-amfetamin (Kompletterar: metamfetamin - Nordkorea tillverkar stödjande kinesiska marknaden känt nyligen tycks exploderande när läkemedelsindustri flyttade ut rörande vissa segment sista fyra åren ungefär - korrelation områden in-kemi såväl ytligt "acceptabla" affärer ger oss vad vi närmast har att vänta) - m.m. - har tillsammans med kärnvapnen såväl som den numera ofta extremt paranoida-utrikespolitiken gjort Kina i övrigt oroligt. Nyheter som dessa ska därför inte oroa oss:



Drugs for Nukes

Med världens äldsta och visaste kultur övervakande saker och ting behöver vi knappast inte oroa oss (dessutom med den direkta dirty air närheten Beijing har till över tiden troliga explosions-artade problem) och faktiskt uttryckte ju Kina nyligen - artigt lite blygt omskrivet - att man tog ansvar för att se till att Nordkoreas alla massförstörelsevapen kommer att överlämnas till omvärlden de närmaste två till tre månaderna:



Och som bonus glömmande problemen med metyl-amfetamin kan vi spekulera att problematiken - får vi anta växande i bl.a. Kina - relaterat opioder vanligen använda inom medicinska sammanhang kommer reduceras kraftigt såväl som förvarsmaktens mer korrupta chefers (korruption är ett problemområde partiet i sin visdom är ytterst engagerat) tillgång till svarta pengar kommer reduceras.


Mindre troende Kina än sunt för en så gammal kultur med en så lång världspolitisk erfarenhet av opium får vi alla börja bli ordentligt mer observanta exporten från Kina året och närmaste åren som kommer. Det handlar inte längre självklart om lätt problematiska tryptaminer och fenetylaminer orsakande problem bland ungdomar med liten eller ingen beroende risk (ex. 2C-B, 2C-I, 5-methoxy-diisopropyltryptamine / 5-MeO-DiPT, o.s.v. al'a Shulgin diverse svenska aktörer sista sex åren mer tydligt upplevt varit indikationer på ungdomens totala förfall ner i drogmissbruk men i all verklighet strunt utan troligt mätbar kostnad för samhället) utan narkotiska smärtstillande läkemedel i nivå med heroin industriproduktionen ställts inför. Med 7 - 12% av amerikanerna och kanske 3 - 5% av EU redan missbrukande - om än ordentligt per individ mindre i dos i kontext av vårdens nuvarande kontrollmekansimer) såväl som befintliga out-of-medical-context missbrukare just nu användande ex. heroin finns marknaden. Värre än tunga smärtstillande blir drogmissbruk aldrig. Med dom tar det stopp för inget mer problematiskt finns.


Lego-tillverkningen inriktad Vicodin och allt i besläktat torde bli ett direkt sämhällsfarligt uppvaktnande från de trivialiteter i form av ej fysiskt eller psykiskt beroendeframkallande narkotika - sinnesförändrande hippi-droger - man av och till sista to åren i olika organisationers menat skulle innebära det slutgiltiga förfallet av ungdomen utan någon trolig eller dokumenterad samhällskostnad. Faktiskt problematiskt på sådana nivåer att det är för första gången på bra länge nu är dags att börja prioritera nya resurser i tull och tror jag gärna lite nya profiler på folk med varierad utbildning och bakgrund (d.v.s. ej mer tullare och kanske mindre rent av och mer datanalays handel). Det handlar inte längre om att klara prediktera vägarna heroin nu och tidigare tenderat att agit utan att klara det närmast från Sveriges största lego-tillverkande-partner. Klarar nuvarande system om vi antar ingen ledtråd från marketing verksamheten lokalt en tion-del är det bra. Klarar det 90% blir jag förvånad - riktigt förvånad - men för att rätt spegla problematiken blir jag riktigt förvånad på allt över 20%.


Vägen över tillverkning-Nordkorea-korruption-out-to-the-world-genom-Kina är och riskerar att bli problematiskt på nivåer okända idag.