Kina föreslår att Nordkoreas massförstörelsevapen ska lämnas till omvärlden

2013-09-10

Artigt kinesiskt uttryckt passande en så gammal vis kultur som kan och förstår så mycket:



De blev nog väldigt inspirerat lättade av att se både The Bull of Obama och The Bull of Shanghai. Bara en svensk kossa och en panda som saknas för att det ska bli riktigt världsordnings-kreativt.



Den välgödda sävliga kossan är minst lika viktig som tjuren

Medan Tjuren kutar runt för att hålla kossorna nöjda skapas ett större mer långsiktigt värde i det gedigna samarbete de etablerat med bonden. Utan särskild ansträngning i utbyte mot mjölk levereras föda och ibland medicin - och ibland springa utanför ladan på våren.


Den svenska försiktiga men långsiktiga förmågan att skapa samarbetsytor runt om i världen för att göra det enklare för oss att sälja vår mjölk gör Kossan till en stark och positiv stereotyp för svensken. Både motiverande och förklarande vår roll i världen.


Alla tre koncepten möts när tjuren kutat klart och löst ex. hotande björn-problem: Triangel-samarbete skapas när information i tjurens DNA resp. kossans DNA möts (vi ska här inte alls bara associera till NSA och svenska signalspaningen utan mer tänka på alla möten mellan kulturer). I det ruralt korrekt vulgära sätter den större tjuren på kossorna donerande ett evolutionärt intränad reward värde för dem. Samarbetet skapar inte bara förnöjelse utan kan ibland bygga en helt ny kossa eller rent av tjur. Och det ger nytta också för bonden som får en nöjd stock kor att körda mjölk och iband kött från (jämför helst inte med hur den ryska data-mining operationen mot NSA tog ut en massa kött bara för att jag underströk att den liknande associationen var alldeles för begränsad).