I Bark for Obama: Och ett Århundrande utan Giftgas och Koncentrationsläger

2013-09-03

Jag gillar att President Obama väl agerande åtminstone på någon nivå rörande Syrien inte plötsligt börjar stressa och överdrivet plötsligt ge sken av att göra massor medan väldigt lite om något vad jag kan se kan avgöras här.


Bra tal: Statement by the President on Syria - Obama, White House. Inte alls illa skrivet. En god prestation för aktuell domän.


    På temat Hund Bo finns dessutom från nyligen skämtteckning temat vapen:


Bättre än att stressa är att göra det bra. Begränsad insats avgränsad kommer med sina egna utmaningar. Du vill inte verka fet, okoordinerad och förslöad militär-big-budget. Även om det kanske inte är praktiskt lättsamt att leva upp till en av Hollywoods-stereotyper - the lean fighting machine - är överdriven kostnad för något litet som haverar inte helt bra.


Så det är bra att Obama tänker lite och dessutom samlar kollektivt språk uttryckande stöd. Och också om orden kanske inte kommer med vapen understryken den i motsatta domänen tröttheten förslöande dådkraft när ekonomin varit vek ett tag minskande våra förmåga att värdera oss själva rationellt i vad vi klarar alla gånger - och den krympande rädsla för en fientlig värld kanske lite mer sista åren växande i bl.a. Europa. Uttrycket av det moraliskt riktiga - sökande århundrandet utan giftgasen, koncentrationslägren och atombomber - och den styrka det kräver att inte falla för den enkla vägen och hoppas på att få en skattning av hur många folkmord som krävs i bl.a. Syrien innan FN klarar att göra något alls.