Senator McCain höjer upp Republikanska partiet med den sunda människovänlighet väljarna vill se mer av

2013-07-18

Republikanska partiet har haft problem med att lättare associeras lite längre ifrån begrepp vi kan associera runt "människovänlighet".


När Senator McCain i ett genuint outtröttligt engagemang gång på gång både tror på människan och vill hjälpa människan är det styrka Republikanska partiet kommer bära med sig i valen som kommer:



Klarar President Obama ekonomin tydligt är det troligt rent av mycket starkt och ger trovärdighet när en ny demokratisk-kandidat behöver stöd. Men jag har svårt att se att annat än mycket tydligt värre problem i risk-dimensioner relaterat utrikespolitiken resp. ekonomin att republikanerna kommer vinna presidentvalet utan den styrka i (inte minst givet att McCain inte är någon ungdom längre) i konstant engagemang McCain såväl som andra exempel klarar att lyfta upp attityderna närmare de lite mjukare värdena inrikespolitiskt.


President obama har haft konstant potentiella kostnader omvänt. Mest nyligen relaterat Syrien men presenten är mycket skicklig i språk såväl själva kärnan i nyhetshändelsen han skapar som när behovet finns att diskutera djupare för att förklara och presentera motiveringar långsamt såväl som snabbt (jämför vi med Bush II vicepresident D. Chain tenderar han att argumentera i djupet ofta snabbt och det är inte alltid bäst).


Ett bra exempel som följer Obamas tema i känslospråk men nu också förstärkt genom att vara associerat till en faktisk sak han gjort genom att utse en aktör som agerar för honom (FOR brukar jag benämna det som semantiskt named relation: hon agerar där Obama är agentativ men har också frihet att själv agera inom gränser definierade bl.a. av honom).


Någon rationell avspegling av stegringen av problemen med åtgärden finns givetvis inte. Men om Obama ser större värde i att ej engagera sig närmare i problemen är det heller inte ett språk vi kan se som annat än energieffektivt och som reducerar risken för att motståndarna i framtiden ska kunna etablera en politik som i liknande situationer ev. är mer agerande.


Jag ser absolut inte hans språk som inkorrekt eller manipulativt. Tvärtom väl inom normalt för såväl svensk som amerikansk politik. Utan vi pekar här just på att han har talang för det.


Minskande risken för att han istället allt mer associeras också till det världsfrånvända, den som är kall inför lidande, endast engagerar i ett fåtal projekt som bär hans namn försenade, kanske framstressade, medan säkerhetspolitik såväl som ekonomin lämnas till vargarna och slagbjörnen att slakta medan USA's framtid blöder ut på torr jord man hungriga tvingas lämna.


Det lätt överuttryckta ordvalet jag valde för risken i attityd-förändring Obama motverkar bör ses som en tänkt förstärkning mer var vi skulle kunna nå efter en tid av problem ej hanterade attityd om än kanske aldrig i en punkt just uttryckt så starkt i en dominerande kanal (jag undvek förövrigt dom vanliga stereotypa referenserna i amerikansk politik då jag rent personligen kan uppleva dem lite tjatiga givet analyssystem m.m. och koncept-strukturer som Blue light där man behövt tittat en hel del vid manuella kontinuerliga kontroller under utvecklat på koncept man lätt känner igen från olika områden: därav att vi bl.a. tog oss några år bakåt i tiden hamnande närmare Vredens druvor för "torra jorden").


Komplettering: Finns här Sen. McCain plans to stall Dempsey's nomination.


Varande en engagerad utomstående utan någon kunskap om generalens karriär eller bakgrund. Havande endast färgats i min bild av honom och den amerikanska kamplusten kan jag tänka mig att McCain har rätt. Det känns som man tar en hel del för givit när man motiverar direkt från den militära ledningens sida varför några flygturer i och runt Syrien inte går med att ryskt luftförsvar (ej problematiskt andra länder med sämre flygplan) resp. spekulera om att en no-fly-zone skulle leda till krig (jag ser det överhuvudtaget inte annat än i en formell mening och i den praktiska betydelse att al-Assad resterna bättre isoleras i snävare geo-sida.


100& Dempsey's uttalande löpande under Syrien som fått mig att börja betvivla om de amerikanska stealth planen av sista generationen egentligen någonsin klarade vad som var beställt. Och att nivån istället hamnade på samma som den nivå man diskuterar försäljningar med till Australien.