Lant-nationalismen hälsar på för att bevaka villa-förortens tristess-händelser

2013-07-21

Besök av en brukshunden över natten. Ljudmarkerande i en ovan miljö kamouflerad bakom den svenska flaggan säkert i förberedelse inför en tid när en förändrad omvärld igen kan kräva Svenska Brukshundklubbens förberedelse inför behov av utökad bevakning av pansarvagnar, flygplan, byggnader m.m. oavsett om hotat av sabotage-förband eller terrorism. Med hennes 14 år betvivlar jag att risken för realisering är hög där även om bordercollie-schäfer-korsning gärna blir riktigt gamla.



Liksom det förberedda "hundförsvaret" var i storlek och kvalitet unikt för Sverige och cirka tre till fem andra länder gällde och gäller det samma tillverkningen av ett stridsflyg. Förvisso inte billigt men å andra sidan är vi om jag vet rätt just nu tre stycken i världen som aktivt utvecklar ett nytt stridsplan och inte fler än fyra eller fem förra gången (mer troligt korrekt fyra).


För landsortens skogsmänniskor levande av vattenkraft, träd, och neråt Skåne äppelodling och badturister är så klart bussar vad de regelbundet förklarar hör till vad man nära nog aldrig upplever i verkligheten. Här markerande hon bussen cirka 700 m bort i ungefär 20 graders vinkling med ett stort antal villor med skogstomt och befinnande sig på ett relativt motlut på ungefär 40 grader.