Google's nyhetssökning för "Egypt" defekt: Tidsstämplar felaktiga

2013-07-06

Nyheten korrekt markerad läst var läst långt innan. Vidare en bit nedan har vi highly cited nyhet som uppges ha publicerats en minut innan vilket på alla tänkbara sätt är orimligt. Första gången jag märkt något problem liknande detta.



En mer allmän fråga är om tid är viktigt. Inte alltid men för användning där man som jag ovan direkt angivet att jag önskar nyheter publicerade sista timmen och snarare fått gamla nyheter angivna som nya är det inte helt bra.


För flera säkerhetsprotokoll är tid kritiskt för. Bredare när datasystemets tidskoncept är manipulerat ges en större ej generellt definierad mängd säkerhetsproblem som kan vara möjliga. Ett tidigt exempel - men mycket talande för just mötet säkerhetsprotokoll snarare än mer allmän os- eller nätverkssäkerhet - var återkommande likartade säkerhetsproblem relaterat tiden Kerberos:



Vardagen idag när vi i alla ej till en person och en dator "privat" har en värld mycket mer komplex av en mängd protokoll, applikationer, affärs- och verksamhetssystem såväl som högvis med kopplingar vanligt för företag till allt möjligt utanför den egna verksamheten är det svårare att avgränsat alltid betrakta relaterade säkerhetsproblem som nödvändigtvis alls relaterat en standardkomponent som ett protokoll eller ett operativsystem. På samma sätt som vi alla säkert kan föreställa oss många situationer direkt rörande människors samarbete som är möjligt att enkelt angripa via olika varianter när tidsstämplar för när saker skett ej finns trovärdigt (utgå t.ex. från brottsplatser och var personer var vid olika tidpunkter).


1995 var definitionen av vanligt rörande publicering av säkerhetsdefekter ej jämförbar med kulturer som kom starkt med början kanske 1997 med publicering och helt dominerade för stora områden och moraliskt argumenterat korrekt cirka 2000. Citatet nedan från artikel övergripande (utan igen sedan jag läste hela artikeln kanske 1998 för att koppla den till innehåll) ska därför inte tolkas just rörande Kerberos-artikeln från vår kultur idag:


I used to be Snow White, but I drifted

Men utanför den kultur-frågan håller nog "clock-drift" kopplingen också idag givet att dom digitalklockor som dök under min barn tycks ha dött ut helt.


Komplettering: Även om jag skrev att jag aldrig tidigare uppmärksammat detta med Google News gäller att jag redan med början under gårdagen upplevde att Google News låg längre bak i presentation nyheter relativt tidpunkten just nu,


Jag tycker inte att man självklart ska dra slutsatser av det här relaterat idéer om en proto-angentativ motivation och medvetenhet för att uppnå något (ex. önska sakta ner "nyhetstiden" eller filtrera hårdare viss nyheter). Snarare kan ju en långsamhet upplevd via äldre nyheter vara möjlig indikerande ex. att Google's indexerings- eller presentations-servrar för Google News började bli överbelastade eller hade hårdvara-problem ev. relaterat just vår geo-här. Och att klockorna relativt nutiden kom fel när de startades om alt. att tids-divergens skapades när trafiken skickades tillfälligt till andra servrar i samband med att de ev. togs ner.


Komplettering II: Förresten när jag tänker på det hade jag en liknande upplevelse med några konkreta fall 2009 särskilt relaterat något form av ö-projekt i samarbete mellan USA och har jag många gånger trott mig minnas Kina. Något i Sydkinesiska havet för att detektera något. Jag har aldrig klarat trots flera försök att återfinna vad det för var för projekt eller nyheterna. För mycket tidsfog av vad jag relativt snabbt lade märke till finns. Kanske var det Japan men med Kina inblandat. Jag är mycket intresserad av att få denna nyhet identifierad om möjligt. Tveka inte där om du har den att försöka också viss förhandling om än i det lilla därför att känslan av visst behov där tenderar att återkomma av och till kanske en till varranat år. Särskilt vill jag kunna utesluta att den antingen är korrekt (i meningen existerande) eller ev. helt en injektion av manipulerat data antingen mot Google News (pinga falsk ip o.s.v. mer eller vad som nu krävs förutom kanske ip- eller domän-spoofing) eller från för mig presenterad Google News och/eller verklig Google News och min klient inskjutit eller helt dominerad via man-in-the-middle.


Den gången - fortfarande tror jag sökande med http istället för https - handlade det om en något längre period för vilken jag upplevde att en serie av fas-förskjutna nyheter presenterades för mig som system förutom dom konkreta felaktigt stämplade nyheterna jag identifierade.


Jag betvivlar starkt starkt någon relation tekniskt mer konkret bedömt min erfarenhet och uppfattning av utvecklings-cycler mjukvara hos denna aktör eller dennes enorma expansion hårdvara.


Men korrekt att komplettera med för att inte ha farit med osanning i den första delen.