Jesus var färgad

2013-06-28

Ett av de bästa avsnitten av The Boondocs är A Huey Freeman Christmas. Det är en uppfriskande fint exempel på hur skolundervisning hade kunnat orka upp till att introducera barn utvecklande tidigt för realiteter som faktisk kvalitet, konstnärlig integritet, problemen associerade med att som beställare ge projekt hög imperativ-förmåga och vikten att klara budget. Man blir både road och lite rörd när Huey Freeman försvarande kvalitet växlar ut den lägre kvalitet hans skolkamrater inte motiverat sig till att orka över med något substantiellt bättre.



En till i avsnittet intressant företeelse är Black Jesus. Givet att vi betraktar religionen som budskap och möjlighet att finna ett meningsfullt uttryck på en djupare nivå och representerande en samhällskultur är det på mycket sätt ett meningsfullt koncept.


Likartat ser jag föga lokaliserade problem med väst-europeiska kristna föreställer sig en brittisk eller germansk Jesus eller irländare en keltisk.


Det är också exempel på de mindre varianter i symboler medan relationerna mellan symbolerna spänner upp ungefär samma sak indikerat i Lika men lite olika: Kristna, Judar och Muslimer. Här dock lokaliserat i en av de tre subkulturerna som kom ur Mellan-Östern under första årtusendet efter vår tidräkning.


Nedan ett till exempel på samma symbol-uttryck...