Det problematiska Obama fotot publicerat

2013-06-07

Fotot var givetvis vid tidpunkten ett oerhört övergrepp på President Obama. Folk som hamnar i situationer som dessa måste vi förstå kan ta mer skada av att vi visar upp deras smärta, förnedring eller olycka. Särskilt barn, minoritetsgrupper, eller som ibland aktuellt personer i en subkultur där de kan tappa kontakt eller rent av angripas för vad som visas.


Här när Obama nu är offentlig person och även om andra-generationens invandrare och färgad (två grupper som ofta kan möta fördomar, diskriminering och drabbas av negativa stereotyper såväl som vad värre) är han samtidigt den fria världens ledare och bär rollen av ett av världens mest repeterade koncept.


Och den amerikanska ekonomin äntligen kanske rör sig lite mer varaktig åt rätt håll och den något mer korrekt svenskare presidenten Obama sitter på sista perioden. Och har fått tid på sig att förstå och hantera händelserna med tillgång till excellent sjukvård - för honom liksom den enklaste amerikan nu statligt betald.


En avvägning rätt att göra och att ta chansen att understryka som viktigt. Men att publicera var det korrekta beslutet.


Nedan har vi Obama efter att ha försökt allt innan månader sedan sista gången levererande - kanske vågar vi från vår människotro berusad - sjungande upp vid ett hemligt valuta möte med Tyskland och Kina.



Vi kan se och det förringar Tyskland mer än Obama - att de för att göra sig roliga betalade med gamla kvarglömda D-mark hellre än att betunga den Europeiska valuta-tillgången.