Att nära katastrofens centrum klara att skapa gemensam kultur kreativt för att långsiktigt närma sig en bättre värld

2013-06-01

För att återvända till diskuterat en hel del sommaren 2011 från perspektiv Syrien där och alltid ofta gäller att oavsett hur problematiskt situationen är för ögonblicket gäller att det i sig inte alltid är vad man kan snabba upp lösningen av tydligt för den akuta-situationen.


Praktiskt relaterat Syrien kan vi se ett enormt behov och ansvar även för långsiktiga frågor rörande vad som kommer hända och ske efter frågor. Ett gigantiskt förberedande arbete för vilket politiskt samarbete bara är början och t.ex. också inkluderar infrastruktur (vatten, vaccinationer m.m.) och mycket mer finns som diskuterat också en kulturell frågan troligt inte på stort avstånd till utmaningar i samarbete nu.


Enkla lösningar på det ska man i sund risk management inte räkna med finns men just därför är de värda att tänka igenom redan nu inkluderande långsammare lösningar. Att etablera befrielsen i sig som gemensam symbol med ritualer, helgdagar o.s.v. utanför kulturell distans är en tämligen given åtgärd.


Ett koncept jag fann intressant när jag träffade på det refererat i A Huey Freeman Christmas (The Boondocks säsong ett, avsnitt sju) var Kwanzaa.



Värdet potentiellt applicerat en region med utmaningar i samarbete ej otroligt varaktigt framåt i tiden och etablerat sedan länge skapas inte primärt i att skapa en gemensam filosofi ny eller addera värderande från olika kulturer. Värdet kan finnas när man söker och identifierar abstrakta likheter i respektive kulturell-grupp representerande ett gemensamt värde och en gemensam historia.


Tekniskt sökande det kan antagligen i sig själv vara en utmaning i samarbete. Det går emellertid också att se som en initialt text fråga i analys av aktuella symboler och deras relationer (motsvarande vad jag gör med Blue light för similarity operatinerna där resp. koncept av ett större antal- optimerat ett par hundra tusen oftare sista året - ungefär varierat mellan 80 och upp till några tio tusen tals relationer för ex. länder). Med en relativt samarbetets utmaning försvarlig mängd abstraktion uppåt bort från den konkreta vardagens frågor och koncept vilka genom historien kan ha orsakat - vilka man här bäst glömmer - tror jag inte något i närheten av nivå med Blue light krävs för sådant här. Snarast den tekniska idén om att tidigt fokusera på koncepten och deras relationer i det gemensamma utanför samarbetet i sig (förslagsvis för enkelt exempel utgå från lämpligt sammanfattat lagom abstraherat uppslagsbok och skäa allt polariserat och inkludera konkret värde långsiktigt i samarbete och samtidigt etablerade gemensamma symboler: Varför inte Wikipedia).


Viss filosofisk magi är ett konceptuellt värde i att ta sådant till närmare en gemensam kulturell "grund-tro" gemensam med hög flexibilitet egen tolkning från det för ändå målet lämpligt abstraherade. Emellertid är det värde nog att klara att identifiera gemensamma symboler vilka man kan göra gemensamma saker runt.


Ju fler desto bättre. Och som händelser gärna hanterande i risk management risk för problematik från tråkigare saker som kan tag along med också det ej relaterade därför att det skapar i sig utanför frågor en miljö med vissa egenskaper.


En till region vi kan se inte otroligt vinner en del på att gemensamt över folk och gräns titta efter sådana här symboler är Syd Sudan och Sudan. Jag har inte varit nöjd med hur saker utvecklat sig sista sex månaderna. Även om nu upp och ner rörelser är att vänta länge tycker jag samtliga större grupperingar oavsett befintliga problem vid sidan om dessa kan etablera andra mindre politiskt problematiska mötespunkter med målet att skapa något gemensamt symboliskt. Kanske någon helgdag och event relaterat att återförena flyktingar förslagsvis barn med deras mödrar mellan konflikt regionerna.