Tyskland behöver tvätta bort kinesiskt korruptionsförsök med symbolhandling

2013-05-28

Kinesiska diktaturens indikerar med de vanliga dragen av det irrationellt obalanserade för hur de vill att människan och världen ska fungera naturligt relativt vad som fodrar vapenhot eller korruption för att se i verklighet att om Tyskland nu i den post-amerikansk-efterkrigstiden söker ny utrikespolitisk fadersgestalt att lydigt följa (säkert om vi ska dra slutsats från Kinas förkärlek till militära parader gärna att Tyskland hämtar upp sin historiska erfarenhet och duktigt marscherar i takt med Ledare Li's ord):



Oavsett hur meningslös i faktiska resultat jag upplever att laman är har nu ett praktiskt värde efter Kinas paranoida hot mot det brittiska folket efter möte med denne som verktyg för aktörer nedsmutsade av kinesiska diktaturens korruptionsförsök att bevisa trovärdighet:



Möte Tyskland med laman samt offentligt indikerade ekonomiska stöd demonstrerar att man ej ännu en gång förfallit till att tro på en diktators ytliga och kortsiktiga handel med pengar i utbyte mot omoraliskt anti-mänskligt beteende.


Samtidigt som jag diskuterat är det för mig lätt att uppleva att Tyskland i delar fortfarande har lätt att gå till vad om var deras väg under efterkrigstiden och också funktionellt i att det ej utmanande deras fel-moral under den Nazityska diktaturen: Att utanför eget land handlade politik och samarbete om handel och föga om något i övrigt annat än som bidragande till NATO men som givet och nödvändigt (ett bättre sätt att hantera än något annat jag känner till i historien) givet kriget i strategi mer passivt förhandlande internt där rörande bidrag förväntat och efterfrågat mer än att driva egen övergripande tes.


Idag ska vi dock förvänta att Tyskland klarar att ta steget ur det och acceptera historien som verklig och ett ansvar de bär mer än önska förklara förenklat som mänskligt - och gå-vidare där man vågar också större ansvar med verktyg de inte riktigt vågat eller länge fått gå nära i det väpnade. Att Tyskland så obehindrat och önskade gärna vill uttrycka sig globalt i handel där de lyckats bra och se moraliska och många andra frågeställningar som vad man fortsatt likt efterkrigstiden inte vågar och kom att vilja röra är inte funktionellt givet den roll de praktiskt tagit för Europa.


Inte heller menar jag att Tyskland kan passera in i det mindre moraliskt lämpliga utan att det kommer i kostnad för handel. Förutom tänkbart riktade kampanjer, globalt ogillande m.m. vilket att bedöma av senaste åren reducerats i sannolikhet mer allmänt såvida det inte särskilt drivs vet vi från allt att diktaturer konvergerar till demokratier. Att involvera sig för nära diktatur kan komma med långsiktiga kostnader som ej handlar om som motsvarande värde-år här kanske 1 - 10 år utan 10 till 50 år där det reflekterande egna landets nutidshistoria dyker upp som del av händelserna åren innan den stora marschen till frihet.


Folk minns när sveket i historien indikeras som aktuell bakgrund när aktuella frågor ska avgöras. D.v.s. oavsett Tyskland eller annan är det bara att ge ett svek uppmärksamhet varje gång regelmässigt något med relevant värde ska beslutas oavsett i företag eller politisk entitet.


Eller om vi nu ska tro tyska Reuters att det praktiskt är en fråga som taxonomiskt sorterar China men ej Germany:


KLICKA FÖR ATT FÖRSTORA

Citat från pagination / nyhetsarkiv just nu www.reuters.com/news/archive/worldNews?view=page&page=3&pageSize=10

Välkommen till det större ansvar och den mer komplexa värld gällande för länder mer än bandhundar till någon annan som tar smällarna där det räcker med att donera pengar lydigt varje år till försvarsalliansen.


Mer Tyskland idag och igår: