Större än min duck art: Storankan vågade hoppa i

2013-05-16

Ank-konstverk större än min:



Min anka:



Nästan på årsdagen av min anka.


Och också återpublicerad nedan. Dess nyskapande i färg och form, och med cigarren både vågat provocerande (tobak kommer ju med livsfara och fodrar mod) och intrikat nyskapande i conceptual blending att relatera vad vi kan se som en smalare realisering i skriven i text i "Conceptual blending" mer praktiskt men lite smalare resp. Att grunda språk i bild: I nyhetsvärlden för att se mötet mellan text och bild.


Båda har värde i att vara stämningshöjande. Min är potentiellt potentare leende och täckt av roliga färger. Den gula realistiska badankan genom den enorma räckvidden och extrema storleks-kontrasten mellan hamn och big duck vs badkar och badanka. Stor-ankan tycker jag har ett gott konstnärligt värde i hur Dutch artist Florentijn Hofman klarat att få den att uttrycka glädje utan att för något så stort i ett stort hav riskera att göra den totalt för påträngande.



Eftersom nu Holland är så välkänt i Sverige relaterat deras cannabis-politik snarare än deras rika konstsamlingar och arkitektur ska påpekas när nu storankans skapare kommer från Holland att min anka givetvis inte röker cannabis. Jag önskar att jag trovärdigt kunde säga att han heller inte röker tobak även om betvivlar läsare bland de som kan riskera inverkan av associationen men han röker en cigarr.

En anka från en tid innan händelser realiserade inte fört personlighet bit för bit tillbaka till min över livet vanligen väsentligt större cyniska realism. I värdet från den tiden firar vi ankan i det personliga genom att ge den tag graceful cute som ex. på vad som kan skapa bredare över befolkning positiva förändringar genom att föra in nya impulser med den perceptionellt kraftfulla intensiteten såväl som att stimulera ett gott humör. En väg jag intellektuellt fortfarande vet kan ha värde särskilt i regioner där vi ständigt har konflikter, terrorism, övergrepp m.m. delvis adderande vad som minskar skadeverkning av historien i dess ökade risk för nya problem (ex. Mellanöstern).


Det cyniska realistiska kanske vi också kan jämföra med det symbol-konvergerande - lite som att träffa prick med prioritera människans mörka sida vi vanan trogen utgår från kommer inträffa i egentligen sund risk management - the art of duck hunting - men också vad som kan få oss att missa att se andra möjligheter - och den trevliga storankan som exempel på vad som meningsfullt endast konvergerar symbol till sig själv medan dess värde-påverkan sprider sig ut i svag inverkan per individ men istället över många (vad tillsammans med generellt mer stämningshöjande och nytänkande kan ge alla ett värde).


Komplettering: Storankan reser runt i världen så det är säkert inte omöjligt att få den att bada i Stockholm. Jag kravställer imperativt förutsättande på mina läsare att självorganisera detta och gärna annat som kan roa mig med flera.