Kan jag få saker av Kina? Jag vill ha Eurowordnet och en Kungspudel

2013-05-14

Det har ju indikerats också nyligen att handelsavtal kan ta skada av att träffa Buddha-instansieringen Mr Lama. Frågan jag ställer mig är emellertid hur enkla vanliga människor som jag och många läsare kan konkretisera sådant till ett jämförbart värde för oss?


En idé jag fick är att vi kan pröva att be om gåvor som givna tar tid vi istället kanske skulle spendera på att uppmuntra deras medborgare att hänga sin lokala part-pamp högt. Att skrämmas med Lama-möten tror jag inte på. En känsla sedan år är att han mest är praktiskt för dem. Hellre fokus på honom än på andra aktörer längs kusterna som kan samla folk där riskerna att inducera mer resurser till dem. Men vi får väl se om Laman kommer hinna leverera sin livsuppgift. Han har troligt ett par år till på sig.


Jag skulle ex. vilja ta mig en titt på EuroWordnet utan att betala för den. Från licenskostnaden och det höga pan-europeiska-EU värde projektet självklart har förstår vi att EU knappast indirekt kan ha finansierat det hela. I så fall hade ju deras byråkrati inte låtit sig luras på alla värden det har för dom liksom både dem och deras leverantörer i och utanför datasystem, och de hade givetvis bevakat medborgarnas långsiktiga värde och intresse av att överbrygga språk-distanserna. Kanske dyker den upp som OWL indikerad på lämplig myndighet nere i Kina som har hand om belöningar m.m. till utländska aktörer?


Det i sig skulle "givetvis inte" påverka mig men det är ju heller inte jag som äger någon risk lika lite som kostnad för att peka på möjligheten här. Bl.a. vore det intressant att titta på sense kring konceptet "wink" jag inte fullt förstår... Jag vill ju gärna förstås rätt när jag skriver...


Mer spännande vore att pröva skapa något stort tillsammans vi Svenskar. Ett "Wikipedia" för att brandskatta kinesiska kommunistpartiet. Var och lär sig lite användbara termer och så ser vi om vi kan få en god summa i pension för utbetalning per månad för att inte spendera totalt en timme gånger 20 000 per dag eller var nu smärtgränsen börjar gå.


Jag skulle dessutom vilja ha en hund. Kanske en kungspudel? Inte från valp dock men heller mer än ett par tre år - ev. något år till på kungspudlar jag tror har lite av de belgiska vallhundarnas och bordercollie inlärnings-drivkraft - så man hinner ge den motivation och glädje i att samarbeta och lära. Hellre engelsk-talande än sittande på någon kinesisk dialekt.



Foto: Belinda Hankins Miller

Men man kan också pröva något omvänt genom att dedikera en kanal för det. Kommer en CD skiva med det eller en länk i e-post - och ingenting kring det publiceras - ska jag se till att titta över pack nature i kontext av regimen d.v.s. de "verb:artade" händelser och situationsförändringar för människans dynamik jag skapade för att styra semantisk-parsning kompletterande annat som ex. Framenet. Jag såg inte och har ännu inte hittat något alls samlat gjort för det. Hela lingvistiska-forskningen tycks till 90% riktat in sig på mjukvaru-agenter som "ser" i enskilda verb, att översätta eller försöka lista ut hur meningar påverkar varandra. Medan sociologerna - vetenskapsvärldens "utmanande" i allt relaterat teknik och matematik bland de som ändå inte riktigt alltid vill räknas in bland humanisterna - ännu handläser och identifierar övergripande koncept utan just någon entydiga system för det heller.


För en så pass stor aktör som alla delar av kommunistpartiet med relationer ut i det kommersiella och interaktion med omvärlden krävs nästan något sådant oavsett vilken analys man lägger på det. Svårt att följa i det händelserelaterade flödena ovanför eller utan attityder, idéer o.s.v. i koncept. Särskilt även om man analyserar koncept i intresse, attityd o.s.v. är det kostsamt och inte helt lätt annat än bruteforce att identifiera vägarna de påverkar varandra på lite längre avstånd. Händelser, det sociala m.m. är ett sätt att se på taktik och strategi och därigenom vad som intresserar oss och att söka nuhet, spridningsvektorer för ideer eller vad vi nu kallar den indirekta inverkan vi har mellan-koncept genom andra utanför vad vi direkt trivialt kan konstatera i co-occurance förändringar.


En sådan event jag ej infört än skulle kunna mimicking the superiour man.
(om deras återkommande taktik att plagiera mig är till god hjälp: min vilja att ge och dela med världen genom att uttrycka små tips, uppmuntrande utrop och ibland försiktigt välbalanserad kritik av världens länder, liksom världens politiska och religiösa ledare har de t.ex. nyligen tagit till sig som när China hails Pakistan där vi avstår från att göra oss lustiga för Xinhua's titel då vi nödvändigt är nöjda med att Kina är vänskaplig med Pakistan - I hail China för att vara en god-granne till Pakistan - och tror det kan ge Kina stor tur att vara vänskaplig och buga för Indien.


I Ching antyder framgång i detta lilla gåvo-projekt. Och kanske att CD-skivan från friheten eller att kinesiska gåvor inte bara är en hund utan en maiden wife. Och folket känner sig uppmuntrade av att jag villigt tar emot deras frukter. Om jag nu ska identifieras som the superior man (och vi sätter tilltro den aktuella översättningen av I Ching vilket man inte ska varande den äldsta låg-kvalitativa).


"31 - Hsien - Influence (Wooing)

The Judgement
Influence. Success. Perseverance furthers. To take a maiden to wife brings good fortune.

The Image A lake on the mountain: The image of Influence. Thus the superior man encourages people to approach him by his readiness to receive them."