Genererande prestigelöshet blir dimma: CIA i Ryssland

2013-05-15

Relativa skillnader för oss själva och när det gäller andra just sådana vi kan leva oss in och förstå fäster vi gärna betydelse vid. Handlar det nu om genererande och värde-reducerande bekännelser vi kan tänka oss kommer med motstånd bär det också trovärdighet. Och reducerar det dessutom ex. associerad manlighet av betydelse för annan bedömning kan det kanske styra lite varaktigt också.


En konsekvens vi kan uppleva oss se i media relaterat kändisar är den reducerande på sätt vis i kollektivt språk kanske förhandlade (eller rent av konkret med journalist: det här är vi mer osäkra om men...).


Nu är människan inte dum och det behöver inte betyda mer än rationellt tänkande. Vi kan ändå roa oss med ett alternativt scenario till det i media återrapporterade från myndigheter i Ryssland rörande en ambassad-anställd tagen i förvar för att ha försökt rekrytera ryska medborgare till kreativt informationsutbyte (mot pengar på helt andra nivåer än jag vågade värdera mig själv till i Kan jag få saker av Kina? Jag vill ha Eurowordnet och en Kungspudel: massor av kungspudlar och Eurowordnet-licenser).


USA beslutade sig för att bjuda över Kina
Kan jag få saker av Kina? Jag vill ha Eurowordnet och en Kungspudel

Om nu attiraljerna - peruk, pengar m.m. - var verkliga och något fanns att dölja varför inte bekänna:


  • Cross-dresser i panisk-moralisk-kognitiv-dissonans relativ kyrkan som ju hela världen vet att amerikanen tror starkt på.
  • Och svarta pengar intjänade på hantverksarbete på ambassaden (fördel ej gränsöverskridande om verktygen fanns på plats) sparade för könsbyte.

En markering på kartan för lämplig läkare hade dock kanske adderat till trovärdigheten.


Ett potent tips som gav fin möjlighet att illustrera den goda humorn uppmuntrande till ett sparsam tänkande och uppmärksam hörsamhet på leveransvariablerna.


Washingtonpost indikerar hur som de upplever att något inte känns riktigt rätt (och de är ju efter Watergate - och beslagen av amerikanska staten för några år sedan av information - den stora kännaren på allt sådant här). Dåligt skrivet e-post och peruk fick dem att ana ugglor i mossen. Vi har dock ett till alternativ de inte fick med på sin lista (minst): Att det inte är CIA men likväl jämförbart. Kanske rent av både CIA men ändå inte CIA. Om så börjar det kännas smått intressant på vilket sätt mer exakt Ryssland noteradepersonen (om inte bara DEA utlånad till något forskande kring deras intressen: sprit, droger och gevär).



Man ska nog inte ge sig på att gissa längden när han är sittande på fotot. Men han tycks nog under vad jag varande någon centimeter under 2 m upplever medellängd. Möjligen inte helt irrelevant då viss preferens mot ej längre för sådana som smyger runt på gator tycks finnas. Givetvis är värdet en ren myt: Imperativ längd är alltid kraftfullt värde och kring sådant här kan du ju promenera skuggande fiender trötta med dina långa-ben. Dessutom ser du omvärlden lättare med god översikt med naturlig förmåga sedan barnsben att kunna förflytta tankarna mellan konkret och abstrakt. Och att uppleva att prototypiska smygare att identifiera på längd och "vanligt" ansikte pekar på det större värdet i kunglig-höjd.


Axlar kanske indikerar att han inte har reducerade nivåer av dopamin m.fl. signalsubstanser. Kan tänkas vara en ledtråd om att det inte är narkotika-smuggling egentligen (jfr kokain-abstinens eller vilka droger ev. aktuella Ryssland för smuggling och/eller missbruk bland ambassad-personal).