Slagbjörn i dimman

2013-02-26

I en tematisk fortsättning på Lek med Tjuren från 2012-10-31 kommer nu björnen...



Och när tjuren relativt världen runt om sprungit länge kommer alltid björnen. Medan tjuren kan vara enormt tydlig både i person och intensitet är nog björnen oftare otydlig.


Komplettering

En annan björn i fastighetsmarknaden för ett nyöppnat "panda-hotell"-



Jag tyckte det gav en elegant kontrast att komplettera med även om jag nu verkligen tycker att både the Bull och the Bear i extrempunkterna om man vill illustrera dem ska ligga lite närmare mina visualiteter. I den ena sidan den maniska aktiviteten efter en lång tid av enkla vinster ökande mängden vinst som krävs för samma nöjdhet, och i den andra punkten när vi djupast i punkten precis innan vi "vant av oss" toleransen uppbyggd i den andra sidan. Sedan så klart kan sådant gå lite olika fort t.ex. relaterat om man nu skapat en sekundär-reward-dimension med förklaringsmodell (möjligen kanske att man systematiskt ständigt under flera år uttrycker att avsaknaden av stora statligt tillskjutna utgifter oavsett hur väl den statliga verksamhet är dokumenterad i effektivitet kommer resultera i enorm-katastrof utan någon historisk som bygger det och utan att de egna utredningar säger sig kunna avgöra det annat än att man inte kan utesluta att "krisen" tar längre tid att komma ur).


Jämför också med diskussion tidigare relaterat bl.a. fastighetsmarknaden: Entails i realiserad risk när risk management balanseras av fler upplevda incidenter), och från idag:



Och:


"In the afternoon, the military board surged in price with the prices of some military stocks nearly hitting the upper-limit. However, near the ending, a batch of weighted stocks led the stock indices to a wave of accelerated dive. The Shanghai Composite Index fell below 2,300 points. The price drops of boards such as coal, environmental protection and petroleum ranked top. The trading volume increased than yesterday."

Från: Shanghai Composite Index ends lowest over 1 month | Morning Whistle

Björnen som överlever vintern är ensak. Sedan finns slagbjörnen som går ut och söker blod. En hårt volativ-marknad som Kina när saker rör sig är miljöer där en och annan slagbjörn är vad man kan träffa på när derivata av derivata av derivata förändras snabbare än man riktigt hinner få ut något meningsfullt av alla gånger.


Tillhörande artikel och många fler bilder finns i formumet på News.cn Topic: Panda-themed hotel opens och hittad via Xinhuanet (som får en sökmotorvänlig-länk eftersom jag upplever deras rapportering bättre än den hade kunnat varit och varit - om något kan jag uppleva att organisationen rent av har en hög-andel personer med i viktiga frågor ganska sunda åsikter oavsett officiell policy -, och givet tron att de som kan tänkas nå den via sökmotorerna vet vad det är och hur dom står i relation till kinesiska kommunistpartiet resp. "annan verksamhet" som möjligen kan vara associerad med dem: Forum-home.news.cn kommer jag inte ihåg vad det är och kontroller inte så den är rel=nofollow - möjligt uppges chinadaily.com.cn som källa vilket inte är direkt är en annan sak än Xinhua och troligt News.cn).