Håva eller säcka isbjörn?

2013-02-19

Mitt problem att som renlevnads människa hitta lämpliga belöningar utanför det extra gav ju Dagens nyheter spännande idéer till genom att påminna om kokkonstens glädje:



I grytan mer än bara kokbokens rubriker snart nog får vi hoppas.


Att tänka igenom det praktiska sparar inte bara energi och minskar riken för att en potentiellt trevlig middag blir obehaglig: här är dessutom en matlagnings- och hälsokritisk säkerhetsfråga.


Även om isbjörnsungar kan tyckas små och smaskigt möra är de helt säkert både tunga och ganska starkaa.


Att håva isbjörnsungen tror jag därför är fel taktik.


Jag funderar dock om en fungerande taktik med en zoo-uppfödd isbjörn kan vara att säcka den ungefär som när man tar sig några änder från Svandammen i Uppsala:


  • Stoppa lite bröd i en gedigen jute-säcka.
  • Öppna upp och visa på brödet.
  • Snöra samman säcken när man fått sig ett par tre (om några tycks gamla och träiga så har du ändå en fin till middagen).

Här ryms ju knappast mer än en men det är ju mycket kött nog och åldern går ju fint att bedöma på storleken.