Skjutvapen ska försvara Oregon's traditionsrika lantbruks- och skogssamhälle

2013-01-16

Vad otäckt. Nu verkar USA igen divergera mellan det federala och delstatliga. Det dröjer säkert inte länge innan Oregon försöker bryta sig ur unionen och Virginia, Texas m.fl. följer efter.



Utan att undersökt om Oregon har någon motsvarande Stonewall Jackson och i så fall också en backup-lösning om skadar armén eller liknande vågar jag dock inte sätta några pengar på vem som vinner det här. Tänkbart kommer det utspela sig mycket i media där det handlar om att vinna med flest rubriker. Något alla tjänstemän, politiker och medborgare i värsta fall är villiga att ge sig in i efter bästa förmåga utan att fullt förstå hur otäckt det kan bli.


De som är kloka nog att lyssna på erfarenhet rekommenderar jag att besöka Mrs Spears och höra efter vilken erfarenhet av media krigföring både det positiva och negativa hon haft: trots allt tyngd i varumärke svår att mäta upp till ens med många poliser, parkadministratörer, borgmästare, presidenter m.m. Kanske vinner pro- eller anti-vapen över henne? Då kan det bli verkligt otäckt om man håller sig bäst borta ett tag från USA's alla nyhetssajter.




Relaterat: