Varghatet frodas på Google

2012-12-20

Otäckt hur manipulativt förgullat irrationellt varghat kan spridas utan fler reaktioner. En undervisande bild slaktande sjukdomsalstrande malaria-myggor hade varit mer lämpat.



Det känns inte som ett naturligt friskt uttryck för den väg vi alla hoppas att människan vandrar mot en för alla bättre värld. Ej heller är det rationella ekonomiska värdet realiserat tydligt. Dessutom ifrågasätter jag om Googles förståelse av könsroller och negativa stereotyper tappats i och med att M.M. gick till Yagoo. Jag tror säkert något relaterat detta eller liknande spelat in när skissade upp det här frossandet i implicit kvinnoförtryck med män som vill ha passiva kvinnor:


"A new study led by Joshua Hart, assistant professor of psychology, suggests that men’s insecurities about relationships and conflicted views of women as romantic partners and rivals could lead some to adopt sexist attitudes about women."

Delusions of gender: Men's insecurities may lead to sexist views of women

Själv har jag istället många gånger engagerat mig i jämställdheten även om det kanske blivit mindre uttryckt när värdet tillbaka till mig som man inte upplevts fullt spegla insatsen att redaktionellt bevaka området kring forskning m.m. Jag tänkte mig realiserat fler innovativa möten med kvinnor för att utveckla min förståelse och kunskap om kvinnans roll i samhället relativt mannen. Det redaktionella värdet av att ha ett positivt föredöme att visa upp i samband med sådana här otrevligheter vi såg på Google har man ju ändå utan att kontinuerligt behöva bevaka området.


Sedan om man ska se krasst på vargar och "norrlänningar" är jag osäker på var värdet någon av dem realiserar för mig. Särskilt nu när man ska in med en 100 - 150 kkr extra-skatt kan jag tycka att man hellre borde prioritera varg och obyggdspengar på lite roligare rovdjur. Tigrar m.m. exotiskt blandat. Givetvis inte på ett sätt hotande andra länders vilda bestånd.


Jag tror säkert att många som gillar att jaga varg lagligt eller olagligt också kan få ut ett nöje här. Samtidigt tappar vi genom detta några extra personer på landsbyggden är det ju knappast i antal något som märks i den särskilt sedan 1970-talet pågående processen där befolkningen minskar utanför storstäderna. Rent av att det kan medverka till att effektivisera en omställningsprocess där effektivare kommunikation finansieras genom mer centraliserad infrastruktur i form av sjukhus m.m.


Och jag tror absolut inte att det är något hindrande problem att låta sådant avgöras motsvarande förvaring avfall från kärnkraftsverk. Med en liten befolkning nog som vill leva ett bättre liv utan att flytta kan man säkert väga en väldigt begränsad risk mot värden turister m.m. kan ge.