Libyens satsning på turism påbörjad

2012-07-26
Bättre synlighet än så här kan Libyen knappast få just nu i amerikanska medier när valet är avklarat:


De senaste årens alla konflikter som involverat USA och mindre entiteter bland arabvärlden svåra att urskilja gör att många av naturliga orsaker oroas av förändring där en risk är att terrorism kan etablera sig i länder om statskontroll faller sönder.

Nu när valet gick bra utan att ett nytt inbördeskrig bröt ut och på många andra sätt föredömligt konfliktfritt och harmoniskt givet det första demokratiska någonsin är det både bra för den komman turismen och också för att visa upp lugna, fredliga världen i semesterparadiset vilket är ett koncept de flesta kan relatera till med vana att kanske föreställa sig även när det inte är direkt aktuellt.

Därigenom har man även om det vid den tanken inte är troligt att särskilt många nu ser det som högt upp listan över turistmål visat möjligheten om framtiden när Libyen är ett seriöst turistmål att överväga. Det har god potential att skapa värden lite överallt därför att det förändrar lite hur man ser på Libyen.

Tidigare om turism i Libyen på Hans Husman om Media:


Libyen var potentiellt viktigt genom att bära så mycket värde det kan skapa för hela regionen och Västerlandet i möjligheter till mindre konflikt. Det är tillfredsställelse att se det börja närma sig verklighet.