Sverige har fått mer självförtroende?

2011-05-20

Jag har inte annat i en del mindre följt något för Sverige efter Världen snart förälskade i Sverige därför att uttryckta corpus i meningsfulla relationer är större för engelskan. Men nyheten jag såg i SvD nyligen om att svenskarna är mer positiva till EU kanske pekar på större självförtroende allmänt för Sverige?

EU är ju stort och en faktor i motstånd mot EU är troligen att man tvekar om svenska politiker klarar att skydda vad man bedömer som kritiska värden Sverige har. När Sverige uttryckt sig kanske relativt bättre än större länder under krisen kan sådana förställningar förändras. Hur vi uppfattar relativ storlek och inflytande förändras.

En till fördel jag kan se med att skapa en en sökmotor för politik och vetenskap och ett par till områden där jag har problem att söka och där relationerna finns i sådan mening att de kan uttryckas i modell eventuellt som en liten sido-sak till de mer centrala delarna är att det bör vara att man lättare kan översätta till svenska därför att man kan mappa till nyheter enkla att följa upp kvalitet i resultat på från andra befintliga system för att avgöra nyheters ämnesrelationer.