Bakteriers evolution utanför parning, HIV's dolda fara och kort & lång kommunikation

2010-10-02

Att se Resident Evil: 3D var en sanslös glädje givet arbetet med modellen eftersom den illustrerade två ineffektiva extrem punkter i organisation.

Den första är den korta kommunikationen annars utmärkt illustrerad av ADHD. Energiuttrycket för enskilda signaler är för lågt vilket gör att långa signaler d.v.s. typiskt men inte uteslutande märkbart för prefrontala cortex snabbt ebbar ut och ett nytt intryck blir alldeles för lätt starkare och fokus flyttas.

Vi har uttryck av det i de smittade i att de inte ser längre än vad de tittar på just nu. Däremot är det inte endast vad de uppvisar därför att de distraheras inte av andra intryck än ej smittade människor. För dessa går de dock alltid mot den närmaste.

Fokus oavsett att det är meningslöst på en sak illustrerar utmärkt rekursion som fastnat väl motsvarande autistiska drag eller för den delen stereotypa beteenden vid vissa former av missbruk. Eller mer elegant arbetet med strängteorins tvångsmässigt mentala tungrullning.

Distraktion mot närmaste målet oavsett om du ramlar ner från ett tak eller enklare mål motsvarar perfekt ADHD (också väl illustrerat av att trafikolyckor är vanligare).

Där har vi nu gjort en utmärkt inledning lämpligt lång med tråkiga saker innan vi ger oss in i de riktigt osmakliga spekulationer få är intresserade av och ännu färre får ut något av att läsa, och förhoppningsvis är det ännu färre som plågar sig med att läsa dem och har koncentrationsförmåga att läsa längre än hit.

Jag noterade att genetiskt kommunikation utanför i evolutionen välkända mekanismer konstaterats för bakterier motsvarande vad jag höll troligt för människan för virus som vektor (snarare än vektor för virus). Jag har inte läst studien och liten mening finns i det där det viktigt intressanta är utmärkt sammanfattat av Scientific American:

Horizontal Gene Transfer: Bacteria Transmit Genetic Code without Sex

Liksom jag skrev tog jag ut mina minnesanteckningar efter att en större pingvin hittats i Sydamerika och i färger snarare än svart och vitt (det finns möjligen en kollision i gruppering av anlag för hur fåglar uppvisar vissa färgteckningar och immunförsvaret vidare är Sydamerika en skum plats rörande flera djur där den intressanta tidsperioder för cirka 30 - 45 miljoner år sedan där vi t.ex. i övrigt har sengångare med två och tre tår vilka konvergerat från att ha varit väldigt skilda till att vara evolutionärt inte bara perfekt balanserade utan uppvisa nästan perfekt likhet på endast ca 35 miljoner år vilket är orimligt på samma plats efter den ena alltid kommer ligga tyngre tidigare i tidsperioden varande bättre anpassad och här den som redan levde i träden alternativt var de skilda åt men i det fallet skulle den som vandrade in inte fördela sig jämnt över områden om den inte hade ett övertag vilket uppenbart inte är fallet eftersom de är balanserade).

En sak av den information som blev förstörd vars värde än sämre kan bedömas kom tillbaka när jag promenerade hem från bion:

1. Om vi bedömer att HIV i något steg av evolutionen tagits in i genpoolen för att donera värde bör - måste - det ha skett mycket tidigt.

2. Vi inser vidare att det tycks troligt att funktionalitet är relaterad till immunförsvaret.

3. Funktionaliteten bör vidare inte vara vad som uppvisas annat än begränsat i tid och scope eftersom det annars knappast kan "fungera".

4. Sannolikheten för att "anlaget" både ska tas in och att ett problem kan komma bör vara högre om det berör en grupp av samarbetande genetisk information som ett känt lås finns till.

Därav givet hur HIV spreds de tidiga åren låt oss inte utesluta följande möjlighet:

1. HIV uttrycker information rekursivt i samma grupp av anlag vi har för placenta.

2. Vidare betänk att de sprider sig via det medium för manliga arvsanlag som överförs till kvinnan.

3. Vi vet att mediet normalt angrips av det kvinnliga immunförsvaret.

4. Jag tror mig komma ihåg att det finns histamin-relaterade skyddsmekanismer mot det irrationella draget i kvinnans immunförsvar.

Antag nu, och nu når vi det osmakliga, att detta är ett virus-relaterad information som normalt inte används men som tas ut i situationer där kvinnan utnyttjar skyddsmekanismen fullt ut (här angrips även fostret om det börjar skapas) vilket kan ske vid våldtäkt.

Vi vet att krig kan uppvisa drag av evolutionära krig där andra större grupper utrotas där våldtäkt i enorma antal också är en del av den typen av krig. Vi hade just detta i de områden de aktuella åren HIV började sprida sig i Belgiska Kongo (avseende HIV-1 snarare än HIV-2 jag avstår att spekulera om) tillsammans med stympningar o.s.v.

Låt oss se det som att detta uppvisas men är mutanterat eller skadat. Det skulle ha slutat att fungera mycket tidigt. Precis som placenta slutar i tiden och inte är något kvinnor uppvisar efter att barnet är fött.

I så fall kan vi kanske ha en alternativ väg för att söka behandlingsmetoder där lösningen inte så mycket är att skydda immunförsvaret från att smittas som att kanske slå ut vektorn för viruset i immunförsvaret där denna oavsett hur brett det smittar i kroppen - och jag inte tänkte fel vilket givetvis är troligt - inte kan vara annat än ytterst smal och specialiserad. Därefter liksom för alla former av cellgiftbehandling är ju metodiken välkänd (och här givetvis genterapi kanske eller cellgift men det är oviktigt vilket).

Utmärkt. Så den dolda faran var här är att strategin tycktes fungera därför att den negativa sidan uppvisas många år senare: barn från våldtagna kvinnor hinner födas. Och då är vi tillbaka i snabb kommunikation över stora populationer utanför generationerna (jfr bakterierna eller hur däggdjuren skapades när de fick placenta från virus-anlag).

Kort och snabb kommunikation är just detta: det kan inte verifiera korrekthet annat än i ögonblicket. Om strategin tycks lyckats har den lyckats och anlaget sprider sig. Det bör fungera utmärkt just för denna kommunikation om det som inte här blandas in i fel grupp med genetisk information. Förövrigt om jag har rätt kanske en lösning också finns i placenta givet hur grupperna kanske ligger hierarkiskt borde placenta skydda fullt men jag vet att så inte är fallet därför att smittade barn föds vilket förvånar mig så jag har uppenbart fel. Underligt. Sak samma i komplexa frågor har vi alla fall.

Tittar vi på övriga vägar vi har för genetisk information är ingen uteslutande byggd på samarbetets värde utan samtliga uttrycker också människans och naturens mer osmakliga sida. Jag ser om vi antar att virus-vektorn för genetiskt samarbete är verklig ingen anledning att tro att det inte skulle vara fallet här d.v.s. att människor lika väl som att ta och byta genetisk information via virus inte också kan uttrycka virus de själva mer troligt är skyddade från tagna från de egna arvsanlagen.

Jag föreställer mig att det sker i samma situationer som vi vet att fåglar lätt börjar uppvisa virussjukdomar d.v.s. när de lever i stora populationer under enorm stress. Det därför att det är mer troligt att dina "grannar" dör av viruset utan att hinna uppvisa immunitet samtidigt som "behovet" är uppenbart.

Har jag rätt skulle influensa o.s.v. också uppvisas bland fåglar som lever under samma omständigheter som de kinesiska kolonierna idag som anses vara en väsentlig del av problemet: extremt trångt och plågsamt. Men där de är isolerande från omvärlden så att ingen extern smitta kan komma in. Eller med andra ord nya virus är vad vi djur själva kan skapa.

Där har vi också en möjlig tredje väg att lösa HIV innan det antingen går i symbios eller hamnar i commotion och börjar sprida sig blixtsnabbt. Någon bör finnas som var i ett annorlunda samarbete eller kanske uttryckte ett mindre antal människor som var i samarbete där de givet många år av slavhandel, stympning, våldtäkt o.s.v. utlöste denna spekulativa mekanism. Toleranta. Belgiska personer troligen.

Och låt mig säga att om inget tecken finns på att HIV saktar ner nu kommer det aldrig inträffa och då har vi om några år commotion. Viruset fuskar och kom fel. Annars skulle jag verkligen inte brytt mig för att vara ärlig eftersom jag bedömer det viktigare att slutföra modellen på de grundläggande mekanismerna snarare än för denna äckliga och osmakliga sida som dessutom är lättare att tolerera när man ser den uttryckt i information än så här.